Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi pénzt kapnak...

Jehova tanúi pénzt kapnak azért, ha embereket toboroznak?

Figyelt kérdés
2011. jan. 26. 21:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
30%
A kérdés az volt kapnak e pénzt.Hát nem,én is Jehova Tanúja vagyok s nem kapok pénzt.Azért keresem fel az embereket,mert szeretem Istent,s azokat akiket Ő szeret,az embereket.A Biblia üzenete,nem a mi üzenetünk,mi csak elvisszük az embereknek,ahogy ezt Isten kéri a Biblia lapjain keresztül.Armageddon-tól pedig nem félünk,sőt várjuk,s nem csak mi,hanem azok is,akiknek már elegük van ebből az életből,amit most kell élnünk.El lehet minket utasítani,nem sértődünk meg,mert ez a munka nem a mienk.De minden egyes Jehova Tanúját a szeretet vezérli,szabadidőben végezzük ezt a munkát,én ápolónő vagyok,amellett csinálom s szeretem.
2011. jan. 27. 15:43
 12/15 anonim ***** válasza:
30%
Kötelező prédikálni??Ilyet még nem hallottam!Egyrészt Jehova Tanúja sem lehet bárki,csak aki megérti,mit jelent ezt a nevet képviselni és akarja ezt csinálni,e szerint akar e élni.Hol itt a kötelező dolog?Ha nem szeretnél prédikálni?Ne prédikálj.Ha nem akarsz Jehova Tanúja lenni?Hát ne legyél.Ha érdekel,ha ŐSZINTÉN érdekel az,amit itt kérdezel,vagy vádolod őket valamivel,vagy nem értesz valamit,legközelebb ha találkozol egyel,kérdezd meg tőle,írd le neki mindezeket s kérdezd meg hogyis vannak ezek a dolgok.Hazudni nem fog,mert mi nem hazudhatunk,ahogy Isten sem hazudik.Vagy,ha a gyülekezeten belül terrorizálásokra vagy kíváncsi(amin jót nevettem) akkor menj be egy Királyság terembe,nézz körül s meglátod,mi van ott.Ha meg csak kötözködni akarsz,de az igazságra nem vagy kíváncsi,akkor meg folytasd az írogatást ide a gyakorira.
2011. jan. 27. 15:50
 13/15 anonim ***** válasza:
Hát, én úgy gondolom, hogy az, hogy elmegyek az emberekhez, nem lehet kötelező jelleggel tenni. Ha én nem értenék egyet azzal, hogy ezt a feladatot elvégezzem ingyen, akkor valószínűleg meg sem keresztelkedtem volna, mert minek. De szívesen végzem ezt a munkát, szeretek az emberekkel egy szebb jövőről beszélgetni. És sok ember szívesen beszélget velünk. És a pénznél egy sokkal értékesebb fizetség az, amit Isten ígér nekünk. Az örök élet reménysége. De ehhez sokmindent kell tennünk. Többek között nem lehetünk félszívűek Isten felé.
2011. jan. 30. 11:25
 14/15 A kérdező kommentje:
De akkor mitől van minden Jehova tanunak olyan sok pénze?Én sokat ismerek,gazdag az egész.
2011. jan. 30. 20:50
 15/15 anonim ***** válasza:

Én is sokat ismerek, mivel én is az vagyok, de azért nem jellemző, hogy "gazdagok" lennének. Eleve, aki komolyan veszi a szolgálatát, az elsősorban nem a nagy vagyon gyűjtögetését tartja fontosnak, hanem azon igyekszik, hogy az övéiről, vagyis a családjáról gondoskodjon, de kiegyensúlyozottan élje az életét.

Az nagymértékben a szellemiséged erősségén múlik, hogy mikortól érzed magad megelégedettnek. Van, aki sohasem éri el azt a szintet, még a sokadik millió után sem érzi és ez a kapzsiság. Tény, hogy a harmadik világ (hozzánk képest szinte nincstelen) lakói arcán sokkal több örömet és boldogságot, mosolyt láthatsz, mint a fejlett és gazdag társadalmak emberein!

Valójában a boldogsághoz csak egy szó kell: megelégedettség. Ez nem azt jelenti, hogy minden nincstelen érje be a nyomorult életével, hanem a kiegyensúlyozottságra való képességet.

A Biblia is azt írja, hogy "ne adj nekem Istenem se gazdagságot, se szegénységet".

(Prédikátor 7:12) "Mert oltalom a bölcsesség, mint ahogy a pénz is oltalom, de az ismeretnek az az előnye, hogy a bölcsesség életben tartja tulajdonosait."

No meg azt is leszögezi a Szentírás, hogy az igaz ember soha sem marad elhagyatottá:

(Zsoltárok 37:25). "Ifjú voltam, meg is öregedtem,

De nem láttam az igazságost teljesen elhagyatva,

Sem utódját kenyeret kéregetni."

Ez azért van, mert az ilyen embernek mindig van támasza, ha máshol nem is, a hittestvérei részéről biztosan. Így a Tanúk is, mivel összetartók, sok mindenben kisegítik egymást. Ez persze ott mutatkozik meg a legjobban, ahol nagyon szegények az emberek, a Tanúk túlélési esélyei lényegesen jobbak, mint a kevésbé összetartó és önfeláldozó világban.

2011. jan. 31. 08:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!