Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Ádámtól és Évától származna...

Ha Ádámtól és Évától származna mindenki, akkor mindenki rokona lenne a másiknak, nem?

Figyelt kérdés
2009. febr. 5. 11:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Kedves 21:16-os! Te alaposan össze keversz sok mindent.

Az emberiség közös eredetére sok oldalról kapunk bizonyítékot. A biológiai talán a legismertebb, de tagadhatalan!

A vallások és a "mítoszak" feltűnően hasonló magyarázatai sem véletlenek, és családokba sorolhatók, melyek közös eredete is kimutatható. Annál is inkább, hogy a VALLÁS története annyi idős, mint magának az emberiségnek a története — ezt mondják az archeológusok és az antropológusok. Még a „legprimitívebb” népeknél, azaz a fejletlen kultúrák között is találtak bizonyítékokat az imádat bizonyos formájára. A The New Encyclopædia Britannica ezt írja: „A tudósok eddigi megállapításai szerint soha és sehol nem létezett olyan nép, amelyik ne lett volna valamilyen értelemben vallásos.”

A nyelvek is családokba sorolhatók, és ragyogóan felismerhető bennük egy közös eredet!

Az emberiség ezen közös tulajdonságait korrekt kutatási eredmények alaposan alátámasztják. Nincs ezekben semmi hihetetlen, csak alaposabban utána kell nézni ezeknek is.

2009. febr. 5. 23:09
 12/21 Srapnel ***** válasza:

23:09-es:

Mégis mit kevertem volna össze? Az idézett gondolatra reagáltam. Te hoztad elő a többit. Vitatkoztam én a közös eredettel? Ugye azt nem gondolod, hogy a hasonló mondák genetikailag öröklődnek? Meg azt sem, hogy a legelső emberpopulációban valaki kitalálta az édent és az mindmáig szájról szájra terjedt.

Valószínűleg a történetek terjedése is jelen volt, de az is, hogy bizonyos történeteket egymástól függetlenül is ki lehet találni, mert régen azért nem volt olyan túl sok objektum, amitől az ember félt: ragadozók (szörnyek), tűzvész, ár-/özönvíz, földrengés, aszály, vihar, vulkán.

2009. febr. 6. 09:54
 13/21 anonim ***** válasza:
hát ha a biblia nem csak egy szép nagy mesekönyv lenne, akkor az egész emberiség egy hatalmas vérfertőzés lenne.... tényleg azt nem tiltja a vallás? micsoda ellentmondások
2009. febr. 6. 12:23
 14/21 A kérdező kommentje:
am igen,erre gondoltam pont:D
2009. febr. 6. 14:58
 15/21 anonim ***** válasza:
amire nem tudjuk a logikus magyarázatot, és kitalálunk egyet neki. az még nem lesz valószínűbb.
2009. febr. 7. 11:45
 16/21 Srapnel ***** válasza:
Előző: ó hogyne, a számítógép, az űrhajó, az erőmű, a tbc oltás, stb. csak smafu. Attól, hogy vannak logikus magyarázataink a világra és jé, működik, nem jó semmire?
2009. febr. 11. 11:18
 17/21 anonim ***** válasza:

hát ha a biblia nem csak egy szép nagy mesekönyv lenne, akkor az egész emberiség egy hatalmas vérfertőzés lenne.... tényleg azt nem tiltja a vallás? micsoda ellentmondások

A Biblia csak a te elmédben mesekönyv. Talán el kellene egyszer olvasnod. Ami után Isten néppé szervezte Izraelt, már olvasható hogy a testvérházasságot tiltotta Isten. A teremtéstől egy darabig a tökéletesség biztosította hogy semmilyen genetikai torzulást ne okozzon az utódokban. Egyértelmű hogy az első emberpár megteremtése óta megfelelően benépesedett a földünk. Amit mi napjainkban vérfertőzésnek mondunk, az a teremtés utáni bizonyos ideig nem volt az. Miért nehéz ezt megérteni?

2009. febr. 12. 19:57
 18/21 A kérdező kommentje:
Ha Isten teremtette a világot és minket,akkor őt ki teremtette?
2009. febr. 13. 06:46
 19/21 anonim ***** válasza:
A DNS-kutatás igazolta a Bibliát, mindenki visszavezethető egy 15-20 tagú embercsoporthoz, mely kb. 60-70 ezer éve élt a mai Kenya területén.
2009. febr. 23. 10:36
 20/21 anonim ***** válasza:

pherszeee, és akkor az a drága jó "Isten", aki olyan irgalmas, és MINDENKIT annyira szeret, miért csak 1 népet választott ki? a többit miért nem? meg miért hagy milliókat éhezni és nyomorogni, és miért hagyja felforrni a Földet, stb stb stb annyi mindent sorolhatnék még... és nekem aztán télleg van fogalmam a Bibliáról is, általánosban 8 évig kellett nyálazni előröl hátra és fordítva.

nem provokatív jellegű, amit leírtam, ez az én véleményem, meg le is lehet pontozni. kicsit gondolkodni is lehetne összefüggéseiben ennek a hókamókának

2009. febr. 23. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!