Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mennyire "ciki" ha a gyerekeim...

Mennyire "ciki" ha a gyerekeim nincsenek megkeresztelve?

Figyelt kérdés
2011. jan. 26. 12:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Én annak idején olyan általános iskolába jártam ahol a 28 fős osztályból csak én meg egy másik lány nem volt megkersztelve. Soha semmi hátrányom nem származott ebből, ha csak az nem vesszük, hogy unatkoztam amíg hittan órán ültek.
2011. jan. 26. 16:13
 12/15 anonim ***** válasza:
50%
Az örök kárhozatot elég cikinek tartod ?Vagy azt,hogy nem lehet kapcsolata Istennel ?
2011. jan. 26. 20:51
 13/15 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

Én magam is vallásos vagyok, mégis azt mondom: ha a szülők sem tartják fontosnak a vallást, tehát nem fog a gyermekben kialakulni a hit, vagy Isten szeretete, akkor fölösleges a keresztelő.

Természetesen jobb, ha meg van keresztelve, de a szülők "vallástalansága" miatt csak egy formaság marad.

Ne legyen olyan a gyerek, mint a roma kultúrában. Őket sok pap "vízszintes keresztény"-eknek nevezi, hiszen csak akkor kell nekik a pap, ha vízszintben vannak (keresztelés, temetés) :) Érdekes, hogy egész életükben a templom tájékára se mennek (max szenteltvízért), de azért az előbb említett 2 szertartáshoz görcsösen ragaszkodnak. :)

Persze vannak kivételek romák között is, akik igenis vallásosak, ezt is hozzá kell tenni !

2011. jan. 27. 05:28
 14/15 anonim ***** válasza:

Nálunk családi szokás, hogy megkeresztelkedünk. Én sem vagyok buzgó hívő, de szerintem keresztény osrszágban élünk, és ez alap. Sosem járok templomba, vagy ilyesmi. Katolikusként vagyok megkeresztelve, mégis utálom a katolicizmust, egyetértek Lutherral abban, hogy a pápa maga az antikrisztus. Szóval inkább Luther tanait tartom elfogadhatónak, de itt is inkább az ő felfogásában "hiszek" nem konkrétan a kereszténységben. Tisztelem és nagy embernek tartom Jézust, de az egyház egy rothadó rossz, ő biztos nem ezt akarta.

Na, nagyon elkalandoztam, lényeg a lényeg, hogy attól, hogy megkeresztelkedik a gyermeked, még hihet akármiben. Én úgy vagyok vele, hogy jobb félni, mint megijedni. :)

2011. jan. 27. 15:47
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem azért keresztelkednek meg az emberek v kereszteltetik meg gyermekeiket hogy ne legyen CIKI hanem azért mert vallásosak és hisznek...
2011. jan. 28. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!