Mennyire "ciki" ha a gyerekeim nincsenek megkeresztelve?
Kedves Utolsó!
Én magam is vallásos vagyok, mégis azt mondom: ha a szülők sem tartják fontosnak a vallást, tehát nem fog a gyermekben kialakulni a hit, vagy Isten szeretete, akkor fölösleges a keresztelő.
Természetesen jobb, ha meg van keresztelve, de a szülők "vallástalansága" miatt csak egy formaság marad.
Ne legyen olyan a gyerek, mint a roma kultúrában. Őket sok pap "vízszintes keresztény"-eknek nevezi, hiszen csak akkor kell nekik a pap, ha vízszintben vannak (keresztelés, temetés) :) Érdekes, hogy egész életükben a templom tájékára se mennek (max szenteltvízért), de azért az előbb említett 2 szertartáshoz görcsösen ragaszkodnak. :)
Persze vannak kivételek romák között is, akik igenis vallásosak, ezt is hozzá kell tenni !
Nálunk családi szokás, hogy megkeresztelkedünk. Én sem vagyok buzgó hívő, de szerintem keresztény osrszágban élünk, és ez alap. Sosem járok templomba, vagy ilyesmi. Katolikusként vagyok megkeresztelve, mégis utálom a katolicizmust, egyetértek Lutherral abban, hogy a pápa maga az antikrisztus. Szóval inkább Luther tanait tartom elfogadhatónak, de itt is inkább az ő felfogásában "hiszek" nem konkrétan a kereszténységben. Tisztelem és nagy embernek tartom Jézust, de az egyház egy rothadó rossz, ő biztos nem ezt akarta.
Na, nagyon elkalandoztam, lényeg a lényeg, hogy attól, hogy megkeresztelkedik a gyermeked, még hihet akármiben. Én úgy vagyok vele, hogy jobb félni, mint megijedni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!