Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Baj van az ilyen zenék hallgat...

Baj van az ilyen zenék hallgatásával?

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?v=o34uAj6lmXw

nagyon szeretem ezt az együttest (mármint a zenéjüket, de a mondanivalójukkal már nem értek egyet. Azért mert meghallgatom már rossz ember leszek. Hangsúlyozom csak a zene, és annak a húzása vonz nem a szövegek amiket egyébként világosan értek.

2011. jan. 26. 11:42
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó ennek nem tudom mi értelme van:D

A regényíró válaszolónak meg annyit nagyon kamu a link a jútyúbon...

a dagadt fickó a földet kaparva kéri a sátánt, hogy legyen lemezszerződés és vázz 2 nap múlva meg is jön de az Úr küld valakit aki jó útra tereli.... én meg még a végén katolikus blackmetalt fogok játszani. a kommentedben nagyon sok belemegyarázás van ám a mennyei zenekar akinek a vezetője lucifer pf

biztos torzított gitáron tolta amúgy...

Ha az akaratod gyenge bármi tud befolyásolni ez akár zene film, de még a híradó vagy egy könyv is lehet.

Ha erős vagy sztem nem fogsz templomot gyújtogatni csak mert arról énekelnek egy dalban...

2011. jan. 26. 15:27
 12/17 anonim ***** válasza:

Hát erről annyit, hogy én meg ezt szeretem:

http://www.youtube.com/watch?v=RQjyIw-vG8U

Ennek is nyíltan keresztény ellenes szövege van, ennek ellenére nem vagyok se sátánista, se istengyűlölő, sőt keresztény vagyok.

És még egyszer sem jutott szembe a számnak a hallgatása közben, hogy sátánistává alakulok és templomokat fogok gyújtogatni:D

Szóval nem lesz bajod attól hogy, olyan hasonló zenéket hallgatsz...

2011. jan. 26. 16:49
 13/17 anonim ***** válasza:

A kérdésed az volt, hogy baj van-e az ilyen zenék hallgatásával? Én leirtam, hogy mi a Biblia álláspontja a zenéről, és ez alapján, hogy mi a baj az ilyen jellegű zenékkel.

Erre a válaszod az, hogy a hozzászólásom tele van belemagyarázásokkal, és a Biblia álláspontját cinikusan kifigurázod. Természetesen ez szived joga, de akkor költőileg visszakérdezek: minek tetted fel a kérdést, ha az olyan választ, ami azt mondja "igen, baj van az ilyen zenékkel", nem fogadod el?

Egyébként nem templomokról beszéltem, se nem vallásról, de még csak nem is a katolicizmusról. Amire én utaltam az az original kereszténység, ami nem azonos a tradicionális egyházakkal. Ezt csak a tisztánlátás érdekében tartom fontosnak hozzátenni, ugyanis nem vagyok vallásos ember!

Üdv, a "regényíró" ;)

2011. jan. 26. 19:14
 14/17 anonim ***** válasza:
50%

13:37

Szt.Lucifer a mennyben!!! Ez nem semmi barátom....

2011. jan. 27. 09:37
 15/17 anonim ***** válasza:

"Így szól az Úr Isten: Te valál az arányosság pecsétgyűrűje, teljes bölcseséggel, tökéletes szépségben.

Édenben, Isten kertjében voltál; rakva valál mindenféle drágakövekkel: karniollal, topázzal és jáspissal, társiskővel és onixxal, berillussal, zafirral, gránáttal és smaragddal; és karikáid mesterkézzel és mélyedéseid aranyból készültek ama napon, melyen teremtetél.

Valál felkent oltalmazó Kérub; és úgy állattalak téged, hogy Isten szent hegyén valál, tüzes kövek közt jártál.

Feddhetetlen valál útaidban attól a naptól fogva, melyen teremtetél, míg gonoszság nem találtaték benned.

Kereskedésed bősége miatt belsőd erőszakossággal telt meg és vétkezél; azért levetélek téged az Isten hegyéről, és elvesztélek, te oltalmazó Kérub, a tüzes kövek közül.

Szíved felfuvalkodott szépséged miatt; megrontottad bölcseségedet fényességedben; a földre vetettelek királyok előtt, adtalak szemök gyönyörűségére.

Vétkeid sokaságával kereskedésed hamisságában megfertéztetted szenthelyeidet; azért tüzet hoztam ki belsődből, ez emésztett meg téged; és tevélek hamuvá a földön mindenek láttára, akik reád néznek.

Mindnyájan, akik ismertek a népek közt, elborzadnak miattad; rémségessé lettél, s többé örökké nem leszel!" (Ezékiel 28:12-19)

"Mind megszólalnak, és ezt mondják néked: Erőtlenné lettél te is, miként mi; hozzánk hasonlatos levél!

Kevélységed és lantjaid zengése a sírba szállt; fekvő ágyad férgek, és takaró lepled pondrók!

Miként estél alá az égről fényes csillag, hajnal fia!? Levágattál a földre, aki népeken tapostál!

Holott te ezt mondád szívedben: Az égbe megyek fel, az Isten csillagai fölé helyezem ülőszékemet, és lakom a gyülekezet hegyén messze északon.

Felibök hágok a magas felhőknek, és hasonló leszek a Magasságoshoz." (Ésaiás 14:10-14)

A Lucifer latin szó, jelentése fényhozó, az eredeti héber "helel ben-shachar" latin változata, amit itt a Károli Bibliában "hajnal fia"-nak forditottak, de ahogy emlitettem a halleluja, azaz dicsőség Istennek kifejezés a helel szóból ered, ezért feltételezik a bibliakutatók, hogy Lucifer lehetett a mennyei dicséret zenekarvezetője. No meg mit jelent a "lantjaid zengése"? Hát ahogy a kérdező is mondta, gitárról van szó, tehát helel ben-shachar-nak, azaz Lucifernek mindenképp köze lehetett a zenéhez, és mivel az előző igeszakasz pedig arányosság pecsétgyűrűjének nevezi, aki teljes volt bölcsességgel, joggal feltételezhető, hogy a legjobb zenei tehetségű angyal, azaz kerub volt.

No utólag elnézést, nem akartam újabb regényt irni, de szerettem volna tisztázni, hogy nem a hasamra ütve mondtam az előzőeket. ;)

Ja még csak annyit, hogy dicséret alatt nem templomi, középkori zenét értek, hanem körülbelül ilyen http://www.youtube.com/watch?v=7xRMGvCYJLI és ilyen http://www.youtube.com/watch?v=rxcnMDt12ok zenéket. ;)

2011. jan. 27. 13:35
 16/17 A kérdező kommentje:

Kedves 19:14-es

Nekem megvolt a magam álláspontja. Ettől függetlenül feltettem a kérdést, a mennyei zenekar, a dagadt fickó meg a többi nagyon belemagyarázós dolog.

Mivel többen is azt írták amire én is gondolok/tam.

Én gyerekkorom óta olyan családban nőttem fel, hogy a cigi meg a pia jó, apu anyu láncdohányos, és alkesz de mégsem iszom, és nem is dohányzom. gyerekkorom óta ilyen brutális agydisztroj zenéket hallgatok, de mégsem jutott eszembe, hogy bárkinek az agyából főzzek lecsót. nem az volt a kérdésem, hogy nekem lehet-e mentális, vagy bármilyen problémám a zenétől, hanem hogy az Úr szemében bűnnek számít é.

mégegyszer mondom csak a zene tetszik meg az "énekdallam" nem a mondanivalója.

2011. jan. 27. 17:52
 17/17 anonim ***** válasza:
egy blacker nem azért nem hallagt madonnát és lady gagát mert az egyház azt mondta róluk, hogy rossz...hanem azért mert vakoló zsidó ringyó mind a kettő, a black metal pedig messze áll a szemiták világától, soha nem volt köze egymáshoz a kettőnek
2011. jan. 28. 06:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!