Baj van az ilyen zenék hallgatásával?
http://www.youtube.com/watch?v=o34uAj6lmXw
nagyon szeretem ezt az együttest (mármint a zenéjüket, de a mondanivalójukkal már nem értek egyet. Azért mert meghallgatom már rossz ember leszek. Hangsúlyozom csak a zene, és annak a húzása vonz nem a szövegek amiket egyébként világosan értek.
zeneileg sztem is jó, aki eleve nem szereti a bm-t az nem tudom minek nyilatkozik, ez az igazi zene nem a fos rap a fos diszkó meg a fos tinirock....
amúgy az ortodox bm szövegeivel én sem értek egyet, de zeneileg nagyon bejönnek, sztem egyáltalán nem baj hogy ilyeneket hallgatsz, ha meg a szöveg annyira zavar akkor halgass pagan bm-t ami a tradicionális értékekről és azok megőrzéséről szól, azzal csak jobban ki leszel békülve (késői Bathory, etc.)
Black metalbol ők az egyetlen ami bejön. inkább pagan/folk/viking metalt hallgatok.
Eluveitie, Amon amarth, Ensiferrum...
http://www.youtube.com/watch?v=YwFad_1nKf8
ez az én eggyüttesem már csak dobos kéne :D
A zene eredetileg mennyei eredetű, Istentől származik, és egyetlen eredeti célja és rendeltetése van: Isten dicsérete és imádása.
A mennyei zenekar vezetője Lucifer volt - a neve eredetileg Hélél ben Sáhár, a "hélél" szóból származik a "halleluja", tehát valószinüleg a dicsérethez volt köze -, az összes mennyei lény közül a legjobb zenei tehetségekkel rendelkező személy, ezért lehetett ő a zenekar vezetője.
A történetet tudjuk, hogy lázadáskor levettetett a Mennyből, és innentől a neve sem a hallelujához köthető, hanem azonnal diabolossá, összekuszálóvá, sátánná, hazugság atyjává vált. Pál apostol pedig úgy beszél róla, hogy e világ istene a Sátán.
Egyértelmű, hogy a zenei tehetségét megőrizte, ezért van ma a világban sokkal több sikeres zenész, mint a kereszténységben - bár ott is egyre többet találhatsz (pl. Hillsong, Michael W. Smith; de metálnál maradva: Daemon Hunter, Living Sacrifice, stb.)
E világ istene tehát a világmindenség egyik legtehetségesebb zenésze, és ha megfigyeled azok a zenék igazán kelendők, amelyek a legközelebb állnak a sátánhoz: vagy sátánista, okkult zenék, vagy drogos, meg egyéb bűnökhöz közel álló elektronikus zenék. A legtöbb mai zenész egyáltalán nem is tehetséges, semmi művészi érték nincs a produkciójában, hanem egyszerűen csak tudatosan lepaktál a Sátánnal, vagy akinek ő nevezi, és onnantól kezdve sikeres befutott zenész, és milliós példányszámban adja el az albumait.
Ebből a szempontból kétpólusú lehet a zene: vagy Istent dicsőitő, imádó zene, vagy a Sátánt dicsőitő, imádó zene. Kettő közötti igazából nincs, tehát ilyen szempontból semleges zene nem létezik még akkor sem, ha egy zene semmi másról nem szól, csak a mezei virágokról. Ha pedig a zene közel áll a Sátánhoz bármilyen stiluson belül, azon keresztül nagyon súlyosan lehet démonizálódni, a zenén keresztül az ember szórakozva teszi ki önmagát destruktiv sötét erőknek, és az ember élete hipp-hoppra elkezdhet a mélypont felé száguldani.
Például valahol egy statisztikát olvastam, hogy azok a gyerekek akik olyan idegen nyelvű zenét hallgatnak, amit nem értenek, de a szexről szól, nagy részük - pontos százalékot nem tudok - 14 éves korára elvesziti a szüzességét. Miért? Azért mert amiről énekelnek, az a szexuális töltet erővel hat a gyerekre, és tisztátalan szellemek befolyása alá kerülnek, aminek a következményeképp már tinikorban kisiklik az életük, és erkölcstelenné válnak.
Nyilván egy metál zenében legtöbbször nem a szexről énekelnek, de van ott más olyan destruktiv erő, ami könnyen átjöhet a zenén keresztül az ember életébe. Például a halál szelleme, aminek a következménye lehet például mentális vagy fizikai betegségek, öngyilkosság, halálvágy, stb.
Egy szó mint száz, ezekkel a zenékkel vigyázni kell, személyes tapasztalatból mondom, hogy nagyon súlyos rombolást tudnak előidézni az ember életében a sátánista töltetű zenék, meg egyáltalán a zenekultusz.
Ettől függetlenül szerintem lehet zenét hallgatni mértékkel, mert valóban a világban találhatók a legjobb zenék, de az óvatosságot érdemes szem előtt tartani.
A végére pedig ajánlom ezt figyelmedbe: http://www.youtube.com/watch?v=wJj90Cdsskk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!