Ha katolikus vallású vagyok, de nem bérmálkoztam, akkor nem esküdhetek templomban amíg meg nem teszem vagy utólag nem is lehet már? 19F
Figyelt kérdés
2011. jan. 18. 21:09
1/6 anonim válasza:
Később is meglehet bérmálkozni.
Ezt a kérdést is te tetted fel?
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eskuvo__1..
...
2/6 anonim válasza:
A lényeg h meg legyél keresztelve a többi nem számít.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az első által belinkelt kérdés nem tőlem származik.
2011. jan. 18. 21:25
4/6 anonim válasza:
Baromság, nem elég, ha meg vagy keresztelve.
Bérmálkozni is kell igen. Akár 70 évesen is lehet.
5/6 anonim válasza:
Én nem hiszem, hogy a bérmaság feltétele a házasságnak, de a katolikusoknál sosem lehet tudni.
Más:A keresztelés témakörében is elég kötöttek voltak a feltételeik, de ők is engedni kényszerülnek. (Eddig csak akkor lehetett keresztelni gyereket, ha a szülők házasok voltak.)
6/6 anonim válasza:
Nem kell bérmálva lenned, legalábbis nem írják sehol, hogy ez feltétele lenne az egyházi szertartásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!