Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták! Miért lettetek...

Ateisták! Miért lettetek ateisták?

Figyelt kérdés

Azt kérem, hogy a válaszokat indokoljátok meg!

Vagyis írhattok olyanokat, hogy "nincs Isten" meg "minden vallás hülyeség" stb, de indokoljátok meg!

2011. jan. 3. 20:11
1 2
 11/14 doboszoli ***** válasza:

"Az, hogy valakit hogyan nevelnek, nem sokat jelent."

Ennél nagyobb ostobaságot rég hallottam.

Az ösztönös szopástól, sírástól a tudatos cselekvésig eljutó gyermeknek, döntő a további sorsára nézve, hogy hogyan, milyen értékrend szerint nevelik, mit lát, tanul a szüleitől, környezetétől.

Van erre egy mondás:

"A paraszt, terem mint réten a fűszál, cigánynak és úrnak születni kell. Ám az úriembert nevelik azzá. Bármelyikből.

2011. jan. 4. 18:09
 12/14 anonim ***** válasza:

Anyumék nem vallásosak, de egyik nagyanyám erőltette, hogy megkeresztelkedjünk. Hittanra én szerettem volna járni, de nem mondhattam, hogy isteni a fánk ezért ott hagytam. Kiolvastam a gyerekbibliát (a nagyba is belekezdtem), egy csomó bibliai témájú műsort megnéztem, jár az Ébredjetek című magazin (kifejezetten érdekes újság), de nem leszek keresztény, az a vallás nem kell amihez ártatlanok vére tapad, és nem hiszem, hogy megváltana, egyébként is képmutatás amit a vallásos emberek nagy része művel.

Amiben hiszek az a természet, na nem szoktam hozzá imádkozni, mert tudja ő magától is mit kell tennie de a Föld lelkében hiszek (mint az Avatarban).

2011. jan. 5. 23:49
 13/14 anonim ***** válasza:
Én keresztény voltam, de az ateizmusnál egy sokkal jobb utat választottam az igazság felé: a buddhizmust :)
2011. máj. 15. 21:26
 14/14 anonim válasza:

en meg lettem keresztelve, de nem neveltek vallasosan.

ateista vagyok, azert, mert olvastam a bibliabol sok reszt, en egyszeruen nem tudok hinni benne, a tobbi vallas pedig meg ennyire sem all hozzam kozel.

ja es igen, a mai kereszteny egyhaz nem fest valami vonzo kepet a szamomra...

2011. aug. 12. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!