Ateisták! Miért lettetek ateisták?
Azt kérem, hogy a válaszokat indokoljátok meg!
Vagyis írhattok olyanokat, hogy "nincs Isten" meg "minden vallás hülyeség" stb, de indokoljátok meg!
"Az, hogy valakit hogyan nevelnek, nem sokat jelent."
Ennél nagyobb ostobaságot rég hallottam.
Az ösztönös szopástól, sírástól a tudatos cselekvésig eljutó gyermeknek, döntő a további sorsára nézve, hogy hogyan, milyen értékrend szerint nevelik, mit lát, tanul a szüleitől, környezetétől.
Van erre egy mondás:
"A paraszt, terem mint réten a fűszál, cigánynak és úrnak születni kell. Ám az úriembert nevelik azzá. Bármelyikből.
Anyumék nem vallásosak, de egyik nagyanyám erőltette, hogy megkeresztelkedjünk. Hittanra én szerettem volna járni, de nem mondhattam, hogy isteni a fánk ezért ott hagytam. Kiolvastam a gyerekbibliát (a nagyba is belekezdtem), egy csomó bibliai témájú műsort megnéztem, jár az Ébredjetek című magazin (kifejezetten érdekes újság), de nem leszek keresztény, az a vallás nem kell amihez ártatlanok vére tapad, és nem hiszem, hogy megváltana, egyébként is képmutatás amit a vallásos emberek nagy része művel.
Amiben hiszek az a természet, na nem szoktam hozzá imádkozni, mert tudja ő magától is mit kell tennie de a Föld lelkében hiszek (mint az Avatarban).
en meg lettem keresztelve, de nem neveltek vallasosan.
ateista vagyok, azert, mert olvastam a bibliabol sok reszt, en egyszeruen nem tudok hinni benne, a tobbi vallas pedig meg ennyire sem all hozzam kozel.
ja es igen, a mai kereszteny egyhaz nem fest valami vonzo kepet a szamomra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!