Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kérem szépen valaki magyarázza...

Tetris kérdése:

Kérem szépen valaki magyarázza el nekem, hogy miért volt szükség arra, hogy Jézust keresztre feszítsék?

Figyelt kérdés

Azt nem értem, hogy az Úr miért áldozta fel a fiát? Másképp nem lehetett volna "elintézni", hogy meglegyen mindenkinek a feltámadás?

Miért nem lehetett volna nekünk jobb,csak úgy, enélkül a kegyetlen, fájdalmas történet nélkül?

Hiszen az Úr mindenható, és mindent megbocsájt, és szereti az embereket. Akkor meg mi értelme volt annak, hogy Jézust hagyta megkínozni?

Miért nem szólt inkább az emberekhez mennydörgő hangon, vagy miért nem tett inkább valami nagy csodát, amitől mindenki elájul.

Képtelen vagyok megérteni, hogy attól, hogy Jézus meghalt a kereszten, én miért, hogyan juthatok be a menyországba!!!! És ha ő nem halt volna ott meg, akkor én sose juthatok el az angyalok közé?

Nem vagyok nagyon vallásos, de olvastam a Bibliát, és ezt nem tudom megérteni.

2011. jan. 1. 18:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Jézus mindíg egyszerűen tanított, hogy mindenki értse. ádám és éva tökéletes volt, mégis vétkeztek. miként egy háborúban, egy fogoly tábornokot nem cserélnek el egy közlegényért, úgy tökéletes ember bűnét semm fedezi semennyi tökéletlen ember halála. márpedig a földön soha többé nem lett volna tökéletes ember, mert két tökéletlenné vált személy utódai is tökéletlenek lesznek, mint látjuk is. ezért volt szükség arra, hogy a földön kívűlről érkezzen egy tökéletes személy, aki bebizonyítja, hogy sátán próbái ellenére is hűségesnek lehet maradni Istenhez. mózes könyve szerint átkozott az, aki fán függ, ezért kellett Jézusnak fán meghalnia, hogy tökéletes, bűntelen életével, ki nem érdemelt halálával magával vigye azt az átkot, amit Isten mondott ki az emberekre. mindez Isten szeretetét bizonyítja, aki "annyira szerette az embereket, hogy egyszülött fiát adta értük" tudod, az egy igaz Isten, Jehova, annyira igazságos, hogy az emberekre vonatkozó irányadó mértékeit saját magára is alkalmazza. és miért nem lehetett ezt "elsumákolni"? egy: az igazságosság miatt, kettő: ne felejtsük, hogy az édeni eseménynek, az ott történteknek, és ott elhangzottaknak több millió tanúja volt az égben, hiszen angyalok milliói látták az eseményeket, és kíváncsian figyelték, Teremtőjük reakcióit, hiszen egy lázadó angyal komoly vádakkal illette Istent, és nem volt számukra semm mindegy, hogyan cselekszik. de ez már egy másik történet, amit a bibliában olvashatunk.
2011. jan. 2. 06:18
 12/16 anonim ***** válasza:

Egyszerű a válasz pedig.

Azért volt szükség arra, hogy Jézusunkat megfeszítsék, hogy a teste egyértelműen meghaljon, működésképtelenné váljon, és az ezutáni feltámadásával bizonyíthassa, hogy mekkora hatalma van az emberi elmének, bizonyíthassa korábbi szavait, és azt, hogy mennyi mindent ki lehet szedni abból(elme), ha Istennel szövetkezünk, ahogyan Ő(Jézus) is tette.

Ez nem egy kegyetlen fájdalmas történet, csupán olyan szemszögből van megvilágítva...ez mind mind arra volt jó Jézus részéről, hogy mi észrevegyük, a bűntől csak mi magunk vagyunk képesek megszabadulni, és csak úgy, ha saját szabad akaratunkból Istent választjuk. Jézus sehova nem vitte a bűneinket...

Szóval te akkor tudsz a mennybe kerülni, ha megfogadod Jézus tanácsát, és az elmédben kezded el keresni Istent, és szövetségre lépsz vele. De ha a halálával foglalkozol, előrébb nem jutsz. S még szép hogy nem érted, hogy az ő halálával te miért juthatsz a mennybe, tudod rosszul állnak hozzá az emberek...azért tudsz a halála által bekerülni, mert az bizonyosság, hogy az elme tovább él a halál után, és képes feltámadni egy új testben akár. Jézus halálából te következtetés vonsz le, az ne egy jegy a mennybe. :D

üdv és sok sikert

26/F

LastOne.Left

2011. jan. 2. 11:34
 13/16 anonim ***** válasza:
természetesen a kérdés az, hogy Isten vajon azt akarta-e, hogy az emberek a mennybe kerüljenek, vagy azt, hogy egy paradicsomi földön, örökké, betegségek nélkül éljenek, mint ahogy azt ádámnak és évának is mondta.
2011. jan. 2. 12:58
 14/16 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, de egy dolgot még mindig nem igazán értek:

"Miért nem szólt inkább az emberekhez mennydörgő hangon?" Miért csak a kiválasztottakhoz szólt közvetlenül, a prófétákhoz, pl. Mózeshez, Ábrahámhoz? Az emberek így csak másodkézből értesültek Isten szaváról. Az egyszerű földi halandó nem kerülhetett kapcsolatba Istennel. Szerintem itt keresendő a hitetlenség forrása.

2011. jan. 2. 15:11
 15/16 anonim ***** válasza:
54%

kérdező.

Az az igazság, hogy az emberek első kézből is megkaphatják Isten szavát, sőt kapják is nap mint nap, csak sokan nem tanúsítanak figyelmet neki. szóval az egyszerű földi halandók ugyanúgy felvehetik a kapcsolatot Istennel, és erre van is gyakorlat. Sokan csinálják is, de lehet nem is tudják ekkor miből merítenek tudást és bölcsességet. :P

Mózes és Ábrahám pedig nem konkrét kiválasztottak voltak, hanem olyan szinten állt a tudatuk, hogy képesek voltak könnyedén felismerni a bennük megszólaló Istent...mivel nekik annyira már nem nyomta el a Sátán hangja azt. Manapság is sokan vannak, akik erre képesek, de lehet csak kevés közülük olyan, aki tudja is mi történik.

a hitetlenség forrása tehát az, hogy az ember nem is gondolja(x okokból), hogy képes konzultálni az Úrral...pedig aztán Jézusunk elmondta hogy is működik a dolog, ugyanis ő az elmét helyezte előtérbe, és azt mondta abban rejlik a valóság. Annak hatalmáról beszélt mindig, és ebből kifolyólag a hit erejéről, ami alá is támasztja azt, amit írtam, hogy az emberek nem hiszik el magukról, hogy Istennel fel lehet venni a közvetlen kapcsolatot is. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2011. jan. 2. 16:43
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2011. jan. 2. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!