Kérem szépen valaki magyarázza el nekem, hogy miért volt szükség arra, hogy Jézust keresztre feszítsék?
Azt nem értem, hogy az Úr miért áldozta fel a fiát? Másképp nem lehetett volna "elintézni", hogy meglegyen mindenkinek a feltámadás?
Miért nem lehetett volna nekünk jobb,csak úgy, enélkül a kegyetlen, fájdalmas történet nélkül?
Hiszen az Úr mindenható, és mindent megbocsájt, és szereti az embereket. Akkor meg mi értelme volt annak, hogy Jézust hagyta megkínozni?
Miért nem szólt inkább az emberekhez mennydörgő hangon, vagy miért nem tett inkább valami nagy csodát, amitől mindenki elájul.
Képtelen vagyok megérteni, hogy attól, hogy Jézus meghalt a kereszten, én miért, hogyan juthatok be a menyországba!!!! És ha ő nem halt volna ott meg, akkor én sose juthatok el az angyalok közé?
Nem vagyok nagyon vallásos, de olvastam a Bibliát, és ezt nem tudom megérteni.
Egyszerű a válasz pedig.
Azért volt szükség arra, hogy Jézusunkat megfeszítsék, hogy a teste egyértelműen meghaljon, működésképtelenné váljon, és az ezutáni feltámadásával bizonyíthassa, hogy mekkora hatalma van az emberi elmének, bizonyíthassa korábbi szavait, és azt, hogy mennyi mindent ki lehet szedni abból(elme), ha Istennel szövetkezünk, ahogyan Ő(Jézus) is tette.
Ez nem egy kegyetlen fájdalmas történet, csupán olyan szemszögből van megvilágítva...ez mind mind arra volt jó Jézus részéről, hogy mi észrevegyük, a bűntől csak mi magunk vagyunk képesek megszabadulni, és csak úgy, ha saját szabad akaratunkból Istent választjuk. Jézus sehova nem vitte a bűneinket...
Szóval te akkor tudsz a mennybe kerülni, ha megfogadod Jézus tanácsát, és az elmédben kezded el keresni Istent, és szövetségre lépsz vele. De ha a halálával foglalkozol, előrébb nem jutsz. S még szép hogy nem érted, hogy az ő halálával te miért juthatsz a mennybe, tudod rosszul állnak hozzá az emberek...azért tudsz a halála által bekerülni, mert az bizonyosság, hogy az elme tovább él a halál után, és képes feltámadni egy új testben akár. Jézus halálából te következtetés vonsz le, az ne egy jegy a mennybe. :D
üdv és sok sikert
26/F
LastOne.Left
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, de egy dolgot még mindig nem igazán értek:
"Miért nem szólt inkább az emberekhez mennydörgő hangon?" Miért csak a kiválasztottakhoz szólt közvetlenül, a prófétákhoz, pl. Mózeshez, Ábrahámhoz? Az emberek így csak másodkézből értesültek Isten szaváról. Az egyszerű földi halandó nem kerülhetett kapcsolatba Istennel. Szerintem itt keresendő a hitetlenség forrása.
kérdező.
Az az igazság, hogy az emberek első kézből is megkaphatják Isten szavát, sőt kapják is nap mint nap, csak sokan nem tanúsítanak figyelmet neki. szóval az egyszerű földi halandók ugyanúgy felvehetik a kapcsolatot Istennel, és erre van is gyakorlat. Sokan csinálják is, de lehet nem is tudják ekkor miből merítenek tudást és bölcsességet. :P
Mózes és Ábrahám pedig nem konkrét kiválasztottak voltak, hanem olyan szinten állt a tudatuk, hogy képesek voltak könnyedén felismerni a bennük megszólaló Istent...mivel nekik annyira már nem nyomta el a Sátán hangja azt. Manapság is sokan vannak, akik erre képesek, de lehet csak kevés közülük olyan, aki tudja is mi történik.
a hitetlenség forrása tehát az, hogy az ember nem is gondolja(x okokból), hogy képes konzultálni az Úrral...pedig aztán Jézusunk elmondta hogy is működik a dolog, ugyanis ő az elmét helyezte előtérbe, és azt mondta abban rejlik a valóság. Annak hatalmáról beszélt mindig, és ebből kifolyólag a hit erejéről, ami alá is támasztja azt, amit írtam, hogy az emberek nem hiszik el magukról, hogy Istennel fel lehet venni a közvetlen kapcsolatot is. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!