Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Fiatalok járnak éjféli misére?

Fiatalok járnak éjféli misére?

Figyelt kérdés
2010. dec. 24. 21:49
1 2
 11/13 anonim válasza:
36%
Én is megyek :) 15 évesen :D
2010. dec. 25. 21:14
 12/13 anonim ***** válasza:

Igen, járnak. A mi falunkból is mennek páran (a lélekszámmal arányosan); én nem katolikus lévén a városba járok be misékre, így éjféli misére is, mert nálunk (evangélikusoknál) idén nem volt helyben éjféli istentisztelet, pedig arra is mentünk volna az ifjusággal. De az említett éjféli misén is nagyon sok fiatal volt. :)

19/l

2010. dec. 26. 23:24
 13/13 anonim ***** válasza:
Voltam, de nem szeretek eljárni éjféli misére. Ilyenkor egy csomó ember elmegy a templomba, akik az év többi napján lesz@rják Istent és a hitet. Nem lenne semmi bajom ezzel, sőt örülnék is, hogy legalább évente egyszer elmennek misére, még ha nem is a hitük miatt, csak hagyományból. Csak az a baj, hogy ezek az emberek nem tudják, hogyan illik viselkedni egy templomban. Mászkálnak, hangosan beszélgetnek és röhögnek mise alatt, zavarják a többi hívőt és a papot is. Több évben, több helyen is voltam már éjfélin, de egy-két ilyen alak mindig van, és ettől elvész az egésznek a varázsa. A hívő ember azért megy templomba, hogy megszentelje az ünnepnapokat, és elég zavaró tud lenni, ha valaki ilyen viselkedéssel elrontja az egészet.
2010. dec. 27. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!