Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézusnak az "eredeti neve"...

Jézusnak az "eredeti neve" Mihály volt. Ez igaz?

Figyelt kérdés

Hallottam valakitől, hogy Jézusnak az "eredeti neve" Mihály volt. (A Mihály név héber eredetű, jelentése: Ki olyan, mint az Isten?) Ennek van igazságalapja? Vagy csak félrebeszélt az illető?

Mielőtt letámadnátok: Nem szeretnék senkit sem megbotránkoztatni, nem ez a célom!

2010. dec. 20. 15:14
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
38%

" A feltámasztott Úr Jézus Krisztusról az 1Tesszalonika 4:16 kijelenti: „maga az Úr le fog szállni az égből parancsszóval, arkangyal hangjával.” Jézus hangját itt arkangyal hangjának mondják." - Nem, hanem az ő eljövetelét kísérő hangot mondják arkangyal szavának.

"Ez az írásszöveg arra enged következtetni, hogy maga Jézus az arkangyal, Mihály." A folytatás ("Isten harsonájával") ugyanilyen logika szerint Jézus istenségét bizonyítaná.

"Mivelhogy Isten Szava sehol sem utal arra, hogy két olyan sereg lenne az égben, amely hűséges angyalokból áll — és az egyiknek Mihály, a másiknak meg Jézus állna az élén —, logikus arra következtetnünk, hogy Mihály nem más, mint Jézus Krisztus az égi szerepében." - Hibás logika. Ezzel az erővel minden hivatalnok azonos lehetne a saját helyettesével, a püspök a helynökével, sőt mindenki a teljhatalmú megbízottjával.

2010. dec. 21. 12:13
 22/26 anonim ***** válasza:
0%
pontosítanék: mielőtt Jehova áthelyezte volna Jézust egy szűz méhébe, ő már azelőtt is élt az égben, ahol a neve mihály volt. miért szerintetek hogy jött a földre tökéletes ember, a földön csak tökéletlenek voltak. az égből érkezett, ahol már azelőtt is volt. nem értem, miért nem fogadjátok el, ami le van írva a bibliában, és miért hisztek olyanokban, ami nincs benne.
2010. dec. 21. 15:14
 23/26 anonim ***** válasza:
Nagyon nem értek egyett az elöttem szóloval az írásából ítélve ő is Jehova tanuja de meg van írva a bibliában hogy aki üres szavakat prédikál mint ti annak nagyon rossz lessz én nem idéztem belőle meg másítani sem akarom a bibliát mert nagyon nagy bűnhődés lenne nekem de ti meg másítottátok a bibliát van nekem 1 jehovista osztály társam de ő is marhaságokat beszél én dohányzok és az bűn mert tűz van a számban tudom nagyon jól de nekem 1 istenem van és a Krisztus az út az a mennyek Órszágba Mihály pedig egy arkangyal akinek olyan téren hogy jézusal eggyek lennének semmi köze sincs hozzá mert Jézus mindig is Jézus volt Mihály pedig mindig is Mihály volt+ én pogány vagyok de ti hamis vallás vagytok Mert meg van írva ha valaki hozzá tesz vagy el vesz a bibliából az bűnhődni fog és ti nem hogy 1 pontot raktatok hozzá a bibliátokban mert én láttam már jehova tanui bibliáját hanem minden oldal át van írva úgy hogy gondolkozz el rajta HOGY JÉZUS NEM MIHÁLY ÉS MIHÁLY NEM JÉZUS!!!!!!!!
2011. szept. 24. 15:35
 24/26 anonim ***** válasza:

""Mivelhogy Isten Szava sehol sem utal arra, hogy két olyan sereg lenne az égben, amely hűséges angyalokból áll — és az egyiknek Mihály, a másiknak meg Jézus állna az élén —, logikus arra következtetnünk, hogy Mihály nem más, mint Jézus Krisztus az égi szerepében." - Hibás logika. Ezzel az erővel minden hivatalnok azonos lehetne a saját helyettesével, a püspök a helynökével, sőt mindenki a teljhatalmú megbízottjával."

Ez utóbbi megállapítás a hibás logika, mivel egyértelmű logika szerint egyugyanazon seregről van szó, nem két, külön seregről, csak Jézus nevében különbözik. Semmiféle beleköltött "helyettesről" nincs szó.

2012. dec. 10. 10:03
 25/26 anonim ***** válasza:

A Jehova Tanúi az a szekta, amely azt állítja magáról, hogy az ő vallásuk a leggyorsabban terjedő vallás a világon. Talán ők a legnagyobb misszionáriusok az összes többi vallási mozgalom között. Senkit nem fogadnak a soraikba, míg emberek látogatásával (otthonukban) nem folytat térítő tevékenységet.

Nevüket Ésaiás próféta könyveből (43,10: "Ti vagytok az én Tanúim, így szól az Úr") vették, ahol az Úr szót ősheberül JHVH jelölik, és ezt olvassák helytelenül Jehovának (Jahve helyett, ami annyit jelent létező).

A szektát Charles Taze Russell alapította Penszilvániában, 1879-ben. Már ifjú korában elfordult kálvinista neveltetésétől és a keleti vallásokat tanulmányozta. Már fel akart hagyni a vallásossággal, mikor Jonas Wendell tiszteletes meggyőzte őt arról az alapigazságról, hogy a Biblia Isten szava. Russell maga köré gyűjtötötte baráti köre egy részét, és a Biblia beható tanulmányozásába fogtak. Gondolataikat kezdetben az Eledel egy gondolkodó keresztény számára című lapban publikálták, melyet később az Őrtorony váltott fel. Ezek főleg a menny és pokol létének tagadását hirdették, mellyel egyetlen felekezet sem akart egyet érteni. Russell ezután, 1879-ben alapította a Sionista Őrtorony társaságot, melynek alap ideológiáját az ő írásai szolgáltatták. 1916-ban halt meg azután, hogy meg kellett élnie jövendölése bukását - 1914-ben világvége. A társaság irányítását jogi tanácsadója, Joseph Franklin Ruherford vette át, aki a szektát Jehova Tanúira keresztelte (1931), majd 1942-ig volt a vezetője. A következő vezető Nathan H. Knorr lett. Az ő ideje alatt növekedett a szekta tagjainak száma a leggyorsabban. Nagy fontosságot tulajdonított a tanulmányozásnak. New York államban egyetemet alapított a Biblia tanulmányozására és egy rádióállomást. Őt Frederick W. Franz követte, akinek elnöksége során negyed millió tag hagyta el a szektát. Ennek oka talán az újabb Armageddon jövendölése 1975-re. stb. stb. stb.

2013. febr. 11. 10:15
 26/26 anonim ***** válasza:

Akik olyan inkorrekt érvelést alkalmaznak, mint a 25-ös, azoktól szeretném megkérdezni, hogy az az egyház, vagy szellemi irányzat, melyhez tartozónak mondhatók, sohasem tévedett? És most, jelen pillanatban biztos, hogy semmiféle tévedés nem jellemzi őket vallási kérdésekben??? Csoportokról van szó, emberi közösségekről, akik ezek szerint még sohasem tévedtek, és most is az abszolút vallásos igazság állapotában sütkéreznek. Vagy tán nem??? Ha nem, akkor milyen alapon minősítenek másokat ezért??!!!

Könnyű a háttér sötétségéből támadni a Tanúkat, mert ott meg tudnak bújni az ilyenek. De ők legalább elismerik, ha tévedtek valamiben és rendszeresen kijavítják. Ezt hány vallásszervezet gyakorolja vajon?

2013. febr. 11. 23:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!