Szerintetek az eutanáziát mennyire tolerálja a biblia?
"Adott, és adott egy feladatot is, ami miatt a világra jöttél. Rajtad áll, hogy ezt elfogadod és elvégzed-e vagy nem, ez a szabad akarat lényege."
Igen? Egy nagyszerű, univerzális, mindenható entitás vajon milyen feladatot szánhatott egy olyan gyenge, kis szánalomra méltó buboréknak, mint én, egy olyan világban, ahol csillagok "pusztulnak el" pillanatok alatt?:)
Az akarat keresztény istenbe vetett hit nélkül is elég korlátolt.
22:07:
Így van, szabad akaratot adott. Valóban eldönthetjük, mit kezdünk magunkkal. Ez nem azt jelenti, hogy mindent büntetlenül tehetünk! Isten megadta a jogot, nekünk pedig nem szabad visszaélni vele. Ergo kinyírhatod magad, csak akkor számolnod kell a következményekkel.
Mondaná ezt az egyszeri hithű.
Szerintem viszont van az a pont, amikortól agyatlanság foggal körömmel ragaszkodni az élethez. Jól hangzik, hogy szenvedjünk, mert akkor a túlvilágon nagyon király lesz, de ez nem nagy vigasz annak, aki ágyhoz van kötve és fájdalmak kínozzák. Mindenkinek megvan a joga a méltóságához, még a halál kérdésében is. Szerény véleményem szerint.
2féle eutanáziáról lehet beszélni: passzív és aktív.
A passzív eutanázia az életbentartó orvosi kezelés visszautasítását jelenti. Mivel az Biblia korában ilyenfajta kezelésnek a közelében sem járt az orvostudomány, egyértelmű ige nem lehet erről. Ugyanakkor kérdéses, hogy mennyire nevezhető még életnek, ha az embert már csak egy lélegeztető gép vagy egy gyógyszer tart életben, és hosszabítják meg szenvedéseit, amikor olykor szinte orvosi kisérletezés a biológiai funkciók eszközökkel való fenntartása. Azt gondolom, nem ellentétes a Bibliával egy ilyen mesterségesen életbentartó kezelést visszautasítani.
Egészen más kérdés az aktív eutanázia, amikor olyan gyógyszert kér/vesz be valaki, amelyik a halálba segíti őt. Ez gyakorlatilag öngyilkosság, és érvényes rá a "Ne ölj" parancsa.
Kedves 21:38-as!
Mondtam én, hogy nincs szabad akarat?
Megteheted, ha te úgy akarod. Isten nem fog lesújtani villámmal, hogy megakadályozza.
De attól még bűn.
De ezt már a 22:07-es is nagyon szépen megfogalmazta:
"Adott, és adott egy feladatot is, ami miatt a világra jöttél. Rajtad áll, hogy ezt elfogadod és elvégzed-e vagy nem, ez a szabad akarat lényege."
"Könnyű az eutanázia ellen sápítozni, amikor semmi bajod nincs, és nem szenvedsz a nap minden órájában, mert valami gyógyíthatatlan és lassú lefolyású betegség emészti a testedet."
A kérdés az volt, hogy a Biblia mennyire tolerálja. Innentől hülyeség, amiket felhozol.
"Jól hangzik, hogy szenvedjünk, mert akkor a túlvilágon nagyon király lesz"
Ha neked erről szól ez az egész, az már rég rossz.
"Mindenkinek megvan a joga a méltóságához, még a halál kérdésében is."
Ezt nem vitatja senki. De attól még a Biblia elveivel ellenkezik. A kérdés pedig ez volt, úgyhogy nem értem, hogy miről vitatkozunk.
22?56-osnak:
Azzal már valószínűleg a "Bibliának sem lenne semmi baja" (ha élhetek egy ilyen szóképpel), ha egy már jó ideje agyhalott illetőt lekapcsolnak a gépekről. Az viszont, hogyha mérget adnak be az illetőnek, vagy, ad abszurdum, ő kéri hogy adják be, az a Biblia elvei szerint bűn. Azt már te döntöd el, hogy ezt figyelembe veszed-e, vagy sem.
"Mondtam én, hogy nincs szabad akarat?
Megteheted, ha te úgy akarod. Isten nem fog lesújtani villámmal, hogy megakadályozza. "
"Szerintetek az eutanáziát mennyire tolerálja a biblia?"
Semennyire.
Az eutanáziával elutasítod azt, amit Isten neked szánt ezen a Földön."
Akkor mégis mit értesz a "semennyire tolerálás" alatt? Mivel a Biblia Isten szava, miben merül ki Isten nulltoleranciája? Milyen retorziók fogják érni azt a személyt, aki letér a világosan kikövezett útról?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!