Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol tudok venni igazi, eredeti...

Hol tudok venni igazi, eredeti Bibliát?

Figyelt kérdés
Nekünk van itthon egy, de az ilyen képes és meseszerű az egész, nekem olyan kéne, amilyen az eredeti lehetett, mert szívesen elolvasnám az egészet.
2010. dec. 16. 18:39
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

ha eredeti Bibliát vennél, bizony nem tudnád elolvasni, hacsak nem tudsz héberül, arámiul és görögül.

olvasd magyarul! :) az újfordítású Bibliát! úgy jobban értenéd.

2010. dec. 16. 18:49
 2/20 anonim ***** válasza:

Mit értesz igazi és eredeti alatt?

Ha olyat akarsz, amit az evangélisták saját kezűleg írtak, azt még múzeumban sem fogsz találni. De még a középkori eredeti is borzasztó ritka és még a fekete piacon sem hiszem, hogy pár milliónál olcsóbban megúsznád.

Ha az igazi és az eredeti alatt csak annyit értesz, hogy olyan Biblia, mint amiből pl. a pap olvas fel a misén, vagy amiben minden benne van "eredeti" formájában, azt szerintem minden igényesebb könyvesboltban kaphatsz.

Egyáltalán nem nehéz hozzájutni. Pont az a lényege, hogy mindenki hozzájuthasson.

De ha nem megy, akkor meg szemelj ki egy szimpatikus Jehova Tanúját! Nála tuti van néhány a farzsebében eladásra. :D

2010. dec. 16. 18:52
 3/20 anonim ***** válasza:
Úgyse fogod végigolvasni...Van olyan benne millió helyen amikor oldalakon át azt olvasod ki kinek a leszármazottja.
2010. dec. 16. 18:53
 4/20 anonim ***** válasza:
bármelyik könyvesboltban
2010. dec. 16. 18:55
 5/20 anonim ***** válasza:
37%
Nekem van egy Gutenberg bibliám de nem sokat ér mert valami Luther Márton összefirkálta a lapjait.
2010. dec. 16. 18:58
 6/20 anonim ***** válasza:

ma 18:53

csak kitartás, állhatatosság kérdése az egész :)

kedves kérdező, szorítok neked! (és az újfordításút tényleg kényelmesebb olvasni, könnyebb megérteni)

2010. dec. 16. 18:58
 7/20 anonim ***** válasza:
Minden könyvesboltban lehet kapni(itt legalábbis) A lényeg, hogy a református biblia az, amiben a könyvek úgy kezdődnek, hogy:Mózes 1,2,3,4,5. A katolikusban pedig: Teremtés,kivonulás, leviták, számok.
2010. dec. 16. 19:01
 8/20 anonim ***** válasza:

előző vagyok.

"Nekem van egy Gutenberg bibliám de nem sokat ér mert valami Luther Márton összefirkálta a lapjait."

Add el nekem, egye-fene egy ezrest megér.(Szaladnák vele a múzeumba:))

2010. dec. 16. 19:02
 9/20 A kérdező kommentje:
az eredetit úgy értettem, hogy lényegében hasonló a tartalma, mint az eredeti Bibliáé, szóval nem hagytak ki belőle sokat, kevés az átírás, és persze magyarul szeretném :) köszi hogy válaszoltatok
2010. dec. 16. 19:32
 10/20 A kérdező kommentje:
végig fogom olvasni, mert érdekel. igazából azért akarom kiolvasni mert fogalmam sincs az egészről, és nem szeretem ha valamiről nincs véleményem, tudatlanul meg nem szoktam ítélkezni :)
2010. dec. 16. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!