Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek létezik isten?

Szerintetek létezik isten?

Figyelt kérdés
2010. dec. 11. 20:22
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
Létezik egy közös kiindulópont egy lélek, egy energia, akiből minden kiindul és aki által minden kapcsolódik egymáshoz, őt nevezzük Istennek.
2010. dec. 11. 21:01
 12/41 anonim ***** válasza:

"Az ateisták se tudják bebizonyítani, hogy nincs ilyen valami"

Még szép. Nem is az ő feladatuk a bizonyítás. Ha azt állítom, hogy írországban léteznek manók, azt is nekem kellene bizonyítani, nem azoknak cáfolni, akik nem hisznek nekem.

"Én egy csomó istenérvet és ellenérvet olvastam már és egyszerűen a két lehetőség közül az a valami létezése sokkal valószínűbb."

Számodra. Ez még nem jelenti, hogy igazad van.

2010. dec. 11. 21:04
 13/41 anonim ***** válasza:

"A válasz megírásának időpontja: ma 21:04"

Gondoltam hogy egy ilyen kis kötekedő bele fog kötni a mondandómba, mert nem képes az egész szövegkörnyezetet figyelembe venni, csak a saját hülyeségét képes firtatni.

Szerintem maradjunk annyiban, hogy én tudom miről beszélek,mert tanultam ilyenekről, ellenben a sok kis lázadó tinivel, aki elcseszi az életét és ez miatt nem képes tovább gondolni a dolgokat.

És mielőtt vki azt hinné, nem templomi szinten tanultam istenérveket, hanem egyetemi szinten tömény logikával.

2010. dec. 11. 21:14
 14/41 anonim ***** válasza:
Hát meg van a véleményem az olyan egyetemekről, ahol ilyesmit tanítanak.
2010. dec. 11. 21:17
 15/41 A kérdező kommentje:
A kérdésem azért született meg mert azt tanítják a katolikusok, hogy isten jó megbocsájtó stb. De van egy részlet a bibliában mely arról szól, hogy ha egy nő házasságot tör tehát megszakítják az egyházi esküvőt és utána más férfinak szül annak a gyereknek az életének vége nem terem gyümölcs a fáján stb stb. Na most én ilyennek érzem magam. Egy olyan gyerek aki tulajdonképpen nem tehet arról, hogy megszületett. De ha ez így van akkor ez egy bosszúálló isten? Vagy még sokat kell tanulnom?
2010. dec. 11. 21:20
 16/41 anonim ***** válasza:

Szerintem nem létezik. Nem hiszek benne. Ha mégis létezik, akkor pedig egyáltalán nem jó indulatú, vagy csak simán nem érdekli az egész.. :S

18/L

2010. dec. 11. 21:21
 17/41 anonim ***** válasza:
Szerintem igen, létezik. És, hogy milyen formában? az igazi kérdés az, hogy milyenben nem? Mert ha Ő az energia, hát mi nem az? Ha Ő a forrás, mi nem onnan való? Ha Ő a Teremtő, miben nincs jelen? Ha egy másik emberre nézel, lásd benne Őt, és ha tükörbe nézel jó sokáig, kérdezd meg magadtól, ki néz "engem"?
2010. dec. 11. 21:22
 18/41 anonim válasza:
Ne nevezzük istennek. Jobb szó az egyetemes energia. Így nem kell, hogy jóságos legyen, vagy bosszúálló. Hinni is könnyebb ebben.
2010. dec. 11. 21:25
 19/41 anonim ***** válasza:
40%

"A nem létezést nem lehet bizonyítani,"

De erőteljes érv lenne, ha a "kialakulást", vagy a "spontán keletkezést" bizonyítani lehetne - csak ez nem fog megtörténni, hiszen egyértelmű tervezést mutat az anyagi és az élő világ.

2010. dec. 11. 21:42
 20/41 anonim ***** válasza:

Egyszer olvastam egy eszélgetést egy református lelkésszel, akihez esküvő, vagy keresztelő, vagy mit tudom én mi miatt ment el egy fickó, aki előrebocsájtotta, hogy ő nem hisz Istenben. A lelkész megkérte őt, ugyan mesélje el neki, hogy milyen Istenben nem hisz? Az elmondta a magáét, mire a lelkész azt mondta: ja, kérem ilyen Istenben én sem hiszek!

Szóval a kérdés valójában az, hogy ki, mit ért Isten alatt?

2010. dec. 11. 21:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!