Hogy kerulunk a menybe oregen, vagy ujra fiatalon?
Szia!
A Biblia szerint a mennyben olyanok leszünk mint Isten angyalai. Ezt Jézus tanította Máté evangéliuma 22. fejezet 30. versében: "Mert a feltámadáskor sem nem házasodnak, sem férjhez nem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az Isten angyalai a mennyben."
Üdv. Péter
Persze, hogy nem, csak gondoltam megkérdezem már, hogy gondolják mások ;)
második
Jézust megkérdezték, hogy ha egy asszonynak meghalt a férje és újra házasodott, egymás után többször is,akkor vajon melyik férjéhez fog tartozni a mennyországban? A válasz elég egyértelmű volt: egyikhez sem, mert ott nincs házasság. Miért is lenne?
Egyikőtök azt írja, a menny nem létezik. Mint földrajzi "hely" valóban nem. Az egy állapot, amibe a lelked kerül a halál után. Óriási a különbség, és nem lesznek párkapcsolatok, ahogy az angyaloknak sincsenek párkapcsolataik.
Kétféle feltételezés lehet:
- A mennyországot a papok találták ki, hogy akit a Földön sanyargattak és betartották az általuk prédikált igéket, akkor a mennyországba kerülve sokkal jobb életük lesz. Ha a bibliai írásokat is megnézed, akkor a feltámadáskor csak a lelked szabadul fel és ha benne leszel a kiválasztottakban akkor a mennyországba jutsz. Az anyagi tested pedig a sírodban porlad és soha nem lesz tudomása arról, hogy a lelkeddel mi történik.
- Az én feltételezésem: többen írják a Bibliára hivatkozva, hogy a lélek nemtelen (sem nem férfi, sem nem nő) ebből adódóan mindegy, hogy ki hal meg. A mennyországot én úgy tudom elképzelni - a pokollal együttesen - mint egy "termelő gyárat", amelyben van "két konténer" - "jó illetve selejt" felirattal. Ha a lelkem megfelel az isteni elvárásoknak akkor a jó-ba kerülök és ez a mennyország, ha nem felel meg akkor a selejt-be kerülök, ami a pokol és többször átégetnek a tisztító tűzben, míg használható lesz a lelkem.
Mivel még senki nem tért vissza a mennyországból (a pokolból sem), így mindkét oldal elképzelései lehetségesek.
Erre szoktam mondani: ... meg a hit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!