Imádkozhatok én olyan emberért, aki ateista? Bővebben alább.
Én imádkoztam érte, meg segítek is neki amiben csak tudok. Végülis egészségesek mindketten hála Istennek.
Az én kérdésem arra irányult, hogy Isten megsegíthet-e az én imám hatására egy FÖLDI DOLOGBAN egy olyan embert, aki nyíltan istentagadó?
Mert ha az illető megtéréséért imádkozom, az teljesen más, hiszen pl. Szent Mónika is 30 évig imádkozott, hogy fia megtérjen abból a züllött, erkölcstelen életmódból. És lám: az egyik legnagyobb egyházatya lett belőle: Szent Ágoston.
De ha a megtérésen kívül egy földi dologért imádkozunk az illetőért, annak vajon van értelme?
Értem a kérdésed, de akkor hadd kérdezzek vissza én is. Van gyereked? Tegyük fel, a kamasz gyereked azt mondja, nem tud hinni Istenben. Aztán egyszer kórházba kerül, sürgősen műteni kell. Szerinted mit tennél?
1. Nem imádkoznál érte, ha úgyis elkárhozik?
2. Csak a megtéréséért imádkoznál? (Azt máskor is megteheted)
3. Azért imádkoznál, hogy ha kell az utolsó csepp véredet is odaadod érte, csak neki ne legyen semmi baja?
Tartok tőle, hogy a szülők többségéhez hasonlóan a harmadik opciót választod. Nos, most nem a gyermekedről, de az unokatesódról van szó. Nem vagy annyira kétségbeesett, de az igazi szeretet nem személyválogató. Persze, hogy imádkozhatsz a szüléséért
Egyébként nézd meg Jézust, válogatás nélkül mindenkit meggyógyított. Isten nem személyválogató.
Isten áldjon,
FREya
„Szeressétek ellenségeiteket, jót tegyetek azokkal, akik gyűlölnek titeket. Áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, és imádkozzatok azokért, akik titeket háborgatnak. Aki egyik arcodat megüti, fordítsd néki a másikat is; és attól, aki felsőruhádat elveszi, ne vond meg ruhádat se. Mindennek pedig, aki tőled kér, adj; és attól, aki elveszi a tiédet, ne kérd vissza. És amint akarjátok, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is akképpen cselekedjetek azokkal.
Mert, ha csak azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi jutalmatok van? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik. És ha csak azoknak adtok kölcsön, akiktől remélitek, hogy visszakapjátok, mi jutalmatok van? Hiszen a bűnösök is adnak kölcsönt a bűnösnek, hogy ugyanannyit kapjanak vissza. Hanem szeressétek ellenségeiteket, és jót tegyetek és adjatok kölcsön, semmit érte ne várván; és a ti jutalmatok sok lesz, és ama magasságos Istennek fiai lesztek, mert ő jót tevő a háládatlanokkal és gonoszokkal.”
"Eszembe jutott, hogy imádkozzak érte, de egy olyan emberért hogy imádkozzak, aki így beszél istenről, illletve általánosan is: egy ateista családtagunkért való imának lehet foganatja szerintetek?"
Döntsd el,hogy milyen Istenben szeretnél hinni:Olyanban,aki elfordul a teremtményeitől bizonyos esetekben,tehát szeretete feltételekhez kötött,vagy olyanban aki kiárasztja szeretetét igazakra és hamisakra egyaránt.
egyébként oka van annak,ha valaki ateista.Ha mondjuk azért imádkozol egy ateistáért,hogy megtérjen,abba az ő szabad akarata is beleszól.Lehet,hogy csalódott az egyházban,nem találja hitelesnek a keresztény Isten képet.Ezért az ő felfogása saját maga számára ugyanúgy helyes,mint a te felfogásod saját magad számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!