Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztényként miben követitek...

Keresztényként miben követitek Jézust? Milyen cselekedetekben utánozzátok, és azt miért tartjátok fontosnak?

Figyelt kérdés
2010. dec. 2. 11:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
2010. dec. 24. 02:38
 12/13 anonim ***** válasza:
54%

Az önmegtagadást úgy érti Péter, hogy a kicsinyes, önző énünket kell megtagadjuk, pontosabban legyőznünk, mert kivágni magunkból nem tudjuk. szóval ily módon küzdünk meg sátánnal, vagyis a gonosszal, mert most jelen pillanat az ember magát az egojával azonosítja, holott van egy isteni énünk is, és Jézus affelé próbált irányítani minket, és ez az isteni énünk a mélyebb valónk maga Isten.

Szóval én így hasznosítom Jézus szavait, hogy magamat azonosítom Istennel/Krisztussal, így könnyedén legyőzhetem a bennem élő gonoszt, hogy az többet ne juthasson érvényre bennem...én az elmémet, tudatomat helyezem előtérbe, ahogyan Jézus tanította, mivel én nem a test vagyok, hanem a tudat, ami használja a testet, hogy tapasztalhasson, tanulhasson és fejlődhessen. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. dec. 24. 11:36
 13/13 anonim ***** válasza:
Ha úgy érti,akkor én is egyetértek vele.csak nem volt egészen egyértelmű számomra.
2010. dec. 24. 12:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!