Hogy is volt ez? (nem tudom pontosan a történetet de kéne a magyarázat) többi lent.
Úgy döntötték el hogy melyik írás tartozik bele a szentírásba,hogy megnézték ,hogy melyik ugrik fel az asztalra vagy nem tudom már pontosan,de ez hogyan is volt ?
Biztos volt más módja is a döntéshozatalnak,vagy nem ?
Értelmes ,kompetens emberek hozzászólásait akarom.
VITÁT NEM AKAROK!
Ha jól tudom, a kanonizációra azért volt szükség, mert elkezdtek az egyházba beszivárogni eretnek tanok, és ezek nem voltak ihletettek. Hogyan válogatták össze? A rengeteg evangélium közül nem elvetendő, hogy a Bibliába bekerült négy a legkorábbi, illetve ezek egyeznek meg mondanivalójukban az apostoli levelekkel is, tehát egymást igazolják. Azon kívül az ószövetség is ott volt próbakőnek. És nem utolsósorban az hogy ez a zsinat döntötte el, mi kerül be, tehát ha van Isten, akkor biztosan jóváhagyta. Ha meg nincs, akkor tökmindegy, hogyan válogattak, nem?
De szerintem persze van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!