Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem hittek az akkori...

Miért nem hittek az akkori vallási vezetők, és hívők Jézusnak, hogy Ő Isten Fia?

Figyelt kérdés
2010. dec. 1. 13:18
1 2
 11/13 Fényhordozó válasza:

Én úgy vélem, ennek ez volt az oka, hogy a zsidó főpapokat inkább a hatalmuk érdekelte, és a hit számukra csak az eszköz volt, hogy így irányíthassák a népet.

Ha ők elismerik, hogy Jézus a Megváltó, akkor az emberek Őt követték volna, és így az ő hatalmuk elveszett volna.

A nép pedig azért nem hitt Neki mert a főpapokról azt hitték, hogyha eljő egyszer a Messiás, akkor ők el fogják Őt ismerni.

És amikor eljött, akkor ők hittek a főpapoknak.

De az emberek hitét később is voltak, akik íly módon kihasználják...

2010. dec. 2. 01:17
 12/13 anonim ***** válasza:

Kedves 16.08 ne haragudj, én ezt úgy értettem, hogy fel lehet ám fogni másképpen is a dolgot, nem ádi-évi mesének. Ettől még nem kell hívőnek lenni, de elgondolkodni az üzenet mondanivalóján lehet, és akkor teljesen más szemszögből közelíted meg a Bibliát.

Csak segíteni akartam, nem tartozom azok közé, akik a másik oldalt meg sem hallgatják, főleg mert valamikor én is a másik oldalt képviseltem. Ne haragudj ha kicsit szarkasztikus volt a reakcióm, de néha fárasztónak találom azt, hogy valaki élből feltételezi, hogy hülyeség az egész, de gondolkodni nem akar rajta. Természetesen minden válasz fontos a kérdezőnek is és nekünk is, mert mindig tanulunk új dolgokat.

2010. dec. 2. 13:46
 13/13 anonim válasza:

A Zsidók főleg azért haragudtak Jézusra, mert ők egy olyan Messiást vártak és Várnak, akik csak őket fogják megváltani, és nem az egész emberiséget. Valószínű ezért nem nézték jó szemmel azt hogy Jézus él.

Jézus egy valós történelmi személy volt. Rengeteg történetíró is írt a létezéséről. Szóval aki azt állítja hogy nem élt Jézus, az valószínű nem néz ezeknek utána. Az már más kérdés hogy csodákat tett-e. Viszont ezt is nagyon sokan megírták. És ha már sokan írták, miért ne higgyünk nekik? Ettől csak jobban érezhetjük magunkat :)

2010. dec. 8. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!