Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Létezik Isten . Nektek volt...

Létezik Isten . Nektek volt már hasonló élményetek?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok.. minden este imádkozom, és nem a Miatyánkat ha nem elmondom hogy mit szeretnék.. 1 mindig ugyanaz és elsődleges, a szüleim , családom egészsége. Mikor bajban voltam.. Tegnap úgy volt vége lesz kapcsolatomnak, imádkoztam Istenhez, hogy tartsa őt meg nekem. Találkoztam a lánnyal. Csókolgattuk egymást, semmi gond nem volt. Ma megint gáz volt.. barátnőm nem jött el a találkozóra, nem vette fel a telót, és nem válaszolt az sms-eimre. Imádkoztam, hogy tartsa meg nekem őt a JóIsten. Abban a pillanatban csörög a telefonom nézem ki van írva barátnőm neve, felveszem: Szia életem ne agódj semmi baj nincs, csak volt barátom volt itt, elhozta a cuccokat beszélgettünk most meg boltban vagyunk nemsoká ott leszek. Valahogy mindig jó dolog történik... Veletek ilyesmi?
2010. nov. 26. 18:14
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Az egyik válaszolónak:

Sajnálom, ha keményre sikeredett a válaszom. Valószínű, hogy a kereszténység hamis képviselőit tekinted keresztényeknek, pedig a keresztény "Krisztust követőt" jelent, amit jelek, csodák követnek. És ez nem túl nyilvános. És pont Jézus mondja, hogy onnan ismernek meg minket, hogy szeretjük egymást. Tudom, hogy vannak minden vallásban rendes, szeretnivaló emberek, nem is mondtam, hogy nincsenek. Nekem is vannak ilyen ismerőseim és szeretem őket.

És amint már mondtam, a hamis isteneket követőknek is vannak "csodái", mivel a sátán is egy természetfeletti lény... de Isten hatalmasabb minden istennél!

Egyébként csak Isten tudja, hogy kihez imádkozol! És hangoztatom, mielőtt bárki félreértene, hogy nem ítéllek meg! És azt is hangoztatom, hogy nem tudom, hogy hamis istent követsz, vagy sem!

2010. nov. 29. 10:59
 22/28 anonim ***** válasza:

10:59

Amikor valaki istent mond, ugyanarra gondol: arra a "felhők feletti" hatalomra, aki a világot teremtette, aki a lelkünket és életünket adta, aki a halál után vár ránk. Ugyanis az isten szó maga egy fogalom, és ugyanerre gondol az a hívő is, aki Aphroditéhoz vagy Quetzaltcoatl-höz imádkozott évszázadokkal ezelőtt. tök mindegy, hogy hívta az istenségét, ugyanarra a hatalomra gondolt, akire egy keresztény.

Ezért hülyeség a "hamis istenek" fogalma. Isten nem lehet olyan ostoba, hogy ne értené meg, hogy aki Aphroditét mond, az is hozzá imádkozik, nem a Sátánhoz...

2010. nov. 29. 11:14
 23/28 anonim válasza:

Sir Butcher válasza:

Velem olyan történt, hogy anyum, aki műtősnő, hazajött, eléggé holtra váltan. Egész nap műtöttek, mert kora reggel baleset volt. Egy idióta 20-on éves azt hitte, csúcs a kocsija, és döngethet nyugodtan. Apuka éppen vitte a két gyereket kocsival, idióta baromállat beléjük rohant. Egész nap küzdöttek az egyik gyerekért, mert a másik a helyszínen szörnyethalt. Végül meghalt a műtőasztalon a másik is. Apuka szintúgy. A másik, egyértelműen vétkes sofőrnek eltört a karja. A gyerekek anyja otthon maradt egyedül, család nélkül, míg a baleset okozója, aki három embert ölt meg, rövid börtönbüntetés után éli a világát vidáman.

És ezek után, bevallom, nehezen hiszek a jóságos istenben. Kétlem, hogy a két gyerek, meg az apjuk olyan bűnt követett volna el, amiért meg kellett halniuk. Kétlem, hogy az anyukának olyan vétkei lettek volna, amiért túl kell élnie a férjét, és a két gyerekét. Kétlem, hogy a baleset okozója olyan tiszta, szent életet élt volna, hogy joga lett volna túlélni ezt.

Jah, persze, tudom, "Isten útjai kifürkészhetetlenek." Hát, én maradok ateista.

Hasznos volt számodra ez a válasz?

A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 11-26 18:29

hidd el,hogy az Úr a gyerekeknek és az apjuknak jót okozott!ők felkerültek a mennybe ahol már nincs szenvedés és szomorúság.

a balaeset okozója viszont itt maradt a földi életben,a szenvedésben,a halálban.

2010. nov. 29. 16:32
 24/28 A kérdező kommentje:
Én is így látom.
2010. nov. 29. 16:38
 25/28 anonim ***** válasza:

Ma 11:14-nek.

És mivel igazolod az állításodat? Isten szava a biblián keresztül szól hozzánk és a következőket mondja:

Mózes V. könyve:5:7 Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.

Mózes V. könyve:6:14 Ne járjatok idegen istenek után, azoknak a népeknek istenei közül, akik körültetek vannak;

Mózes V. könyve:7:4 Mert elpártoltatja a te fiadat én tőlem, és idegen isteneknek szolgálnak; és felgerjed az Úrnak haragja reátok, és hamar kipusztít titeket.

Mózes V. könyve:8:19 Ha pedig teljesen megfelejtkezel az Úrról, a te Istenedről, és idegen istenek után jársz, és azoknak szolgálsz, és meghajtod magadat azoknak; bizonyságot tészek e mai napon ti ellenetek, hogy végképpen elvesztek.

Mózes V. könyve:11:16 Vigyázzatok azért, hogy a ti szívetek meg ne csalattassék, és el ne térjetek, és ne tiszteljetek idegen isteneket, és ne boruljatok le előttök.

2010. nov. 29. 19:00
 26/28 anonim ***** válasza:

19:00

Hogy is mondjam... az isten szó fogalma tény, de az,hogy Isten szól a Biblián keresztül, csak hit...

2010. nov. 29. 19:49
 27/28 A kérdező kommentje:
:)
2010. nov. 30. 14:29
 28/28 anonim ***** válasza:

Sir Butchernek:

Megértem a dühödet ha erre a történetre gondolsz. Az élet néha tényleg nem tűnik igazságosnak, de még ha nem is hiszünk benne, mindennek oka van. Az életben maradt anyukának ez egy akkora trauma az élettől ami talán közelebb viszi őt Istenhez. Isten mindannyiunkat meg akar menteni a kárhozattól. Lehet, hogy neki egy ekkora fájdalomra volt szüksége, hogy megérezze, hogy a családja nélküli életet Isten segítségével tudja csak elviselni.

Ez keménynek tűnik. Az is. Nincs annál nagyobb fájdalom amit ez az anya átélhet most, de én hiszem, hogy Isten csak akkora keresztet rak a vállunkra, amekkorát el is bírunk hordozni.

Ezzel a férfivel ugyanilyen borzalom történt. Nézd meg, hallgasd meg, hogyan látja ő a dolgokat, a családja elvesztése után:

http://www.youtube.com/watch?v=2gB30TQ9blU

2011. jan. 17. 00:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!