Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen imakat fogad el Isten?

Milyen imakat fogad el Isten?

Figyelt kérdés
Marmint betanultakat, vagy egyebeket kell mondani? Hogyan kell imatkozni hozza? A biblia velemenye erdekel.
2009. jan. 12. 18:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nekem van egy elgondolásom Istenröl és az imádságrol és bejött. Minap elkezdtem egy könyvet olvasni és mitesz Isten pont az elején az íro az én gondolatmenetemet írja le.

Olvasd el ha csak az elsö pár fejezetet is érdkes. persze neked nem kell így gondolkodnod de érdekes.

A Cime: ìzek, imák, szerelmek. Eat, pray, love.

2009. jan. 13. 13:41
 12/16 anonim válasza:
87%

Szia,

szerinted, hogyan imádkoztak régen? Amit szerettek volna túlélni, megélni stbstb azt foglalták imáikba, és kérték az Urat.

"Édes uram segíts átvészelnem...." "Köszönöm uram, hogy..."

"áldott vagy, mert..." Most megtanulhatod az alap dolgokat, miatyánk és társait, de azon túl te is "költhetsz" imát...

Ami szívből jön, az Úrnak címzed, akkor jó.

2009. jan. 13. 14:43
 13/16 anonim ***** válasza:
Lk18,9-14: Néhány elbizakodottnak pedig, akik azt gondolták, hogy ők igazak, és másokat megvetettek, ezt a példabeszédet mondta: »Két ember fölment a templomba imádkozni, az egyik farizeus volt, a másik vámos. A farizeus megállt, és így imádkozott magában: `Istenem! Hálát adok neked, hogy nem vagyok olyan, mint a többi ember, rabló, igaztalan és házasságtörő, mint ez a vámos is. Kétszer böjtölök hetente, tizedet adok mindenemből.' A vámos pedig távol állt meg, nem merte a szemét sem az égre emelni. Mellét verve így szólt: `Istenem! Légy irgalmas nekem, bűnösnek!' Mondom nektek: ez megigazultan ment haza, amaz pedig nem. Mert mindazt, aki magát felmagasztalja, megalázzák, és aki magát megalázza, felmagasztalják.«
2009. jan. 13. 16:17
 14/16 anonim ***** válasza:
83%
Isten bármilyen szívből jövő imát meghallgat. Még kimondanod sem kell, elég, ha magadban megszólítod az Urat.
2009. jan. 14. 14:18
 15/16 anonim ***** válasza:
83%
Bármilyet. Mondjuk én jobban szeretek a saját szavaimmal imádkozni hozzá, mert ha csak egy betanult szöveged darálok el, az nem olyan személyes. Esetleg kereshetsz a Bibliában zsoltárokat, vagy hozsannás könyvben valami szép éneket.
2009. jan. 15. 13:40
 16/16 anonim válasza:
aki nem hisz istenben, egyéni szociális probléma!és egy latin mondás:"Credento Vides" hit által látni
2009. dec. 30. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!