Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit kell tennem hogy udvozuljek?

Mit kell tennem hogy udvozuljek?

Figyelt kérdés
2010. nov. 14. 20:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
A János 17:3 szerint Jézus ezt mondta: ,Az jelent örök életet, hogy megismerjenek téged az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél Jézus Krisztust' Az üdvözülésünk, vagy megmentésünk azon mulik, hogy ismeretet szerezünk Istenről és az Ő Fiáról. Ha megszerezük ezt az ismeretet, akkór ennek megfelelően kell élnünk, és hitet kell gyakorólnunk Jézus váltságáldozatában. Az megmentésün Jézus által lehetséges, és Jehova ki nem érdemelt kedességének az ajándéka.
2010. nov. 16. 17:56
 12/20 anonim ***** válasza:
ki a bánat az a jehova? :)
2010. nov. 16. 21:45
 13/20 anonim ***** válasza:

Jehova Isten.

08:37 - hol??

2010. nov. 16. 23:18
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

A Bibliában az is benne van, hogy az ismeret felfuvalkodottá tesz, a szeretet pedig épít. Mint ahogyan az is, hogy ha minden titkot és minden tudományt ismerek is, és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyükről, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok.

Sajnos sokszor tapasztalom ezt itt a fórumon is, hogy az "egyedül üdvözítő"-nek gondolt egyházak képviselői, legyenek azok tanúk, vagy katolikusok, stb. az ismeretükre, a tekintélyükre, a hitükre, annak jeleire - lásd csodák - hivatkoznak, mint alapokra, nos ezek Isten szemében mit sem fognak érni, ha a lelki alkalmasság, a jellem a valódi szeretet - ami a másokért élésben mutatkozik meg - fel nem fedezhető az életükben. Csak Krisztus átformáló kegyelme, jelleme tesz alkalmassá az üdvösségre! Ne akarjátok bezárni a kapukat az emberek előtt, hanem nyissátok szélesre azokat a szeretetetekkel, a példamutatásotokkal, hogy ébredjen vágy másokban arr, hogy Istent megismerjék, és általa elnyerjék az örök életet. A keresztény ember kötelessége a magvetés, és nem a megvetés...

Üdv. Péter

2010. nov. 17. 08:07
 15/20 anonim ***** válasza:

Isten soha nem volt jehova.

Mt. 16, 18

2010. nov. 17. 09:03
 16/20 anonim ***** válasza:

Ezt már annyiszor átrágtuk! A Gyermekek nem szólítják a szüleiket a nevükön /normális esetben/, csak annyit mondanak: apa. Az USA első emberét mindenki elnök úrnak hívja, kivéve a gyermekeit. Obama bármilyen nagy tekintély az államokban más embereknek, a gyermekeinek csak apu! Isten nekem atyám, ha te nem vagy ennyire közvetlen kapcsolatban vele, akkor jehovázd nyugodtan.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. nov. 17. 17:17
 17/20 anonim ***** válasza:

Kedves 11-17 09:03!

Nagyon érdekes a megközelítésed.

Mondjuk nekem erről inkább Máté 28,18-20 jut az eszembe.

Szerintem nem számít melyik felekezetbe tartozik valaki, ha meggyőződéssel elfogadta Jézus Krisztust Megváltójának, akkor Isten gyermeke lett, és így mi mind testvérek vagyunk. János 17-ben Jézus főpapi imádságában is a hívőkért imádkozik. Az összesért....

Annyira rossz, hogy keresztényekként ennyire nem vagyunk egységben.

Mindenféle rosszindulat nélkül lenne viszont néhány kérdésem. Nem vagyok jártas a katolicizmusban, de remélem te tudsz nekem segíteni. Mi a bibliai alapja a tisztítótűz tanításának, Máriához való imádkozásnak, a szentté avatásnak és a hozzájuk való imádkozásnak, a pap általi gyónásnak,és a pápaság intézményének? Nagyon érdekelnek ezek a kérdések, előre is köszönöm válaszodat!!

Isten áldjon Benneteket!

18/L

2010. nov. 22. 22:08
 18/20 A kérdező kommentje:
kösz a válaszokat,de nagyon széthúzó a kereszténység,JÉZUS szerintem nem ezt tanitotta,hanem a szeretetről beszélt,és egyetertesről.
2010. nov. 23. 12:11
 19/20 A kérdező kommentje:
az előzőnek,én is ezt kérdem,mi az alapja a szentekhez való imádságnak,vagy tisztitótűznek ,sehol nem szerepel a bibliában ilyesmi,mert elkezdtem olvasni,és sehol nem ir erröl.
2010. nov. 23. 12:18
 20/20 Mária Hedvig ***** válasza:

"az előzőnek,én is ezt kérdem,mi az alapja a szentekhez való imádságnak,vagy tisztitótűznek ,sehol nem szerepel a bibliában ilyesmi,mert elkezdtem olvasni,és sehol nem ir erről."

1.) A szentekhez való imádság - nem kötelező, csak segítség.

A szent az, akiről alapos vizsgálat alapján kimondta az egyház, hogy üdvözült. Egyáltalán nem csak a szentek üdvözültek, de róluk biztos.

A szentekhez nem imádkozunk úgy mint Istenhez, nem imádjuk őket, hanem közbenjárásukat kérjük, ami azt jelenti, hogy megpróbálunk azzal a szeretettel fordulni Isten felé, amivel ők tették. (A csodák stb... csak kísérői a szentek életének, a legtöbbjük nem is igaz, csak legendákban /am. olvasmány, tehát nem tényanag/ maradt fenn, és hiányoznak is a szentté avatási vizsgálat anyagából).

Az élők egymásért imádkoznak, ez tény, Pál sokszor kéri, Jézus is imádkozik pl. Péterért. A szentek üdvözültek, ezért tudnak Istenhez imádkozni, hiszen közvetlenül Isten közelében élnek.

A tisztítótűzről: olyan bűnös lelkek vannak ott, akik még nem szakadtak el teljesen Istentől, tehát él bennük a vágy arra, hogy lássák őt, Isten pedig pusztán szeretetből üdvözíti szeretné őket (mint minden embert, mert neki ez a legfőbb szándéka velünk, csak van aki nem akarja, és Isten tiszteletben tartja a szabad akaratot). Csakhogy az emberben sok gát van még Isten felé (ezeket hívjuk bűnöknek).

Van erről egy kép, persze csak halvány hasonlat, kicsit torz is:

Amikor a szerelmes ember megbántotta a szerelmét, de nem találja a módot, ahogyan bocsánatot kérhetne és hiába várja, hogy újra találkozzanak, nem mer a szeme elé kerülni, ég a szíve és gyötrődik, kínlódik...

A katolicizmus szerint tény, hogy van pokol, tisztítótűz és menny, de azt nem tudjuk, ki hol van, illetve azt sem, hogy van-e valaki az örök kárhozatban az emberek közül.

Fontos, hogy ne törődj annyira magaddal, hanem Istenre figyelj, az ő vágyára, ami csak annyi, hogy üdvözülj. És ha rá figyelsz (imádságban, munkában),akkor a lelkiismereteden keresztül tudni fogod, mikor mit tégy.

2010. dec. 31. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!