Vajon miért tiltja a Biblia a szexet? Nem azt mondom, hogy mki feküdjön le mkivel, de miért kell ahhoz feltétlen házasság?
Szia!
Először is nagyon fantasztikus dolog, hogy mindennap olvasod a Bibliát, tapasztalatom szerint a pörgős életet élő keresztények jelentős része itt veszti el az első csatát! Isten tartsa meg jó szokásodat. Az pedig természetes dolog ha lehetetlennek látod a parancsolatok megtartását, minden ember annak tartja elsőre. Érdemes elolvasnod a Római levél 7. és 8. fejezetét, magadra fogsz ismerni a 7. fejezet végére. Csak Isten lelke által lehet győzni a bűn által megrontott emberi természet felett, ez egy nagyon komoly küzdelem, nemes harc, mely életünk végéig tart. Lehet azoban győzni! Erre legszebb példa maga Krisztus, aki ugyanilyen természettel élt mint te "megkisértetett mindenekben, de bűnbe nem esett".
Az is természetes a te korodban, hogy a szexualitás az, ahol a legnehezebb győzni. De hidd el lehet! Aki itt tud győzni, az egész életében képes lesz uralkodni az indulatain és ösztönein, és képes lesz kiegyensúyozott, méltóságteljes életet élni! Vidd Istenhez imában a kérésedet minden nap! Meg fogja adni az erőt. Még egy apró jótanács. Válogasd meg kikkel töltöd a szabadidőd. "Jó erkölcsöt megrontanak rossz társaságok". Ha folyamatosan kisértések közt élsz, nem tudsz győzni. Ha azonban olyanok között vagy, akik hasonlóan gondolkoznak mint te, segíteni fognak a győzelemben. Nekem is egy barátom égette el a meztelen nőket tartalmazó újságaimat annak idején, mert én képtelen voltam megtenni. A közös imádság azonban csodákra képes. Ez már több mint 20 éve volt, azóta nem volt a kezemben ilyen újság, boldog házasságban élek, és van 2 gyönyörű gyermekem. Engem Isten megóvott a paráznaságtól, a feleségem volt az első nő az életemben. Ez olyan kincs, amit semmiért nem cserélnék el. Isten áldjon meg a küzdelmedben - ha vállalod - adjon győzelmeket és valódi tapasztalatokat!
Üdv. Péter
A rómaiakhoz írt levélben van olyan rész is, hogy
"Éljünk úgy, ahogy a teljes nappali világosságban illik! Ne vegyünk részt vad mulatozásokban, se részegeskedésben, se szexuális bűnökben! Ne vétkezzünk a testünkkel! Hagyjuk abba a veszekedést, és ne irigykedjünk többé!"
Ezek szerint nem mehetek el bulizni világi gondolkodású emberekkel? Hisz bármely diszkót megnézünk, illik rá a vad mulatozás kifejezés..
Szia!
Nos nehéz ezt így kimondanom neked, mert tudom, hogy nem ezt szeretnéd hallani, de igen azt jelenti. Tudod közel 25 év keresztény életben eltöltött tapasztalattal egészen másképp látom a dolgokat mint te, és tisztában vagyok azzal, hogy én nem vagyok képes meggyőzni téged erről, csak Isten Lelke segíthet. Az ember olyanná válik, ahogyan gondolkozik, olvassuk példabeszédek könyvében. Örök igazság, amit a modern pszichológia is alátámaszt. A környezeted hatással van rád, és fordítva. Ha hiszel Istenben megoldást kaphatsz az életedre, de neked kell döntened. Isten segítsen meg a helyes döntésben.
Üdv. Péter
kérdező...mint más ilyen kérdésnél is, nem a szexszel van a konkrét probléma...hanem az önző szexszel, amikor csak magad kielégülését keresed, vágyódva, ragaszkodva a partnerhez...a paráznaság mai nyelven szexuális vágyat jelent, ezért van inkább a házasságra helyezve a hangsúly ,mert ott lelküket "kötik össze" az emberek, egymásért élve onnantól, vagyis önzetlenül viselkedve a másikkal...szóval a bulizással sincsen gond, ha a szándékod nem a mocskolódás, nem az élvezet hajszolás elvakult módon...hanem egyszerűen csak elmész, mert miért ne?! Társaság, zene...ezekkel nincsen gond egyáltalán. :)
a hozzáállás a lényeg, ahogyan nekilátsz egy cselekedetnek...:)
üdv és sok sikert
25/F
LastOne.Left
A múltadon nem tudsz változtatni, azt tedd le Jézus keresztjénél! Imában kérd meg Istent, hogy adjon neked hívő lány barátnőt, és olyan keresztyén közösséget, ahol otthon érzed magad. Szinte minden városban van élő közösség. Teljesen mindegy milyen felekezet, ha igeszerűen élik a hitet. Ha megírod hol laksz, lehet, hogy itt is tudnak neked segíteni. De ma már nagyon sok gyülekezet ifjúsága szerepel a net-en, meg lehet őket találni a te közeledben is, ha te megteszed ami rajtad áll, Isten segítségére bizton számíthatsz. Nem a szórakozással van a baj, az én 18 éves megtért fiam és a 14 éves megtért lányom is nagy közösségi élet él, sok nem keresztyén barátjuk is van, de ők elég erős jellemek ahhoz, hogy tudják mit tehetnek és mit nem.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Csak olvasd a Bibliát, imádkozz, de ha nem megy, folytasd egyenlőre az életedet így. Tudod, mi fog történni? Egy idő után eleged lesz az egészből és változtatni AKARSZ majd a dolgokon. És amikor majd tényleg akarod, változtatni is fogsz.
Ami a szexet illeti, azzal ilyen fiatalon még tényleg ráérsz. Ha lenne egy állandó barátod, akibe nagyon szerelmes vagy, még érthető lenne, de milyen élményt adott neked több különböző fiú? Biztosan nem azt kerested, hanem szerelmet, kötődést és meghittséget. Azt meg így nem találod meg.
Hidd el nekem, te egy csodálatos, értékes személy vagy, nem akard disznók elé szórni a gyöngyeidet.
Hogy Isten miért nem mentette meg a szüleid házasságát? Mert Isten senkire sem erőlteti rá magát. A jó házasságért mindkét félnek tennie kell. Vállalnunk kell a felelősséget minden szavunkért, minden tettünkért. Neked is, nekem is, a szüleidnek is.
Kívánom, hogy megtaláld Őt, akit keresel, és hogy megvilágosítsa az utadat.
(Adnék egy tippet: Minden reggel amikor felkelsz, olvass el egy zsoltárt a zsoltárok könyvéből. És este is, mielőtt lefekszel.Mindig csak egyet, és gondolkozz rajta nap közben. Nálam működött.)
Freya
Az igazság az, hogy szerintem jó utat választasz.
Az egyik az az élet ahogy most élsz, kicsit önfeledten. Fiatal vagy, kell szórakoznod.
Én is így voltam és még most is vagyok, 31 éves. Még nem találtam meg az igazit, sajnos.
Van a másik, amikor csak Isten törvényei szerint élsz és savanyúnak tart a többi ember.
Kerülnek mint a replást. Vagy hasonló savanyú emberrel ismerkedsz meg.
Elnézést hogy az igazi nagy hívőkről így beszélek, de ez van. Nézz meg egy öreg nénit, ő már nem jár diszkóba, szexelésről hallani sem akar, marad a temető és a hit. Talán a sors iróniája, hogy meg kell öregednünk és akkor kerülünk közel Istenhez igazán.
De csak óvatosan kis hölgy, nem kell a ló túlsó oldalára átesni, de szerintem te jó vagy. Meg kell válogatni a srácokat. Bunkókat kerülni, alkohol mehet, de kábítószer és züllés nem. Arany középút.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!