A fiatalok körében régen sem volt az.
Az elmúlt 15 év meg éppen nem tesz jót a megítélésének.

Az én közvetlen környezetemben biztos így van. 30-as vagyok, és korosztályombeli barátaim, munkatársaim között egy aktívan vallásos embert sem (!) ismerek. És ahova gyerekként meg még fiatal felnőttként önmagamtól is jártam templomba, már akkor elég nyugdíjas hely volt, és a korosztályi sajátosságok miatt évről évre fogyatkozó létszámmal. Ugyanis akikkel együtt jártam többi gyerek, őket fiatal felnőtt korunkban már nem láttam viszont a templomban. Már jó pár éve nem voltam, de nem hiszem, hogy azóta valami csoda folytán ifjúsági központtá változott volna. Szóval nem tudom mi lesz ott, ha a maradék néhány tősgyökeres bácsi meg néni meghal. Szerintem akkor jóformán ennyi volt annak a gyülekezetnek.
És igen, az sem segíti az egyházak ügyét, hogy így összefonódik a politikával. Nekem is ez volt a fő ok, amiért abbahagytam a templomba járást, hogy a lelkész a Fidesznek kampányolt, és a helyi fideszesek a templomban (!) kampányoltak. Akármilyen hihetetlen, de ha Isten házába megyek, és meg szeretném élni a spiritualitást, akkor nem erre vagyok kíváncsi. Reformátusként meg külön totál szégyen a tavalyi botrány!!!
Ettől még nem lettem vallástalan, csak az egyházakhoz nincs sok kedvem. Azóta őszintén szólva bele is kényelmesedtem abban, hogy vasárnap reggel pihenés meg ebédfőzés a program, és nem kell menni sehova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!