Vannak itt hívő fiatalok?
Azért merült fel bennem a kérdés, mert nem igen találkoztam olyan 18 alatti emberrel, aki gyakorolt volna bármiféle hitet.
Pl. Keresztényseg, satanizmus, vagy bármi egyéb.
Vagyunk, nem is olyan kevesen.
Én 19 éves, katolikus lány vagyok, még az sem kizárt, hogy apáca leszek.
Áldott karácsonyt!
Csak arra vagyok kíváncsi, hogy a modern kor mennyire befolyásolja a hitet olyan dolgokban, amik nem feltétlenül logikusak, sőt.
Mivel pl. én kaptam a keresztény nevelést rendesen, de a technikai vívmányoknak köszönhetően tudtam elég sok mindenről (mindenhonnan) tájékozódni.
"Csak arra vagyok kíváncsi, hogy a modern kor mennyire befolyásolja a hitet olyan dolgokban, amik nem feltétlenül logikusak, sőt."
Szerintem a modern kor vívmányai tudják befolyásolni a hitet, hiszen engem az interneten keresztül ért a felismerés, hogy a kereszténység nem egyenlő azzal, amit korábban tapasztaltam belőle (vagyis pár idős néni a templomban), engem különféle keresztény blogok, youtuberek nagyon inspiráltak, és részben közrejátszottak a megtérésemben.
Mit értesz nem feltétlenül logikus dolgok alatt?
Nem szerettem volna ebbe belemenni, mert tisztelni kell mindenki gondolatvilagat.
És úgy sem lenne értelme annak, ha elkezdene bárki is bármit mondani a vallások ellen/mellett, mert a másik felet NEM lehet meggyőzni semmiféle észérvekkel sem.(akkor, ha nem ismered a pszichologiajat)
Pszichologiailag lehetetlen, így vagyunk összerakva:)
Persze én nagyon szívesen beszélgetek veled, fenntartva nyilván a tévedésem lehetőségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!