Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mivel magyarázza a keresztény...

Mivel magyarázza a keresztény vallás azt, ha egy 2 éves gyerek rákos lesz, és 2,5 évesen, szenvedések közepette meghal? Ezt mivel indokolja?

Figyelt kérdés

jan. 15. 10:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
69%

10.

Valóban,a kereszténységben nem logika van,hanem Isten minden értelmen felüli szeretete.

jan. 15. 22:31
 12/22 anonim ***** válasza:
0%
Sok szeretetről árulkodik jópár ószövetségi történet az biztos…
jan. 15. 22:45
 13/22 anonim ***** válasza:
76%

Elsőként azzal magyarázható, hogy Magyarországon csupán egyetlen egy gyermek hospice ház van (az se állami természetesen, hanem egyházi-alapítványi fenntartású), amely rákos gyermekekkel foglalkozik. Hol az állami egészségügy és az miért nem jut el mindenhova? Hol vannak a felelős politikusok és az egészségügyi tárca, amelyik feladata az lenne, hogy ne maradjanak rákos gyerekek ellátás és segítség nélkül?

A rák egy része valóban nem gyógyítható, ellenben korszerű fájdalomcsillapítás van és létezik. Esetleg ebbe kéne pénzt ölni és nem az új Mini Dubajba.

Nem Isten hibája, ha emberek (nem csak rákos gyerekek, hanem magukra hagyott idős betegek is) méltatlan körülmények között szenvednek. Ez az emberek felelőssége. Én voltam amúgy önkéntes segítő az onkológián. Elhiszed, hogy a legtöbb esetben egy beteg ember nem a fizikai fájdalmat érzi a legnagyobb fájdalomnak, hanem a magányt és azt, hogy őt nem szeretik?

A halál az élet része, a természet rendje. A keresztény válasz az, hogy a halál nem az utolsó fázisunk, hanem az örök élet kezdete.

jan. 16. 06:38
 14/22 A kérdező kommentje:
Nem látok egyetlen egy ép magyarázatot sem, már-már azzal jönnek egyesek, hogy Isten szándékosan öl, mert bűnöztek a felmenők. Szokásos halandzsa az Istenfélőktől.
jan. 16. 10:53
 15/22 anonim ***** válasza:

2 Móz. 4.11

Az Úr pedig monda néki: Ki adott szájat az embernek? Avagy ki tesz némává vagy siketté, vagy látóvá vagy vakká? Nemde én, az Úr?

jan. 16. 17:24
 16/22 anonim ***** válasza:
A legtöbb keresztény eltekint attól, hogy a világban igazságtalanság van, és hisz egy igazságos Istenben. kognitív disszonancia.
jan. 16. 17:26
 17/22 anonim ***** válasza:

Ha egyetlen csecsemő meghal rákban, akkor az egy hatalmas figyelmeztetés hogy egész világunkat megmérgeztük mikroműanyaggal pl. és törekednunk kell hogy senki ne vásároljon se nylont az élelmiszerek becsomagolására, se evőeszközként, egy gramm műanyagot se vigyél haza vagy dobd ki. Ne fesdd ki műanyagos festékkel se az otthonodat amíg feleséged várja fiadat.

Emeld fel szavadat ahol lehet a műanyagok használata ellen. Küzdj! Hogy újra egészséges világban élhessenek fiaink, ha már az előző generáció tévedett. Én nem kérek a piacon a banánra narancsra stb nylont, és igen rászólók azokra, akik kérnek. Tegyétek ti is. Ne mindig Istent vegyétek elő rutinosan, hogy megmagyarázzad fedezd magad, miért is hagytad, hogy hitetlenségben járj. Küzdj mindannyiunkért te is.

jan. 17. 03:41
 18/22 A kérdező kommentje:
Összetettebb téma ez, mintsem, ahogyan előadod. Az, hogy ki miért lesz rákos, és mikor, ez összetett kérdés. Márcsak azért is, mert valaki végig cigarettázza életét, és nem lesz beteg, míg más 19 évesen tüdőrákot kap, holott 1 db cigarettát nem szívott el. A sejtek működése bonyolult, miért kezd el burjánzani egyik emberben, és miért nem a másikban, miközben mondjuk ugyanannyi mikroműanyagot fogyasztanak életük során, meg kb. hasonlóan is élnek. Persze lehet óvni a környezetet, természetet, bár én kételkedő vagyok, ezt a világot az ember tette tönkre, én nem hiszek abban, hogy majd ő is hozza helyre.
jan. 17. 08:43
 19/22 anonim ***** válasza:

Mivel régen az emberek nem ismerték a genetikát én is annyit mondtam volna nekik, hogy a felmenők bűnei. Végülis igazuk van. A rák sem csak úgy lesz a semmiből. Volt pár atom robbantás, a permet szereink sem túl egészségesek… ezek beépülnek a DNSbe. Egyes kutatások szerint a minden napos stressz is vezethet daganatos megbetegedésekhez. Így is lehet tovább vinni. Édesanyám egyszer megégette magát amikor terhes volt velem és ugyanazon a ponton ugyanolyan alakú folt van rajtam. Ez már nem biztos hogy a DNS-hez kapcsolódik de ez is egy érdekesség.

A lényeg hogy a régi emberek egyszerűek voltak nekik olyan dolgokat kellett mondani amit fel tudtak fogni.

jan. 17. 09:54
 20/22 anonim ***** válasza:
Régen nem volt környezetszennyezés, mégis sokan meghaltak gyermekként olyan betegségekben, melyeket ma már meg tudunk előzni. Ezért is volt alacsony a várható élettartam.
jan. 17. 19:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!