Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy fiatal asszír/arámi vagy...

Egy fiatal asszír/arámi vagy kopt, egyébként keresztény vallású lány felvehet rövid ujjú pólót, meg olyan rövid nadrágot, ami térd feletti?

Figyelt kérdés

Láttam ilyen lányokat, bár tény, hogy amerikai asszírok, meg amerikai egyiptomiak voltak, tehát nem Szíriában, Irakban, meg Egyiptomban éltek már. Egyébként gyakorló keresztények voltak, de nem éreztek semmi megbotránkoztatót vagy ellentéteset ebben.

Hát nekem egy kicsit fura volt... Ok, a kereszténység nem iszlám, pláne nem iszlám fundamentalizmus, illetve a kereszténység sem feltétlen megkövült és fanatikus. De azért azt hittem, hogy az ilyen keleti, pláne napkeleti egyházak egy kicsit konzervatívabbak az előírásaik terén... Nem mondom, hogy minden nőnek be kellene fedni a fejét, de azért ez szerintem egy kicsit meredek. Egy magyar katolikus templomba sem engednének így be. Bár ok, ma már ez tök hétköznapi, ma már valaki kb. papírzsebkendőnyi textilt köt a legintimebb testrészei közé... Amikor ezt felróttam, akkor azt mondták, hogy ők nem házasok, 17-20 évesek, most nem baj, ha tetszenek a srácoknak, nem is 30 évesen férjjel, gyerekekkel, családdal kell így járkálni, akkor ők is hosszú nadrágot vennének fel legalább vállat takaró pólóval. Tényleg akkor lehet, ha nem házas?

Mi erre a szabály?

jan. 12. 02:59
 1/6 IstenGyermeke1 ***** válasza:

A szabály, hogy tiszteld a saját (és a másik) testét mint Isten képmását és a Szentlélek templomát. S ha szinte áruként mutogatod az nem nevezhető tiszteletnek.

A másik, hogy ne botránkoztass meg vele senkit.

S a templomosra pedig annyit: annak megfelelően kell öltözködni, hogy mi a templom. Isten háza. Mennyire tiszteled meg az Urat (és grátisz még nem vonod el az imádkozni vágyók figyelmét).

jan. 12. 07:42
 2/6 anonim ***** válasza:
47%
Templomba be lehet menni pólóba, meg rövidnadrágba. Nem kötelező az ünneplő. Van, amikor olyan szertartás van, amikor kell. De egy hétköznapi misére, nyáron, szerintem nem kötelező az ünneplő. Nyilván meg kell tisztelni a helyet, lehetőleg szolid, ruhában kell lenni.
jan. 12. 10:22
 3/6 anonim ***** válasza:
Még annyi, hogy nyilván nem télen! Télen nagyon hideg van! Mindenki öltözzön fel, mert hiába van néha meleg, ha jön egy hideg, máris megfázik az ember! Ezért tessék nagyon felöltözni! Attól, hogy valaki nem érzi hidegnek, még megfázhat. Szóval amit mondtam, az nyára vonatkozik. Nyáron lehet pólóban, és rövidnadrágban templomba menni. Persze úgy illik, hogy az ne legyen megbotránkoztató.
jan. 12. 10:25
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne vehetnének fel ilyen ruhát? Templomban persze nem lehet, de azon kívül miért ne lehetne?

"Nem mondom, hogy minden nőnek be kellene fedni a fejét"

Ezt Pál apostol csak a közösségi imákra írta elő, lényegében, ha misére, istentiszteletre mennek.

jan. 12. 12:46
 5/6 anonim ***** válasza:
#2 vagyok. Bocsánat, most értelmezem csak, hogy asszír. Azt hittem, hogy általában kérdezed. Nos, hogy őnáluk hogy van, azt nem tudom, gondolom szigorúbbak a szokásaik.
jan. 12. 17:14
 6/6 MDaniel98 ***** válasza:
Tudtommal felvehetnek.
jan. 20. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!