Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten mit mond, a házasság...

Isten mit mond, a házasság hogy fér össze azzal a ténnyel, hogy a szerelem 2-3 évig tart max.?

Figyelt kérdés
jan. 5. 22:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Az egymás iránt érzett szerelem, szeretet akkor őszinte és igazi, ha nem alszik ki, és a hűségen, lojalitáson alapszik.

A szeretet ha kudarcot vall, akkor ott nem volt őszinte, mély a másik személy iránt. A szeretetet Istentől kaptuk és ha belőle is kihűlne, vagy átalakulna, akkor nekünk annyi lenne.

jan. 6. 07:53
 12/15 anonim ***** válasza:

Azt nem tom, de szerintem az igazi házasság egy olyan dolog, amit egy nagyon mély köteléktart össze, ami nem egy 3 évig tartó szerelem, hanem egy örökké tartó érzés.

Nevezd, aminek akarod. Mindegy.

jan. 7. 00:16
 13/15 A kérdező kommentje:
Ok-ok, de engem nem az érdekel, hogy milyen mély kötelék tud kialakulni, mert abban én is biztos vagyok, hogy ez ki tud alakulni hosszú távon, ha mindkét ember egymásra koncentrál. Na de milyen a szex, ha elmúlt a szerelem? Ha nem tombolnak a hormonok, marad a háztartási kényszerszex, és erről mit mond a vallás, hogy ki hogy álljon hozzá?
jan. 7. 01:32
 14/15 anonim ***** válasza:

Ha mély a kötelék, egyre lényegtelenebb a test.

Szerintem a vallások nem ösztönszintre alapoznak pl egy házasságot. Akiknek ez a fókusz, azok szerintem egy éretlenebb síkon léteznek, és ez nem minősítés, csak nem sok köze van a valláshoz.

jan. 7. 04:19
 15/15 anonim ***** válasza:
A vallásos inkább gyereknemzési céllal szexel. Az ösztönök kiélése felsőbb idegi irányítás alá kerülnek nála.
jan. 7. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!