Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha az Újszövetségben szereplő...

Ha az Újszövetségben szereplő személyek valódiak, és bizonyítottan, történelmi, létező személyek, akkor valaki mért tartja mesének?

Figyelt kérdés
Ráadásul az Újszövetség bizonyítottan valódi, történelmi helyzeteket, állapotokat mutat be az akkori korból, éppen az akkori évekből. Az akkori mellékszálak, meg a többi dolog is mindenben úgy van, történelmileg létező személyek, uralkodók, és időjárás, sőt a többi esemény is történelmileg valós. Sőt, az Ószövetségnél is ugyan ez a helyzet. Több mint kétmilliárd ember hite valamiben, az nem kitaláció. Akkor viszont mért hitetlen néhány ember?
dec. 31. 14:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ez hol cáfolja azt, amit én írtam? Kr.u. 70 az még igen csak az I. század.

dec. 31. 21:54
 12/15 anonim ***** válasza:
50%

Azt írtam min. i.sz. 70-ben keletkezett, tehát nem "az első század elején".

Megjegyzem 70 után bármikor keletkezhetett.

A többi fellelt irás jóval később.

dec. 31. 22:00
 13/15 anonim ***** válasza:
Hogy keletkezett volna az első század elején, ha Jézus 33 körül halt meg? Az apostolok pedig évekkel, sőt évtizedekkel később kezdték leírni. Ott pedig nyilván elírtam, természetesen a II. század elején hivatkoztak ezekre keresztény írók. Már csak azért is, mert keresztény írók se lehettek akkor.
dec. 31. 22:03
 14/15 Potyondi Gergely ***** válasza:
10%

2Péter1,16

Mert nem mesterkélt mesékek követve ismertettük meg veletek a mi Urunk, Jézus Krisztus hatalmát és eljövetelét, hanem mint akik szemlélői voltunk az ő nagyságának.

Jézus feltámadása után rengeteg embernek megjelent, nem csak az apostoloknak. Nincs olyan hiteles feljegyzés, ami megkérdőjelezhetetlenül bizonyítaná azt, hogy Jézus nem támadt fel.

A sátán akarja elhitetni az emberekkel azt, hogy Jézus nem támadt fel, hogy minél több ember pokolra kerüljön.

dec. 31. 22:37
 15/15 anonim válasza:
0%
Kövessétek Jézus tanítását és boldog ember leszel. Mert Isten nem volt, nem lesz, hanem van.
jan. 1. 09:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!