Reformátusként járhatok római katolikus templomba?
Figyelt kérdés
dec. 18. 07:53
2/13 anonim válasza:
Senki sem nézi, pogányként, ateistaként is beengednek.
Szerintem muszlimként is simán mehetnél, bár kisebb riadalmat okozna a kaftán / turbán kombó vagy hidzsáb látványa.
3/13 anonim válasza:
Igen, de ha áldozni is szeretnél, akkor ez még kevés az Oltáriszentség vételéhez.
4/13 anonim válasza:
Én reformátusként voltam már katolikus misén.
5/13 anonim válasza:
Teljesen mindegy, Isten szemében egyik kutya, másik eb.
Nagy Babilon alkotórésze mindkettő, a Biblia szerint pusztulás vár rájuk.
6/13 anonim válasza:
Sem a ref., sem a rom.kat. nem szekta, hogy tiltsák ki mehet közéjük. Éppen az ellenkezője az igaz.
7/13 anonim válasza:
Persze, nyugodtan mehetsz. Ugyanúgy keresztény mind a kettő. Ha a reformátusban áldozhatsz, szerintem a katolikusban is tudsz, de ennek azért érdeklődj utána, persze csak ha érdekel.
8/13 anonim válasza:
#7 Nem, nem áldozhat. Ha nem tudod, nézz utána vagy ne válaszolj rosszat!
9/13 anonim válasza:
(Reformátusok nem áldoznak egyébként sem, az nem áldozás, hanem úrvacsora, ami teljesen más.)
10/13 anonim válasza:
Nem fogadják el egymás megemlékezését Jézus Krisztusról? Ha keresztények, akkor miért nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!