Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit mondanak az egyes vallások...

Mit mondanak az egyes vallások, mi lesz velem, ha nem hiszek?

Figyelt kérdés

Jó embernek tartom magam, amennyire tőlem tellett, igyekeztem mindig segíteni másoknak, és nem ártani senkinek. Egész életemben inkább adtam mint kaptam. Ha hibáztam, vállaltam a felelősséget, és igyekeztem azt jóvá tenni.

Ellenben nem vagyok hívő, soha semmit nem láttam a világban, ami számomra arra utalt volna, hogy létezik bármilyen felsőbb hatalom, bármilyen teremtő. Kérdés, a te vallásod szerint így mi várhat rám a halálom után?

Ja, és nem, egyik vallást se kívánom érdekből felvenni, egyszerűen kíváncsi vagyok.

ma 19:32
 1/6 anonim ***** válasza:
19%

Kedves Kérdező!

Csak néhány bibliai gondolattal szeretnék neked válaszolni:

Milyen állapotban vannak a halottak?:

„az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak” (Prédikátor 9:5;

"Kimegy a szelleme, ő pedig visszatér a földbe, még aznap semmivé válnak gondolatai" (Zsoltárok 146:4)

Isten fel fogja támasztani a halottakat:

„Élni fognak halottaid. Népem holttestei felkelnek. Ébredjetek és örömmel kiáltsatok, ti, porban lakók! Mert harmatod olyan, mint a reggeli harmat,

és a föld hagyja, hogy a tehetetlen halottak életre keljenek." (Ézsaiás 26:19)

"Ne csodálkozzatok ezen, mert eljön az óra, amelyben mindazok, akik az emléksírokban vannak, hallani fogják az ő hangját." (János 5:28)

Isten örökké tartó életet ígér:

"...az ajándék pedig, amelyet Isten ad, örök élet Krisztus Jézus, a mi Urunk által." (Róma 6:23)

Hogyan kaphatjuk meg az örök élet ajándékát?:

"Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust." (János 17:3)

ma 19:58
 2/6 A kérdező kommentje:
#1 Na most hogy őszinte legyek, ettől nem lettem okosabb. Rám szerinted mi vár a leírtak alapján? Én is feltámadok? És utána mi lesz?
ma 20:03
 3/6 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező

Ha nem hiszed, hogy létezik az életnek egy Forrása, akkor hogyan lennél része Isten elhetározásának, szándékának, amit a földdel és az emberiséggel kapcsolatban elhatározott.

Isten kemény szavakat használ, de nem félelem keltésből.

(Jelenések 21:8) 8 De a gyávákra, hitetlenekre.  . . .a tűzzel és kénnel égő tó vár. . . .

Mielőtt megijednél, ez nem szószerinti olyan tó, ami tűzzel táplálkozik.

A tűz a Bibliában azt jelenti, hogy nem kapnak feltámadásra lehetőséget, vagy is halottak maradnak.

Isten nem akar kényszeríteni arra, hogy hidd el a létezését, ha nem tudsz, vagy nem akarsz meggyőzödni arról, hogy Ő hozta létre az életet, és a világegyetemet, ami által a földön élet van.

Azonban nem is tud felhasználni arra, hogy együtt élj vele az ő vezetése és erkölcsi elvei szerint.

Ezért írja azt, hogy akik "hitetlenek", vagy erkölcstelenek, és egyébb bűnös dolgokat tesznek, azokkal nem tud mit kezdeni.

Isten egy igazságos, békés emberi társadalmat fog létrehozni hamarosan azokkal, akik már most az Ő vezetése alá tartoznak, és egységesen élnek.

ma 20:21
 4/6 A kérdező kommentje:
Miért, mi az a szándék, amit az emberiséggel kapcsolatban elhatározott?
ma 21:02
 5/6 anonim ***** válasza:

Segítségedre lehet két olyan füzet, ami tudományos módon közelíti meg Isten létezését, az élet létrejöttét.

Nem biztos, hogy elfogadod, azonban azzal nem vesztesz semmit, ha elolvasod.

[link]

[link]

[link]

ma 21:08
 6/6 A kérdező kommentje:

Nem az élet létrejöttéről kérdeztem, hanem erről, hogy ez mit jelent:

"Ha nem hiszed, hogy létezik az életnek egy Forrása, akkor hogyan lennél része Isten elhetározásának, szándékának, amit a földdel és az emberiséggel kapcsolatban elhatározott."

ma 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!