A keresztény felekezeteknek vannak különböző szokásaik?
Pl. étkezés, ruhaviselet, vagy hasonlókban. Tehát nem csak a templomban, hanem olyan vallási szokás, ami a hétköznapokban is csinálnak, és általában egy adott felekezetre szokás.
Nekem tetszenek a vallási dolgok, szokások, ha azok nem mennek szembe a keresztény tanításokkal. Szerintem gyönyörű dolog, hogy az egyes felekezetek fenntartják a hagyományokat, szokásokat, ezzel értékesebb lesz az egész. Szerintem a mai divat nem szép, és a hagyományos, keresztény vallási ruhák, öltözködés, szerintem sokkal szebb. Nektek van kedvencetek, vagy olyan keresztény szokás, ami tetszik, vagy amit ti is hasznosnak találtok, és nem értitek, hogy mért nincs a mai divatban, vagy szokások közt? Nem csak a mai keresztény szokásokban, ami sajnos sokkal világiasabb lett, hanem a mai mindennapi szokások között. De ha csak olyat tudtok, ami a valláson belül van, pl. mise, vagy ilyesmi, és tetszik, és szerintetek jobb, és keresztényebb volt, mint a mai szokások, akkor azt is mondhatjátok.
Köszönöm szépen a válaszokat!
etkezesben vannak kulonbozo eloirasok, pl. az ortodoxok nagyon gyakran bojtolnek ugy kulonfele unnepeken, hogy kb. veganok
a katolikusoknal is vannak ilyen szokasok, bar azt, hogy penteken nem szabad hust enni, mar nem tartjak kotelezonek
az adventistaknak vannak vegetarianus csoportjaik
viszont azt nem tudom, hogy jo lenne-e, ha a nem vallasosok (mas vallasuak) is tartanak ezeket, szerintem nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!