Miért van az hogy a különböző keresztény felekezetek tagjai megnézhetik egymás miésit , vagy részt vehetnek rajtuk? Azt hittem mindenki csak a saját felekezete miséit nézheti stb.
Egy dolog a "megnézés", passzív részvétel, és más az aktív részvétel.
A klf. katolikusok áldozhatnak is egymásmiséin (ők mind a római pápa alá tartoznak), de a protestánsoknál más a helyzet.
A protestánsoknál felekezetenként és országonként változó az aktív részvétel lehetősége.
Már miért ne nézhetné meg? Nem is értem. Mi történik, ha megnézi? És fel se fog tűnni senkinek, mert nincs a vallása a homlokára írva.
Annyi lehet legfeljebb, hogy a protestáns nem térdel le, amikor a misén az a rész jön.
4 es értem, tehát ha pridikációt szeretne hallgatni átélni a mise ezen részét azt bátran megteheti akármilyen templomban (kereszténybe) 1 adott vallásu ember. (vagy a tv-be nézi) .
5 ös úgy értettem, hogy nem e azt gondolják, hogy ezt a vallásuk szabályai nem engedik. Nem úgy értettem, hogy kinézik a templomból, úgy tudom pl katolikus és református templom is szeretettel vár bárkit aki bemenne. (tudom még vannak keresztény felekezetek én erről a kettőről olvastam/hallottam ezt, hogy bárki beülhet a misére nem csak az adott vallású)
resztvenni resztvehet, csak a szentsegekhez nem jarulhat (urvacsora, aldozas, gyonas stb). semmi titok nincs.
annyi, hogy pl. ha egy romai katolikusnak miselatogatasai kotelezettsege van, minden vasarnap vagy "parancsolt" unnepeken, akkor azt nem valthatja ki egy evangelikus istentsztelettel
tehat elmehet, csak el kell mennie katolikusra is, en ugy tudom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!