Elképzelhető az, hogy Hitler és Sztálin a mai napig egymással háborúznak a pokolban?
Ha a Lukács idézetben a vesszőt egy szóval arrébb tette volna a fordító, egészen másként érhetnéd te is. De csak utána kall járnod kissé.
Az összes idézet Pál apostoltól van, aki utal másokra is, akik Krisztussal fognak uralkodni, vagyis őket felkente Isten szent szellemmel, mint ahogyan ez látható volt pünkösdkor is i.sz 33-ban. Tehát ők valamennyien ahogyan azt Pál elmondja, Krisztusnak a társkirályai lesznek, a Jelenések könyve ezt részletesen leírja.
De Krisztus nem csak értük halt meg, hanem minden emberért aki valaha élt a földön, nekik a földi feltámadás a reménységük, ahogyan Krisztus is beszélt Ábrahámról, aki "él" Isten szemében. „Ami a halottak feltámadását illeti, nem olvastátok-e, mit mondott nektek az Isten, így szólva: »Én vagyok Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákob Istene.« Ő nem a halottak Istene, hanem az élőké.” Jézus itt arra a beszélgetésre utalt, mely Isten és Mózes között zajlott az égő bokornál körülbelül i. e. 1514-ben: 2Mózes 3:1–6. Jézus rámutatott, hogy amikor Jehova azt mondta Mózesnek, hogy „én vagyok Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákob Istene”, ezzel arra utalt, hogy a feltámadással kapcsolatos ígéret teljesen megbízható.
9
A szeretet Istene nem tervezte a halált. A lázadás következményeiként nevezte meg azt, vagy is elveszti az élethez való jogát.
ez a büntetés, és nem egy másik életformában való kínzás.
Ez emberek erkorcsosúlt értelmezése, amivel a saját degeneratív, és szadísta személyiségüket mutatják, fejezik ki.
A Bibliában a tűz, a megsemmisülés jelképe. Isten az életet ajándkba adta, és nem használja gyötrődésre, vagy kínzásra, hanem megvonja azt.
Az Izraeliták nagyon jól tudták, hogy a "gyehenna" egy szemétégető telep volt, amit folyamatosan kénnel tápláltak, hogy a szemetet elégesse a városon kívül. Ide dobták azoknak a holtaknak a testét is, akik méltatlanok voltak a tisztességes temetésre.
Ezt félre értik sokan, mivel nem értik, vagy nem tudják, hogy mi a gyehenna.
A Gyehenna héber kifejezés, Hinnom völgyére utal. Itt volt a szemét égető telep. Élőlényeket soha nem dobtak ide.
"Ha a Lukács idézetben a vesszőt egy szóval arrébb tette volna a fordító, egészen másként érhetnéd te is."
Akkor úgy nem lenne semmi értelme :)
13
Kedves Válaszoló.
Annak van értelme, hogy olyat ígér valakinek Jézus, amit azon a napon nem is teljesíthet?
Mivel a paradicsom még most sem jött el, és maga Jézus is három napig halott volt, nem lehetett azon a napon együtt a bűnözővel.
Ugyanakkor azt is vedd kérlek figyelembe, hogy a feltámadás kezdete az Úr napján kezdődött, ami Sátán letaszításának az ideje.
Erről maga Pál is írt, mikor némelyek azt terjesztették már akkor, hogy a feltámadás megtörtént.
(2Timóteusz 2:17, 18) . . .Himéneusz és Filétusz is ilyen beszédet terjeszt. 18 Ezek az emberek azt mondják, hogy a feltámadás már megtörtént, amivel eltérnek az igazságtól, és feldúlják némelyek hitét.
A feltámadás nem történt meg, Pál idejében sem.
Ezekből jól megérthető, hogy Jézus azon a napon, a halála előtti percekben tett ígéretet a bűnözőnek, a jövőt illetően.
Ez van összhangban a teljes Bibliával.
Tragédiának nézed? nézd legott Komédiának, s múlattatni fog.
/Madách Imre/
- Régen teljesen kiakadtam, amikor a bizonyos irodalmi mű citátumain rugóztatok.
- Majd megvetéssel vettem tudomásul, hogy ezt KOMOLYAN is gondoltátok!
- Most már kialakult bennem a kellő immunitás: csak nevetni tudok, amikor eme istenverte karakterhalmaz tartalmát(???)csűritek, hegyezitek, hasogatjátok, élesítitek, hogy az általatok elképzelt teremtő is a falnak megy tőle szégyenében!
"Ugyanakkor azt is vedd kérlek figyelembe, hogy a feltámadás kezdete az Úr napján kezdődött, ami Sátán letaszításának az ideje."
Te meg vedd figyelembe azt is, amit a Biblia ír, hogy Jézus halálakor sok elhunyt szent feltámadt. Néha Isten szavát is olvasd az őrtorony helyett. Isten szava hidd el, hogy sokkal fontosabb, mint egy hamis pogány vallásos folyóirat.
16
Kedves Válaszoló.
Figylembe vettem és veszem.
Pogány tanítás? Sajnos egy valamit kifelejtettél a feltámadással kapcsolatban.
A holtestek nem feltámadtak, hanem a földrengés miatt láthatóvá váltak.
Akik pedig ezeket látták, azok mentek be a városba, és elmondták, hogy a földrengés miatt a halottak teste láthatóvá vált.
A kiemelt holttestek Jézus halálakor nem kelhettek életre, mert a harmadik napon Jézus lett „az elsőszülött a halottak közül”
A feltámadásban senki sem előzhette meg Jézust.
Azt írja, hogy Ő az első aki feltámad a halottak közül, mindenben ő az első, ebben is.
(Kolosszé 1:18) . . .. Ő a kezdet, a halottak közül az elsőszülött, hogy ő legyen mindenben az első.
Jézus 3 napig halott volt, és nem élt semilyen formában.
Sok emberben zavart kelt ez az értelmezés, és ellent mond a Bibliának.
Sajnos téged a sátán vallása megtévesztett, akik Brooklynban Isten szavát is meghamisították. Ott bizony az van, hogy sok elhunyt teste feltámadt.
A földrengés miért csak a szenteket hozta volna felszínre? Ráadásul hogyan? El tudod képzelni ezt? Mert olyan nagy földrengés nem volt, az épületek nem dőltek össze.
Gondolkodjatok kicsit, a sátán ilyen csalárdságán könnyen át lehet látni.
"Sok emberben zavart kelt ez az értelmezés, és ellent mond a Bibliának."
Mármint akkor a Biblia mond ellent magának:
"A sírok megnyíltak, és sok elhunyt szentnek feltámadt a teste. Kijöttek a sírokból, és feltámadása után bementek a szent városba, és sokaknak megjelentek."
Biztos a földrengés vitte be őket a városba is, igaz? :)
18
Kedves Válaszoló.
Ha szerinted Jézust meglehetett előzni a feltámadásban, akkor higgy abban.
Részemről kizártnak tartom, hogy bárki feltámadt volna.
De ha szerinted meglehetett előzni Jézus feltámadását, akkor higgy abban.
Te kizárnak tartod Isten szavát, én alázatosan elfogadom. Lehet nektek se ártana kevesebb arrogancia és több alázat. Hiszen Jézus is erről beszélt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!