A Bibliában van halál angyala?
Igen van.
(Jelenések 1:17, 18) . . .Ne félj! Én vagyok az első és az utolsó, 18 és az élő. Meghaltam, de nézd, örökkön örökké élek, és nálam vannak a halál és a sír kulcsai.
Egy valakire illik ez a vers. Egyetlen személy van aki azt mondhatja, hogy meghalt, de örökké élni fog.
A jelenések könyve 9. fejezetének 1-11 verse ír róla, Ő az aki a mélység kulcsát megkapta, és a mélységből feljövők csak azoknak nem ártanak a földön, akiknek homlokukon van Isten pecsétje.
Sátán és a démonai nem lehetnek, mert Ő ártani akar Isten szolgáinak.
Ezek a sáskák pedig épen az ellenkező parancsot kapják, csak azokat bánthatják, akik nincsenek elpecsételve.
1,2, 4,
A Bibliában a jelenések könyve nem apokrif irat.
Egy valaki kapta meg a halál és a sír feletti kulcsot, vagy is joga van feltámasztani halottakat. Ő az aki meghalt, de feltámadt.
A "mélység", kulcsa is nála van. A mélység a tétlenség állapotát jelenti, amiben a halottak vannak.
Sajnos sokan nem olvasták, vagy nem értik, pedig tisztán érthető, hogy Isten választottait támogatja.
A Hádészt fordítják néha halálnak. De a purgatórium a helyes.
A bibliai Hádész nem azonos a görög mitológiaival, nem személy, hanem állapot, letsík, "hely".
Szia
Isten megmondta az izraelitáknak, hogy ha megölnek egy bárányt vacsorára, és annak vérével bekenik az ajtófélfákat és a szemöldökfákat, a halál angyala elkerüli a házukat. Így az izraeliták elsőszülöttei megmenekültek: 2Mózes 12:1–35.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!