Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Minek a katolikusoknál a...

Minek a katolikusoknál a szentek közbe járása? Én református vagyok és Krisztus által közvetlen kapcsolatom van Istennel. Vajon Isten is el ismeri a szenteket mint közben járók vagy ez is egy katoliku bullshit?

Figyelt kérdés

#szent #Katolkus
dec. 6. 08:06
A kérdező szavazást indított:
Isten nem valószínű, hogy akit itt felszenteltek azt szentnek tartja a menyországban és valóban közben járnának
Isten lehetséges hogy tart szenteket
Nem tudom
2 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Maradjunk röviden annyiban, hogy minden ilyen egyházi hitet eltévelyedett butaságnak tart. Egyszer küldte Jézust és abból is elrontotta az emberiség. Erről ennyit.
dec. 6. 08:10
 2/9 anonim ***** válasza:
Mert a katolikusoknak ilyenek a belső szabályaik. Másoknak meg más. Nekem például egyikre sincs szükségem, de tisztelem mindegyiket mindaddig, míg engem is tisztelnek.
dec. 6. 11:29
 3/9 IstenGyermeke1 ***** válasza:
25%
Minek? Mert a megdicsőült Egyház is tagja a Katolikus Anyaszentegyháznak, hiszen Isten charterét még a halál sem teheti semmissé. És ők is imádkozhatnak értünk, ahogy mi egymásért.
dec. 6. 18:54
 4/9 anonim ***** válasza:

Kérdező, te itt össze mosol két dolgot, és attól, hogy a katolikusok történetesen mindkettőben hisznek, ettől még nem következik az egyik a másikból.

Gondolj bele, lehetséges, hogy igenis vannak a Mennyek országában Istennel olyan szent emberek, akik annyira erényes, krisztusi módon éltek, hogy megadatott nekik az a kiváltság, hogy már a haláluk után felvéttettek a Mennybe, és most is ott vannak. Nos, ebből még nem következik szükségszerűen, hogy a közbenjárásukat kell kérnünk.

Jómagam is református vagyok, csakis közvetlenül Istenhez szoktam imádkozni, sosem kértem a szentek közbenjárását. De - és tudom, hogy ez református tanítás - én mondjuk simán el tudom képzelni, hogy olyan szent emberek, mint Aranyszájú Szent János, Idősebb Szent Simeon, Damaszkuszi Szent János, Hippói Szent Ágoston, Aquinói Szent Tamás, Assisi Szent Ferenc, Athoszi Szent Paisziosz ott vannak a Mennyben Istennél. Még az is lehet, hogy imádkoznak értünk anélkül is, hogy kérnünk kellene őket, és ahogy már említettem, én magam sosem tettem így.

dec. 6. 19:54
 5/9 anonim ***** válasza:
és tudom, hogy ez NEM* református tanítás
dec. 6. 19:55
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Az egész keresztény vallás egy bullshit, ne zavarjon.
dec. 7. 07:03
 7/9 anonim ***** válasza:
39%

Nem kell közvetítő Jézus felé. De tisztelhető egy szent élete, cselekedetei, ha hitelesen írták le.

Még az angyal a Jelenésekben is azt mondja, hogy ő csak szolgatárs, nem szabad imádni.

dec. 7. 16:59
 8/9 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Nem is imádjuk sem a szenteket, sem az angyalokat. Az imádat egyedül a Háromságos Istent illeti meg.

dec. 7. 17:23
 9/9 anonim ***** válasza:
8: sajnálom, hogy magadra vetted, ha nem bálványokat imádsz. Bár ez a "3sàgos" megnevezés azt sugallja te se vagy egészen tisztában az igazsággal.
dec. 7. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!