Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A nacionalizmus bűn a kereszté...

A nacionalizmus bűn a kereszténység szerint?

Figyelt kérdés
tegnap megnéztem egy Jézus életét bemutató filmet, és Jézus élet története során nagyon sok pontnál úgy éreztem mintha azt akarná mondani a történet, hogy a nacionalizmus helytelen, főleg a Barabásos jeleneteknél szűrtem le nagyon sok ilyen következtetést,

tegnap 19:53
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem.
tegnap 20:22
 2/3 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező

A nacionalizmus, helytelen felfogás, rossz gondolkodás magáról az emberről, tehát nevezhetjük bűnnek, Krisztus tanítása, Isten álláspontja szerint.

Az „akár jó, akár rossz, ez az én hazám” elv nem keresztény tanítás.

A szó meghatározása: a nacionalizmus, "a nemzeti öntudat eszméje, mely a nemzet felsőbbrendűségét hirdeti, különleges jelentőséget tulajdonít a nemzet kultúrájának és érdekeinek, és azokat szembeállítja más nemzetek kultúrájával és érdekeivel”.

Krisztus nem tanított ilyet, sőt mindnyájan testvérek vagyunk.

A nacionalizmus az emberiséget intoleráns csoportokra osztja. Ezért az emberek először is amerikaiaknak, oroszoknak, kínaiaknak, egyiptomiaknak vagy peruiaknak tartják magukat, és csak azután embereknek.

Ez rengeteg probléma okozója az emberiségnek.

A Biblia viszont megjövendőlte, hogy lesz Istennek egy népe minden nemzetből, akik testvérként élnek majd egymás mellett, és nem hadakoznak soha többé egymás ellen.

Krisztus tanítása, és vezetése alatt a keresztény életet élő nem nacionalista, ezért nem is vesz részt abban az országban ahol él olyan tevékenységekben ahol ez az elfogadott, és nem támogatja ezt a felfogást.

(Mikeás 4:3) . . .Kardjaikat ekevasakká kovácsolják, és lándzsáikat metszőkésekké. Nemzet nemzet ellen kardot nem emel, és hadakozást többé nem tanulnak.

Jézus parancsának engedelmeskednek,: ’szeressék egymást, ahogy ő szerette őket’.

tegnap 21:51
 3/3 anonim ***** válasza:
A kereszténység azt tanítja, hogy Krisztusban nincsenek már különböző nemzetek, így mindenki egyenlő. Ettől még nem lesz feltétlenül bűn a nacionalizmus, inkább attól függ, kinek mit jelent. A kirekesztő, felsőbbrendűséget hirdető (bármilyen formában) nacionalizmus súlyos bűn. Az nem bűn, ha valaki például büszkén osztráknak, lengyelnek, magyarnak vallja magát, próbál tenni hazájáért, de nem más nemzetek kárára vagy ellenében.
tegnap 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!