Az lehetséges, hogy azért nem hiszek Istenben mert ő megengedi ?
Az egész dolog a szabad akaratból indul, amit ugyebár az ember Istentől kapott.
Ebből ered a kérdésem is. Ha én nem hiszek benne akkor az igazából azért lehetséges mert ő megadta a választás képességét.
Nekem nincs bajom a vallással. Ha ettől jobb lesz valakinek az élete akkor csak hajrá.
Én viszont képtelen vagyok ezt az egészet elhinni.
Csak ugye mi van ha mégis létezik de a szabad akarat miatt dönthetek és dönthet bárki más is úgy, hogy nem hisz benne.
Kedves Kérdező
Pontosan így van. Szabadon eldöntheted a bizonyítékok ellenére, hogy nem kötelez arra, hogy elfogadd, elhidd a létezését.
Csak okosabb vagy annál hogy elhidd a meséket, ennyi.
Amúgy ennyi erővel azt is mondhatjuk hogy Odin megengedte hogy hihetünk Jahvéban. (Ha reálisan nézzük, nagyobb az esélye hogy Odin létezik mivel azt ígérte hogy megszabadít a jégóriásoktól, Jahve pedig a gonosztól. Gonosz emberek továbbra is vannak, de jégóriást még nem láttam)
"Csak okosabb vagy annál hogy elhidd a meséket, ennyi."
Tehát akkor a te logikád alapján ez a pali:
https://www.youtube.com/watch?v=mUOTGq1coX4&t=22s
Okosabb mint John Lennox matematikus, Francis Collins genetikus, Alister McGrath biokémikus? Egyébként millió hívő keresztény tudós nevét fel lehetne még sorolni.
Kedves Kérdező
Isten miért ne adna útmutatást az embernek, hogy mit hogyan tegyen.
Nyilván való, hogy Ő tanítja az embereket, mivel maguktól nem fognak rájönni, hogyan kell Pl: egy kertet megművelni, és milyen szerszámokat kell ehhez használni. Azokat pedig hogyan kell elkészíteni.
Noénak is pontosan elmondta, hogy milyen fából készítse a bárkát méretre pontosan, és milyen anyagokat kell használnia ehhez.
Isten a tapasztalata által és az, hogy Ő hozta létre az életünket, mindenkinél jobban tudja, hogy mi a jó nekünk, és megtanít erre.
7-es, arra egyértelmű bizonyítékok vannak hogy Isten (Jahve) nem létezik. Csak az nincs cáfolva hogy valami isten nincs. A varázslók sincsenek cáfolva azért mert nem találkoztunk még eggyel se, csak Harry Potter mivel az írónő elismerte hogy csak kitalálta a sztorit. (A teljes Biblia rengeteg jóval ősibb vallásból lett összelopkodva, minden sztori benne évezredekkel előtte le volt írva politeista vallásokban, Ask és Embla mint Ádám és Éva, az özönvíz a Gilgames eposzban stb)
8-as, sok fajtája van az észnek, egy művelt, magas intelligenciával rendelkező ember is tud sajnos hiszékeny lenni. Illetve sok ember csak kétségbeesett és próbál valamibe kapaszkodni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!