Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az lehetséges, hogy azért nem...

Az lehetséges, hogy azért nem hiszek Istenben mert ő megengedi ?

Figyelt kérdés

Az egész dolog a szabad akaratból indul, amit ugyebár az ember Istentől kapott.

Ebből ered a kérdésem is. Ha én nem hiszek benne akkor az igazából azért lehetséges mert ő megadta a választás képességét.

dec. 2. 19:45
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Hát én sem hiszek. Ha Isten szabad akaratot teremtett akkor ez benne kellett volna hogy legyen a pakliban. Persze a hívő emberek jönni fognak bemagyarázni dolgokat a pokolról, de ha létezik akkor én oda fogok kerülni. (Semmi rosszat nem tettem soha életemben, csak nem hiszek)
dec. 2. 20:04
 2/22 A kérdező kommentje:

Nekem nincs bajom a vallással. Ha ettől jobb lesz valakinek az élete akkor csak hajrá.

Én viszont képtelen vagyok ezt az egészet elhinni.

Csak ugye mi van ha mégis létezik de a szabad akarat miatt dönthetek és dönthet bárki más is úgy, hogy nem hisz benne.

dec. 2. 20:09
 3/22 anonim ***** válasza:
53%

Kedves Kérdező

Pontosan így van. Szabadon eldöntheted a bizonyítékok ellenére, hogy nem kötelez arra, hogy elfogadd, elhidd a létezését.

dec. 2. 20:29
 4/22 anonim ***** válasza:
0%

Csak okosabb vagy annál hogy elhidd a meséket, ennyi.

Amúgy ennyi erővel azt is mondhatjuk hogy Odin megengedte hogy hihetünk Jahvéban. (Ha reálisan nézzük, nagyobb az esélye hogy Odin létezik mivel azt ígérte hogy megszabadít a jégóriásoktól, Jahve pedig a gonosztól. Gonosz emberek továbbra is vannak, de jégóriást még nem láttam)

dec. 2. 21:00
 5/22 A kérdező kommentje:
Azon is gondolkodtam már, hogy számít-e egyáltalán, hogy valós-e vagy sem ha embereknek adhat iránymutatást ?
dec. 2. 21:04
 6/22 anonim ***** válasza:
29%
Isten olyan mint a Télapó. Nem igazi, viszont akit átversz azzal hogy létezik, határozottan jobban fog viselkedni, jutalmat várva.
dec. 2. 21:13
 7/22 anonim válasza:
0%
Az egyhàzak régen hatalmi erők voltak, nem véletlenül lett a keresztény vallásnak is ennyi válfaja. A tanulatlanság, iskolàzatlanság, a társadalom perifériàjàn élő szegények mindig is hajlamosabbak voltak szélsőségesen gondolkodni. Ide beletartozik a vallási fanatizmus, de akár az is, hogy elhisznek mindent kritikus gondolkodás nélkül. Isten létezését ettől függetlenül se bebizonyítani, sem megcáfolni nem képes senki sem. Akármi lehet tàgabb értelemben, a téridő meghatározott tartománya, biokémiai folyamat, az ember mása is. Aki hívő, annak mindenképp ad iránymutatást az életben, mégha más szemszögéből ez nem valós. Egyébként én hiszek Istenben, bármilyen is legyen.
dec. 2. 22:42
 8/22 anonim ***** válasza:
42%

"Csak okosabb vagy annál hogy elhidd a meséket, ennyi."

Tehát akkor a te logikád alapján ez a pali:

https://www.youtube.com/watch?v=mUOTGq1coX4&t=22s

Okosabb mint John Lennox matematikus, Francis Collins genetikus, Alister McGrath biokémikus? Egyébként millió hívő keresztény tudós nevét fel lehetne még sorolni.

dec. 3. 07:53
 9/22 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező

Isten miért ne adna útmutatást az embernek, hogy mit hogyan tegyen.

Nyilván való, hogy Ő tanítja az embereket, mivel maguktól nem fognak rájönni, hogyan kell Pl: egy kertet megművelni, és milyen szerszámokat kell ehhez használni. Azokat pedig hogyan kell elkészíteni.

Noénak is pontosan elmondta, hogy milyen fából készítse a bárkát méretre pontosan, és milyen anyagokat kell használnia ehhez.

Isten a tapasztalata által és az, hogy Ő hozta létre az életünket, mindenkinél jobban tudja, hogy mi a jó nekünk, és megtanít erre.

dec. 3. 08:52
 10/22 anonim ***** válasza:
0%

7-es, arra egyértelmű bizonyítékok vannak hogy Isten (Jahve) nem létezik. Csak az nincs cáfolva hogy valami isten nincs. A varázslók sincsenek cáfolva azért mert nem találkoztunk még eggyel se, csak Harry Potter mivel az írónő elismerte hogy csak kitalálta a sztorit. (A teljes Biblia rengeteg jóval ősibb vallásból lett összelopkodva, minden sztori benne évezredekkel előtte le volt írva politeista vallásokban, Ask és Embla mint Ádám és Éva, az özönvíz a Gilgames eposzban stb)

8-as, sok fajtája van az észnek, egy művelt, magas intelligenciával rendelkező ember is tud sajnos hiszékeny lenni. Illetve sok ember csak kétségbeesett és próbál valamibe kapaszkodni.

dec. 3. 09:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!