Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit csinâljon a jó Pásztor,...

Mit csinâljon a jó Pásztor, ha az elveszett báránya mindég kiugrik a kezéből és vissza fut a farkoasok felé?

Figyelt kérdés

#elveszettség #Elveszett bárány
nov. 21. 06:10
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hadd fusson, az ő döntése.
nov. 21. 08:26
 2/9 anonim ***** válasza:
78%
Létezik szabad akarat.
nov. 21. 09:48
 3/9 hollófernyiges ***** válasza:
0%
Majd példát statuál a többi báránynak. Vagy azzal, hogy felfalják vagy azzal, hogy a farkasokról kiderül, hogy nem is farkasok.
nov. 21. 10:31
 4/9 anonim ***** válasza:
25%

Lehet nem is igazi bárány ,hanem báránybőrbe bújt farkas! Azért fut vissza a farkasokhoz.

A jó Pásztor kezéből senki sem ragadhatja ki a bárányt.

Az más kérdés, hogy vissza megyek e a moslékos vályúhoz, miután haza mentem az Atyai házba.

nov. 21. 14:30
 5/9 anonim ***** válasza:

Nehogymán megmondjuk a Pásztornak,Jézus Krisztusnak, a világ teremtőjének, hogy mit csináljon!

Gondolkozzá mánn el egykicsit..

nov. 21. 14:49
 6/9 Jégszív ***** válasza:
37%

#5.

A szervilizmus újabb példája. 😕

Hogy mit csináljon a "jó Pásztor"?

Hát van egy ötletem: GYAKOROLJON ÖNKRITIKÁT...

nov. 21. 17:29
 7/9 anonim ***** válasza:

A tékozló fiú esete is mutatja, hogy bárki véletlenül eltévelyedhet, még az is aki magabiztosnak tartja magát.

Az apa soha nem mondott le róla, sőt amikor meglátta a "rongyokba" öltözött fiát, szánalomra indult, és visszafogadta.

A pásztornak a feladata az elkóborolt juhocska sebeit gyengéden bekötözni, és gyógyítani. Éreztetni kell vele, hogy nem mondtunk le róla, és itt mindig megkapja a kellő segítséget.

Ha a pásztor durva, akkor a juhocska nem fogja jól érezni magát, és ezért nem érzi ott sem biztonságban az életét.

Sok ilyesmi történik napjainkban is, azonban Isten soha nem mond le senkiről, hanem visszavárja a tévelygőt.

Aki nem tanul mások veszteségén, de még a sajátján sem, ott bizony a gondolkodással is baj van.

Nem könnyű változtatni, de a megfelelő hozzáállással és Isten támogatásával nem lehetetlen.

Ha folyamatosan rossz társaságra vágyik, akkor vagy nem jött még el az ideje, hogy értelemre jusson, vagy valóban menthetetlen.

Első esetben hagyni kell, aratni amit elvetett. De ettől függetlenül mutassunk együttérzést.

A második esetben, az időt nem kell pazarolni az ilyen személyre, Jézus is azt javasolta, hogy azokkal kell foglalkozni, akiben valóban nem aludt még ki a szikrája a jóságnak.

nov. 21. 19:23
 8/9 anonim ***** válasza:
Amit Jézus, aki utána megy az eltévedt báránynak.
nov. 21. 20:26
 9/9 anonim ***** válasza:

Mivel nagy P-vel írtad a Pásztort, gondolom, Jézusra gondoltál, mint jó Pásztorra. Ebben az esetben ki vagyok én, hogy tanácsot adjak Jézusnak? Ő jobban tudja, kinek mi van a szívében, kinek mi használ, és kinek mi adja a legjobb esélyt arra, hogy üdvözüljön.

De azért azt nem hinném, hogy a "feltétel nélkül mindig visszamenni és mindig kimenteni" meg a "hagyni a fenébe elpusztulni" az összes lehetséges megoldás. Mivel az emberek sem fekete-fehérek, Jézus tevékenysége az emberek életében sem bináris, hogy csak két szélsőség közül választ mindig.

Azonban, ami azt illeti, a gyülekezetekben levő, hosszú ideje hívő, lelkileg/szellemileg érett, és feltehetőleg testileg is idős embereket "vének"-nek nevezi a Biblia (idegen szóval "presbiterek"-nek), és ők is el vannak hívva arra, hogy pásztoroljanak, nem annyira egyedül, mint Jézus, hanem inkább közösen, lásd 1Pét 5:1-5. Tehát ha úgy teszed fel a kérdést, hogy mit tehet egy vén, ha a gyülekezetből egyes bárányok állandóan visszamennek a farkasokhoz, akkor erre egy vénnek is kell tudnia értelmes választ adnia. Én azonban nem vagyok vén, legalábbis senki sem nevezett ki ilyen pozícióra. De ha vannak itt vének, akkor hajrá, válaszoljank értelmesen a feltett kérdésre, mint lelkileg/szellemileg felnőtt, Jézushoz hasonló emberek!

üdv, a javuló Stefán

nov. 23. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!