Érdemes átállni a régi skandináv vallásra, az asátru-ra? Szimpatikusabb, mint az ábrahámi vallások.
Dánul tanulok, de elsődleges célom inkább a koppenhágai és a ,,kontinentális'' Dániában élő grönlandi eszkimó diaszpóra megimerése lenne, néprajzilag és nyelvileg is. Amiben alapom van az aaz, hogy 1997 óta foglalkozom egy másik eszkimó nyelvvel, a szibériai eszkimókéval, és csak mostanra jutottam el odáig, hogy összefüggően olvasni tudjak könnyebb szövegeket (a lefordított Újszövetséget, illetve az eszkimók eredeti meséit, mítoszait). Szibériába, Alaszkába viszont nemigen fogok eljutni, Dániába talán igen.
Édekes, minél vadabb egy nép, annál érdekesebb és összetettebb a nyelve, és annál különösebb, terjedelemesebb és szebb a mítoszkészlete is.
Nem.
Ha mélyebben belegondolsz, Isten csak egy van. Ő nem alkalmaz vallásköziséget, vagy is ökomenizmust. Hiszen ezek nem egységessé, hanem megosztottságban tartaná az embereket.
Isten egyetlen vezetést, útvonalat határozott meg, amin járni kell.
Két út, vagy annál több nincs, és ezt Jézus is megmondta.
Illetve van, de az nem Isten útja.
Csak emberi elgondolás, a "minden út Rómába vezet" jelszó.
Ha azt érzed magadhoz közelinek, akkor nyugodt szívvel kövesd. Semmivel se jobb vagy rosszabb, mint bármelyik másik vallás.
Amíg Izlandon éltem, addig több Ásatrú gyűlésen is résztvettem és egy nagyon jó közösségre találtam az ottaniakban.
Előtte viszont érdemes lenne elmerülni a témában, mert sejtésem szerint nem tudsz sokat a dologról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!