Gyász feldolgozásban melyik lehet a bibliai vagy valamilyen részlet?
Gratulálok. Megragadtad a lényeget.
Az akkor nem ment át, hogy nem emlékszem, csak arra hogy mind sírtunk hetek hónapok után mikor elolvastuk. Biztos h valami részlet volt. Gondoltam aki ismeri az majd tudja h EZ AZ!
Vagy mire gondoltál? H megköszönöm és azt írom biztos álmodtam?
Ha nem tudod a választ miért írsz hozzá egy kérdéshez amihez hozzá böfögni se tudsz?
Pedig én sem hiszem, hogy bibliai idézetet láttál, rengeteg keresztény szöveg van amit idézni szoktak a Biblián kívül is.
Ha mégis mást nem tudok elképzelni, mint valahol amikor Jézus megjelent Máriának pl ez:
Lukács 24:5-6 RÚF
" Majd amikor megrémülve a földre szegezték tekintetüket, azok így szóltak hozzájuk: „Mit keresitek a holtak között az élőt? Nincs itt, hanem feltámadt. "
János 20:13-15 RÚF
" Azok így szóltak hozzá: „Asszony, miért sírsz?” Ő ezt felelte nekik: „Mert elvitték az én Uramat, és nem tudom, hova tették.” Amikor ezt mondta, hátrafordult, és látta, hogy Jézus ott áll, de nem ismerte fel, hogy Jézus az. Jézus így szólt hozzá: „Asszony, miért sírsz? Kit keresel?” Ő azt gondolta, hogy a kertész az, ezért így szólt hozzá: „Uram, ha te vitted el őt, mondd meg nekem, hova tetted, és én elhozom.”
Jelenések21,3-4
És hallék nagy szózatot, amely ezt mondja vala az égből: Íme, az Isten sátora az emberekkel van, és velük lakozik, és azok az ő népei lesznek, és maga az Isten lesz velük, az ő Istenük.
És az Isten eltöröl minden könnyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé, sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak.
Itt még vannak gyászolóknak Igék:
szerintem erre a versre gondolsz, amit angolul talaltam meg, eredetiben
az "original version" alatt latod a teljes szoveget
at tudod tenni fordito programba pl. DeepL
ezt 1934-ben irta Clare Harner, de ugy terjed, hogy mindenkinek es mindennek tulajdonitjak
az eredeti cime: Immortality (Halhatatlansag)
itt van az angol eredeti kiemelve
1 Tess 4,
13 Nem akarom továbbá, atyámfiai, hogy tudatlanságban legyetek azok felõl, a kik elaludtak, hogy ne bánkódjatok, mint a többiek, a kiknek nincsen reménységök.
14 Mert ha hisszük, hogy Jézus meghalt és feltámadott, azonképen az Isten is elõhozza azokat, a kik elaludtak, a Jézus által õ vele együtt.
15 Mert ezt mondjuk néktek az Úr szavával, hogy mi, a kik élünk, a kik megmaradunk az Úr eljöveteléig, épen nem elõzzük meg azokat, a kik elaludtak.
16 Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égbõl: és feltámadnak elõször a kik meghaltak volt a Krisztusban;
17 Azután mi, a kik élünk, a kik megmaradunk, elragadtatunk azokkal együtt a felhõkön az Úr elébe a levegõbe; és ekképen mindenkor az Úrral leszünk.
18 Annakokáért vígasztaljátok egymást e beszédekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!