Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a Halloweennel kapcsolatos cikkről, támogatod az óvodát?

Figyelt kérdés
[link]

okt. 24. 15:09
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
14%

Te miért minősíted másét és akarsz beleszólni?

A cikkben egy adott református gyülekezet nézete van, mi a franc közöd van hozzá? Mi jogon minősítgeted?

Ugye a gőg...

okt. 25. 15:17
 32/42 anonim ***** válasza:
55%

"A cikkben egy adott református gyülekezet nézete van"

Nem egy óvoda felhívása?

okt. 25. 16:14
 33/42 anonim ***** válasza:
16%

Nem, nem "egy óvoda". Hanem az adott református gyülekezet által fenntartott óvoda. Tehát mi jogon szólsz bele te a reformátusok hitéleti dolgába? Meséld már el szépen, hogy mi a fene közöd van neked hozzá.

Én nem vagyok református, nem szólok bele. Sőt még csak a környéken se lakom.

okt. 25. 16:59
 34/42 anonim ***** válasza:
49%

#31 Milyen jó, hogy én nem vagyok keresztény, nem kell pl. a gőgöm miatt beálló krónikus kognitív disszonanciával mit kezdeni. Gőgös vagyok, mert nekem lehet. Szóval ez lepereg, olyat kérsz már megint számon rajtam, ami a te képzeletbeli barátod képzeletbeli mondásainak magyarázatára szerveződött nagyon is valóságos maffia előírásai szerint neked fontos.

De látod, ez nálatok kerkóknál annyira alapbeállítás, hogy fel sem tűnik, hogy csinálod.

okt. 25. 17:04
 35/42 A kérdező kommentje:

Kerkó :D

Itt röhögök, először nem esett le...

Szerintem is rosszul sűlt el a dolog, és sajnálom, hogy levették a posztot. Gondolom sokat támadták.

Én alapból nem tartom érdekesnek ezt a Halloweent, de a Valentint sem, viszont a Busójárás is idegesítő, ahogy fogdossák a lányokat. Egyébként a szokások sokszor úgy terjedtek, hogy egyik nép keveredett a másikkal, átvették. Azzal nincs baj, ha átveszünk szokásokat, csak pont ne ezeket.

Amúgy szerintem USAban egyik ünnep vagy megemlékezés sem szól másról, mint a profitról. A Karácsony is.

Én nyitott vagyok arra, hogy legyenek ünnepek, szokások, de ne a profitról szóljon, pl lehetne a tavaszt ünnepelni, a megújulást, a Természetet, országos versenyeket/túrákat rendezni szabadban stb. Aki olyan, úgy is azt fogja látni benne, hogy biztos a keltákat imádjuk vele, és régen is voltak ilyen pogány hagyományok... Nekem nem arról szólna, de ki mit akar látni. Amúgy a Mindenszenteket is megreformálhatnánk, biztos lehetne változtatni rajta, csak ne a Halloween irányába.

okt. 25. 23:52
 36/42 A kérdező kommentje:

Ja, ezt elfelejtettem:

"A Dia de Muertos, vagyis a halottak napja a legrégebbi vallásos mexikói ünnep, ami a holtak túlvilági életének és a családi kötelékek tiszteletére jött létre. A mexikóiak úgy tartják, hogy október 31-én, éjfélkor az elhunyt gyermekek lelkei leszállnak a mennyből a Földre és november 1-én újraegyesülnek családjukkal, november 2-án pedig az elhunyt felnőttek lelkei látogatják meg őket. A mi helyi szokásainkkal és a halálról alkotott felfogásunkkal ellentétben a Dia de Muertos nagyon színes és örömteli, mivel a régóta várt találkozást jelenti elhunyt szeretteinkkel."

Így is megemlékezhetünk Kedves Óvoda, ajánlott olvasmány a Coco című mese. A halottainkról megemlékezünk, de az Életet ünnepeljük-e? Kellene-e?

okt. 25. 23:59
 37/42 anonim ***** válasza:
28%
"A cikkben egy adott református gyülekezet nézete van" Dehogy! Az akkor lenne, ha a gyülekezet minden tagja így gondolná. Ez pedig egy óvoda felhívása a szülőkhöz. Akik lehet, hogy nem mindannyian tagjai annak a református gyülekezetnek. Ha meg igen, nem kéne felhívni a figyelmet a saját álláspontjukra.
okt. 27. 19:10
 38/42 anonim ***** válasza:
14%

"Dehogy!"

Jó, hát akkor lehet valami krisnás közösség nézete, te biztos tudod.

"Akik lehet, hogy nem mindannyian tagjai annak a református gyülekezetnek."

Még ez is megeshet, viszont az óvoda az adott refi gyülekezeté, akik odaviszik gyerekeiket vagy egyetértenek az értékrendükkel, vagy legalábbis nem ágálnak ellene.

S továbbra se adtál választ, hogy mi jogon szólsz ebbe bele.

Én magam nem értek egyet a felsorolt állítások többségével, még se pofázok bele (ellenben veled), mert sok közöm nincs hozzá.

okt. 27. 19:26
 39/42 anonim ***** válasza:
27%
Röviden: az óvoda vezetője elmebeteg szektás.
okt. 30. 11:43
 40/42 anonim ***** válasza:
34%

Túllihegik, ez már belemagyarázás

Egyébként az USA-ban olyan a halloween, mint nálunk a húsvét

Ott október 31.-én trick or treat (Csokit vagy csalunk) megy, itthon húsvéthétfőn a locsolkodás

okt. 30. 16:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!