Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a Halloweennel kapcsolatos cikkről, támogatod az óvodát?

Figyelt kérdés
[link]

2024. okt. 24. 15:09
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
14%

Te miért minősíted másét és akarsz beleszólni?

A cikkben egy adott református gyülekezet nézete van, mi a franc közöd van hozzá? Mi jogon minősítgeted?

Ugye a gőg...

2024. okt. 25. 15:17
 32/42 anonim ***** válasza:
55%

"A cikkben egy adott református gyülekezet nézete van"

Nem egy óvoda felhívása?

2024. okt. 25. 16:14
 33/42 anonim ***** válasza:
16%

Nem, nem "egy óvoda". Hanem az adott református gyülekezet által fenntartott óvoda. Tehát mi jogon szólsz bele te a reformátusok hitéleti dolgába? Meséld már el szépen, hogy mi a fene közöd van neked hozzá.

Én nem vagyok református, nem szólok bele. Sőt még csak a környéken se lakom.

2024. okt. 25. 16:59
 34/42 anonim ***** válasza:
49%

#31 Milyen jó, hogy én nem vagyok keresztény, nem kell pl. a gőgöm miatt beálló krónikus kognitív disszonanciával mit kezdeni. Gőgös vagyok, mert nekem lehet. Szóval ez lepereg, olyat kérsz már megint számon rajtam, ami a te képzeletbeli barátod képzeletbeli mondásainak magyarázatára szerveződött nagyon is valóságos maffia előírásai szerint neked fontos.

De látod, ez nálatok kerkóknál annyira alapbeállítás, hogy fel sem tűnik, hogy csinálod.

2024. okt. 25. 17:04
 35/42 A kérdező kommentje:

Kerkó :D

Itt röhögök, először nem esett le...

Szerintem is rosszul sűlt el a dolog, és sajnálom, hogy levették a posztot. Gondolom sokat támadták.

Én alapból nem tartom érdekesnek ezt a Halloweent, de a Valentint sem, viszont a Busójárás is idegesítő, ahogy fogdossák a lányokat. Egyébként a szokások sokszor úgy terjedtek, hogy egyik nép keveredett a másikkal, átvették. Azzal nincs baj, ha átveszünk szokásokat, csak pont ne ezeket.

Amúgy szerintem USAban egyik ünnep vagy megemlékezés sem szól másról, mint a profitról. A Karácsony is.

Én nyitott vagyok arra, hogy legyenek ünnepek, szokások, de ne a profitról szóljon, pl lehetne a tavaszt ünnepelni, a megújulást, a Természetet, országos versenyeket/túrákat rendezni szabadban stb. Aki olyan, úgy is azt fogja látni benne, hogy biztos a keltákat imádjuk vele, és régen is voltak ilyen pogány hagyományok... Nekem nem arról szólna, de ki mit akar látni. Amúgy a Mindenszenteket is megreformálhatnánk, biztos lehetne változtatni rajta, csak ne a Halloween irányába.

2024. okt. 25. 23:52
 36/42 A kérdező kommentje:

Ja, ezt elfelejtettem:

"A Dia de Muertos, vagyis a halottak napja a legrégebbi vallásos mexikói ünnep, ami a holtak túlvilági életének és a családi kötelékek tiszteletére jött létre. A mexikóiak úgy tartják, hogy október 31-én, éjfélkor az elhunyt gyermekek lelkei leszállnak a mennyből a Földre és november 1-én újraegyesülnek családjukkal, november 2-án pedig az elhunyt felnőttek lelkei látogatják meg őket. A mi helyi szokásainkkal és a halálról alkotott felfogásunkkal ellentétben a Dia de Muertos nagyon színes és örömteli, mivel a régóta várt találkozást jelenti elhunyt szeretteinkkel."

Így is megemlékezhetünk Kedves Óvoda, ajánlott olvasmány a Coco című mese. A halottainkról megemlékezünk, de az Életet ünnepeljük-e? Kellene-e?

2024. okt. 25. 23:59
 37/42 anonim ***** válasza:
28%
"A cikkben egy adott református gyülekezet nézete van" Dehogy! Az akkor lenne, ha a gyülekezet minden tagja így gondolná. Ez pedig egy óvoda felhívása a szülőkhöz. Akik lehet, hogy nem mindannyian tagjai annak a református gyülekezetnek. Ha meg igen, nem kéne felhívni a figyelmet a saját álláspontjukra.
2024. okt. 27. 19:10
 38/42 anonim ***** válasza:
14%

"Dehogy!"

Jó, hát akkor lehet valami krisnás közösség nézete, te biztos tudod.

"Akik lehet, hogy nem mindannyian tagjai annak a református gyülekezetnek."

Még ez is megeshet, viszont az óvoda az adott refi gyülekezeté, akik odaviszik gyerekeiket vagy egyetértenek az értékrendükkel, vagy legalábbis nem ágálnak ellene.

S továbbra se adtál választ, hogy mi jogon szólsz ebbe bele.

Én magam nem értek egyet a felsorolt állítások többségével, még se pofázok bele (ellenben veled), mert sok közöm nincs hozzá.

2024. okt. 27. 19:26
 39/42 anonim ***** válasza:
27%
Röviden: az óvoda vezetője elmebeteg szektás.
okt. 30. 11:43
 40/42 anonim ***** válasza:
34%

Túllihegik, ez már belemagyarázás

Egyébként az USA-ban olyan a halloween, mint nálunk a húsvét

Ott október 31.-én trick or treat (Csokit vagy csalunk) megy, itthon húsvéthétfőn a locsolkodás

okt. 30. 16:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!