Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a Halloweennel kapcsolatos cikkről, támogatod az óvodát?

Figyelt kérdés
[link]

okt. 24. 15:09
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
26%

Értem, csak úgy lesznek a gyerekek. Előbújnak a káposztából. Az ateista anyuka, aki 40 éves koráig építi karrierjét, a (nem)leendő gyermekét végtelen szeretetéből nem vállalja. Mit nem tudna neki megadni, a piros ferrarit?

okt. 24. 18:58
 22/42 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
64%
Amig nem magukat a "szellemeket" meg eféléket ünneplik hanem a jelmezeket és a cukorkákat, addig nem kell tartani vallási szemszögből a bálvány imádástól. Én is ünnepeltem Halloweent.
okt. 24. 19:03
 23/42 anonim ***** válasza:
27%

20

Azonban ezek nem Biblián alapuló tanítások, a hitehagyott egyházak kezdték ezt tanítani.

Isten senkit nem kínoz örökké sehol, a halál az ember büntetése törvény szerint.

A Biblia pedig nem halálkultuszra épül, hanem az élet forrásának, Istennek a szeretetén alapuló, élethez szükséges tanításokat tartalmazza.

Az igaz, hogy említve van a halál, de mint a törvényszegés következménye.

Nem pedig azért, mert Isten az életet azért hozta volna létre, hogy aztán megszüntesse azt.

Egyébként pedig a haláltól, haloween nélkül sem kell félni.

Elmondom neked, hogy a legtöbb ember nem a haláltól fél, mert utána nincs semmi. Sokkal inkább attól ami addig történik, vagy is az esetleges fájdalom mértékétől, vagy bizonyos testi gyengeségektől.

okt. 24. 19:08
 24/42 anonim ***** válasza:
47%

Egyszer már valaki kitölte, leírom még egyszer.

Az, hogy a te vallásod miatt teszel, vagy nem teszel dolgokat, az a te dolgod, legyen így, nem fogok beleszólni.

Az, hogy a te vallásod miatt elkezded nekem magyarázni, hogy én mit tegyek, vagy ne tegyek... az kicseszettül tenyérbemászóan szívlapátpozitív és bünti jár érte.

okt. 24. 19:20
 25/42 anonim ***** válasza:
24%

24

Az Én vallásom? Isten a szavában óva int az ilyesmitől.

Ezt kell figyelembe venni.

Abban pedig igazad van, hogy jogod van úgy élni ahogy neked tetszik.

okt. 24. 19:51
 26/42 anonim ***** válasza:
57%

"Az Én vallásom?"

Igen. Ezen kívül még létezik 8000 másik vallás. Egyiket sincs jogod leszólni, azok az idők már elmúltak.

okt. 24. 19:55
 27/42 IstenGyermeke1 ***** válasza:
41%

Én nem ünneplem a Halloweent, de semmi bajom nincsen avval, aki ünnepli.

Szerintem — a legtöbb amcsi ünnephez hasonlóan — ez is egy kulturális katyvasz, sok nép szokásaiból összegyúrva. Én személy szerint idegennek tartom, ugyanúgy, mint ahogy a skandináv manókról sem emlékszem meg.

Továbbá véleményem szerint elvinné a fókuszt a mindenszentek és a halottak napjának ünnepétől.

De aki akarja, nyugodtan ünnepelheti, amíg megmarad a “szokásos” dolgoknál, s nem kezd el okkultizmust is társítani hozzá.

okt. 24. 21:41
 28/42 anonim ***** válasza:
21%
Ostoba és utálkozó emberek, akik semmit se tudnak arról, amit elítélnek. Csak köpködik az értetlenségen alapuló ítéleteiket.
okt. 25. 00:59
 29/42 anonim ***** válasza:
61%

"A nevetésnek éppúgy megvoltak a hagyományos ünnepei, akár a gyásznak, a vérontásnak. [...] Volt olyan nap, amikor a fél puszta kifordított kucsmákkal és ködmönökkel állatnak vagy ördögnek öltözött, hogy kedvére kinevethesse magát. Máskor kísértetnek, lepedővel és kivájt tökbe helyezett gyertyákkal, hogy reszkethessenek. Nevettünk és reszkettünk, ahogy az ősök kívánták."

Illyés Gyula: Puszták népe (1936)

[link]

okt. 25. 07:45
 30/42 anonim ***** válasza:
65%

Busójárás, Krampuslauf, Luca székéről a boszorkányt meg lehet látni a templomban... Csupa olyan népszokás, részben templomi keretek közt, ami viccet csinál az ördögből.

De a valláskárosultak meg a gyerekeket nyomrgatnák, hogy nekik ne legyen őszi farsang...

Még egyszer! Te magad olyan életet élsz, amilyet a vallásod megkíván (és te képes vagy betartani; a gőg, az álszentség túlságosan is ott van bennetek). A máséba meg ne szólj bele!

okt. 25. 07:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!