Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mihály főangyal újabb jogsértő...

Mihály főangyal újabb jogsértő mondatai olvashatóak az Evangéliumban? (Kérdés a tanúknak!)

Figyelt kérdés

Mivel Isten beszédének szintjére emeli az ő szavát:

Péld 4:5 Szerezz bölcsességet, szerezz értelmet, ne felejtsd el és ne fordulj el a szájam beszédeitől!

Péld 4:6 Ne hagyd el — és meg fog tartani téged! Szeressed — s őrizni fog téged!

Ézs 55:11 Így lesz az én beszédem, amely számból kimegy, nem tér hozzám üresen, hanem megcselekszi, amit akarok, és szerencsés lesz ott, ahová küldöttem.

vagy ismételten igazolható a Szentháromság?

Máté 7:24 Mindenki tehát, aki hallja e szavaimat, és meg is cselekszi őket, hasonló lesz ahhoz az értelmes emberhez, aki házát sziklára építette.

Máté 7:25 Eleredt az eső, kiáradtak a folyók, fújtak a szelek, és ostromolták azt a házat, de nem dőlt össze, mert sziklára volt alapozva.

Máté 7:26 Viszont mindenki, aki hallja e szavaimat, de nem cselekszi meg őket, hasonló lesz ahhoz az ostoba emberhez, aki homokra építette házát.

Máté 7:27 Eleredt az eső, kiáradtak a folyók, fújtak a szelek, és ostromolták azt a házat, s az összedőlt, és hatalmas kár keletkezett benne.

Ján 5:24 Bizony, bizony mondom nektek, hogy aki az én beszédemet hallja és hisz annak, aki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre.

Ján 5:25 Bizony, bizony mondom nektek, hogy eljő az idő, és az most vagyon, mikor a halottak hallják az Isten Fiának szavát, és akik hallják, élnek.

okt. 24. 06:30
 1/5 anonim ***** válasza:
39%

Kedves Kérdező.

Vagy nem érted, vagy nem akarod megérteni, hogy Jézus szavai Istentől származnak, nem saját magától. Tehát Jézus nem a maga akaratát cselekedte, hanem az Atyja akaratát.

Isten szavának megvalósulását, Jézus töltötte be azzal, hogy mindent úgy tett, vagy mondott, ahogy az Atyja megmondta neki.

Minden szó ami Jézus száján elhangzott, Isten szavát közvetítette, nem a saját személyének a szavait.

(János 15:15) . . .elmondtam nektek mindazt, amit az Atyámtól hallottam.

(Ézsaiás 50:4) 4 A legfőbb Úr, Jehova a tanítottak nyelvét adta nekem, hogy tudjam, milyen beszéddel válaszoljak a megfáradtnak.. . .

(János 10:32) . . .„Sok jó dolgot tettem előttetek, amire az Atya utasított. . . .

(János 12:49) 49 Mert én nem magamtól szóltam, hanem az Atya, aki küldött engem, ő parancsolta meg nekem, hogy pontosan mit mondjak.

Ezért mondhatta azt, hogy ha valaki az ő szavára halgat, Isten szavára halgat.

okt. 24. 09:41
 2/5 A kérdező kommentje:
Péld 17:16 Minek is a vételár balgának kezében, hogy bölcsességet vegyen, s nincsen ész!
okt. 24. 10:55
 3/5 anonim ***** válasza:
16%

2

Egyetértek veled.

okt. 24. 12:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem akarok vitát generálni, de egyébként még így is csak 2 személy érintett: az Atya és a Fiú...a triumvirátus 3."személye" sehol sincs
okt. 25. 14:19
 5/5 anonim ***** válasza:

4

Én sem szeretnék vitatkozni, a Biblia nem lehet vita tárgya.

Az első keresztények hivatkoztak, utaltak az írásokra, így bizonyították hogy mi az igazság.

Volt aki elfogadta, volt aki elutasította. De nem kezdtek vitába, és nem tölktötték az idejüket vitatkozással. Sokkal inkább megfogadva Jézus tanácsát, arra szánták az idejüket, hogy azokat keressék meg, akik fogékonyak a jó hírre.

A többieket pedig rábízták Istenre.

okt. 25. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!