Kihez kell imádkozni Istenhez, vagy Jézushoz?
Jézus Isten Szentlélek Egy és ugyanaz mind3.ez a szentháromság.
a vallásosság egyik fő alapja. Szentháromság tagjai egyenlő rangúak, egyenlőek Istennel.
"... Istenhez, vagy Jézushoz?"
A faszomhoz b.aszd meg!
A Biblia vilagosan felterja hogy Isten a vilagegyetem es a fold alkotoja, akkor szerinted kedves kerdezo mi volna jogos? Magahoz a teremtonkhoz imatkozni, vagy a fiahoz? Sot maga Jezus is azt mondta hogy az Atyahoz kell imatkozni, csak o alltala.
Janos15,16- "hogy bármit kértek is az Atyától az én nevemben, megadja nektek"
Nagy kulombseg van akkozott hogy JEhushoz immatkozunk, vagy hogy Jezuson keresztul imatkozunk Istenhez.
Aval kapcsolatban pedig amit az elozo valaszolok boven allitottak, hogy Jezus egyenlo Istennel:
Máté 26:39, Jézus Krisztus „egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: »Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te.«”
Ha az Atya és a Fiú nem lennének különböző személyek, akkor ennek az imának semmi értelme sem lett volna. Jézus magához imádkozott volna, s az ő akarata egyben szükségszerűen az Atya akarata lett volna.
Ján 8:17, 18, Jézus ezt válaszolta a zsidó farizeusoknak: „a ti törvényetekben is meg van írva, hogy két embernek a tanúságtétele igaz. Én önmagamról teszek bizonyságot, és bizonyságot tesz rólam az Atya is, aki elküldött engem.”
Jézus itt tehát egyértelműen úgy beszélt önmagáról, mint az Atyától különálló és különböző személyről.
Bár az előttem szóló kissé kesze-kusza írása (helyesírása) eléggé zavar - bocsi az őszinteségemért, de egyet értek vele! Talán ezért zavart annyira!
A lényeg: a háromság témaája is többször ki lett tárgyalva ezeken az oldalakon, és bizony ha egészen őszinték akarunk lenni, akkor a misztikát, amivel bele akarják a Bibliába magyarázni, messze kerülni kellene, mert a Szentírás nem a hiszékenységet, és az érthetetlen, logikátlan dolgokat tanítja. A "háromság misztériuma", ahogy még a háromsághívők is gyakran nevezik, pedig bizony ilyen!
Istenhez kell természetesen imádkozni, jézus a közbenjárón keresztül! Vagy tagadja valaki, hogy a Biblia Jézust, mint "közbenjárót" istenhez nevezi meg?
És ha közbenjáró, akkor valószínű nem önmaga előtt jár közbe, igaz?
ÁLTALÁNOS ISKOLÁS HITTANKÖNYV:
HÁNY ISTEN VAN?
EGY ISTEN VAN, AKI HÁROM SZEMÉLY, ATYA, FIÚ, SZENTLÉLEK.
Azt hiszem Pál mondta azt a hasonlatot, hogy az isteni szentháromság olyan, mintha három gyertya lángját összetartva egy lángot kapunk.
Vagyis bárhogyan is gondolunk rá, Isten, Atya, Fiú, Szentlélek, Jézus, Isten fia, mi Urunk, ugyanahhoz a lényhez imádkozunk. Teljesen mindegy. Csak egy másik "megnyilvánulási" formájához. Az, hogy Jézus isten fia, sem szó szerint értendő, hanem csak isten egy megnyilvánulási formája. Ez ha nagyon profán akarok fogalmazni, csak amolyan marketing elnevezés. Hiszen a keresztény felfogás szerint mindannyian isten fiai vagyunk, de itt sem szó szerint.
A lényeg, hogy EGY ISTEN van, aki eddig három formában nyilatkozott meg előttünk, mint égi személy, akiket csak a próféták hallhattak, mint földi ember, kinek hozzánk hasonlóan isten az atyja és teste van, és mint szentlélek, isten ihlete, szelleme, mely fellelkesítette az apostolokat.
Ez az egész filozófia tök érdekes, csak az a baj, hogy a Római, és a Görög filozófiai tankönyvekből idéztél (persze nem szó szerint), nem pedig a bibliából, mert abban ilyen szöveg magyarázat nincsen!
Persze bele lehet magyarázni egy-egy versbe sok butaságot (én ezt hazugságnak hívom), de túl sok vers beszél teljesen egyértelműen arról, hogy Jézus legalább annyira Isten fia volt, mint mi emberek (azzal a különbséggel, hogy Ő mindenki előtt született), vagyis legalább annyira teremtett lény, mint mi magunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!