Hogyan látod? Vélemény? (Facen láttam)
Ne ünnepeld a HALÁLT❗❗ ne sminkeld és ne öltöztesd a gyerekeidet úgy mintha,démonok gonosz szellemek, boszorkányok LENNÉNEK❗❗ne nyissátok meg az ajtót a Sátánnak❗❗és az ő munkásainak❗❗mert JÉZUS a KIRÁLY❗🙏👑
Aki eddig nem tudta én most le írom, ez sátán imádás! Ez nem Istentől van ! Ez egy rossz hagyomány!!!! És, ha ilyen dolgokat tesztek akkor rossz szellemiségeket engedtek be az életetekbe, és ezzel a Sátánnak, és démonainak adtok dicsőséget !!! Ne engedjétek hogy az ördög be csapjon titeket!!!❗ ÉS HA SZERETITEK a gyerekeiteket, akkor ne tegyétek ezt! Ne menjetek Istennel szembe!Ünnepeljük JÉZUST, aki meghalt értünk a kereszten, de mégis ÉL, mert feltámadt a holtak közül! Övé minden DICSŐSÉG❗❗🙏
Gondolom vallásos és idióta, látta ezt és megosztotta.
Eredetileg ha jól rémlik a néphagyományból, akkor pont a gonoszokat akarják ezzel elriasztani. A busó járás is morbid lehet a kontextusából kiragadva és tünhet valami sátánista rituálénak, aki viszont ismeri a történetét, az tudja hogy nem az.
Ha meg itt tarunk én hallottam már egy jogosnak mondható érvet amin a keresztények nem szoktak háborogni. A kereszt ábrázolása az bálványozás és bálvány imádat ami viszont bűn a keresztény tanok szerint. Pláne, hogy ez egy általunk kreált jelképes szimbólum a kereszt halál tükrében.
Jehova szöveg is lehet, nagyon fanatikusak tudnak lenni, ilyen démonos sátános hallucinációkra is rá tudnak fixálódni:
Amúgy volt ilyen magyar népszokás, csak kikopott. A halloween színesebb-szagosabb fogyasztói ünnep.
Tökfaragás:
" Luca napján szemeket, orrot és vigyorgó szájat faragtak a kivájt sütőtökökbe, majd a házak ablakai elé tették, és azzal ijesztgették egymást. Az ijesztő hatás kedvéért sötétedéskor égő gyertyát tettek a Luca-tök belsejébe."
Ez meg konkrétan a házhoz járás egy kis ajándékért:
"10-14 éves fiúk jártak házról-házra szalmaköteggel kezükben „kotyolni”. Bőségvarázsló mondókával tértek be a házakhoz, a tyúkokat megpiszkálták, a szalmát szétszórták. Ezért pár fillért kaptak vagy naturáliákat (kalácsot, diót, almát). Ez a szokás egészen a 60-as évekig jellemző volt. "
"(Facen láttam)"
Innentől már lehet tudni, hogy valami hülyeség, ezo, összeesküvés elmélet és hasonlók 🤣🤣
Ez ugyanaz a "pásztor", akit egy idoben állandóan bemásoltál a Facebook-ról, és most megint kezded?
Kímélj meg minket, légy szíves.
A fene tudja, azért a kereszténységnek eléggé központi eleme Jézus halála. Meg nyilván a feltámadása is, de a halála nem kevésbé. Ott vannak a passiójátékok. Vagy ott vannak középkori templomokban is kripták, a halálhoz kapcsolódó szimbólumok, koponyák, csontvázak. Ott a középkori keresztényég egyik jelmondata: memeno mori, azaz emlékezz a halálra, meg az ehhez kapcsolódó sok helyen felbukkanó motívumok. Ott a haláltánc. Ott vannak a népszokásokban is, nem csak az angolszász kultúrában, hanem a magyarban is, pl. az esküvőkön, mulatságokon memento moriként eljátszott Bene Vendel tánca.
A halál az élet elkerülhetetlen része. Persze, hogy foglalkozunk vele, feldolgozzuk, néha kinevetjük, néha eljátsszuk, néha féljük. A modern korban inkább hallgatunk róla, elhessegetjük a gondolatát is, tabusítjuk, és meg is vannak ennek a hátulütői. Az, hogy a halál, a hozzá kapcsolódó motívumok, hiedelmek különböző módon megjelenik különböző kultúrákban? Nem, ez egyáltalán nem a Sátán imádásáról szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!