Lehet egyházi esküvő nélküli házaspár a keresztszülő?
Az 1-es válaszomat még annyival kiegészítem, hogy ez természetesen orvosolható. Ha nincs valamilyen akadálya (pl korábbi érvényes egyházi házasság), akkor kössenek egyházi házasságot. 2 tanúval kb 15 perc.
Vagy ha annyira nem vallásosak, és annyira nem fontos életükben a kereszténység, akkor meg ez eleve kizáró ok a keresztszülőséghez.
Keresztelési tanúk egyébként lehetnek így is. Illetve ha a szülők által is biztosítottnak látszik a gyermek keresztény nevelése, akkor amúgy nem kötelező, hogy legyen keresztszülő (pl nekem sincsenek keresztszüleim).
Valószínűleg csak tanúk voltak, s akként lettek elkönyvelve is. Keresztszülők nem lehettek, mivel folyamatosan bűnben élnek.
"Én úgy voltam keresztanya, hogy a keresztapa az sógornőm öccse volt"
És? Nem értem hogy jön ehhez. Vagy esetleg rokonoddal tartós szexuális kapcsolatban álltál, ami kizárta volna, hogy keresztszülő lehess?
"Én úgy voltam keresztanya, hogy a keresztapa az sógornőm öccse volt"
Én is úgy vagyok keresztanya, hogy a keresztelőn láttam először a keresztapát. Ez rendben van. A keresztszülőknek nem muszáj egy párt alkotni. Viszont ha házasok, akár egymással, akár mással, akkor az egyházilag legyen rendezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!