Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha csinálnék egy Keresztényes...

Ha csinálnék egy Keresztényes weboldalt, akkor abban találnék segítséget?

Figyelt kérdés
Sajnos nem voltam vallásosan nevelve. Pdf-ben van egy Bibliám, de nem tudom, hogyha azt bemásolom, akkor jó lesz e a fordítás ha googléval fordítom vagy bárki fordítaná. Nagyon régiesen van írva minden.
szept. 29. 06:14
 1/7 IstenGyermeke1 ***** válasza:
100%

Ezt nem értem.

Van a kérdésnek egy címe, aminek semmi köze a tartalmához.

Aztán írod, hogy van archaikus Bibliád pdf-ben. Rengeteg fordítás van, ami mai nyelvezetű. Pl.:

Teljes, katolikus fordítások:

SZIT: [link] szentiras/SZIT vagy [link]

KNB: [link] szentiras/KNB vagy [link]

Katolikus Újszövetségi fordítások:

STL: [link] szentiras/STL vagy [link]

BD:

[link] szentiras/BD vagy [link]

Protestáns, de én összehasonlításra használom: RÚF: [link]

szept. 29. 07:24
 2/7 anonim ***** válasza:

[link]

Itt két féle verzióban is elérhető.

szept. 29. 12:49
 3/7 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Bocsánat, az egyes perjelek után automatikusan beszúrt egy szóközt. A linkek értelemszerűen az utánalévő +1 szóval helyesek.

szept. 29. 13:50
 4/7 A kérdező kommentje:
hűha, nagyon köszönöm! én akárhogy kutattam nem találtam. tavaly is feltettem itt hasonló kérdést, de csak ugyanazt a pdf linkjét adták meg ami megvan nekem.
szept. 29. 17:24
 5/7 A kérdező kommentje:
katolikus, protestáns, református és még milyen kereszténységek vannak?
szept. 29. 17:27
 6/7 IstenGyermeke1 ***** válasza:
100%

Rengeteg felekezet van.

Az eredeti a Katolikus Egyház, aminek én is tagja vagyok.

Innen váltak le az ortodox egyházak (hogy miért, ahhoz egyháztörit is kéne tanulni), viszonylag kevés teológiai, de sok liturgikus különbséggel.

Luther hatása miatt sok egyház is kivált az Anyaszentegyházból, ők a protestánsok. Pl.: reformátusok, evangélikusok, baptisták.

Aztán később mind rengeteg kisegyház vált ki mindenhonnan. Ezeket senki sem tudja már számon tartani, mivel sok egyház nélküli gyüli is van; sokszor egymásnak teljesen ellentmondó tanokkal… természetesen mind azt mondja, hogy a Bibliát követi.

Egyébként meg Google a barátunk.

szept. 29. 19:39
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi. nemsokat találok a googlén.
szept. 30. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!