Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Magyarországon mért van...

Magyarországon mért van sokkal több templom, mint akármelyik másik országban?

Figyelt kérdés

Magyarországon a megyevárosokban általában megvan a 16-17 templom. A falvakban is vannak általában.

Berlinben, csak 3 látogatható templom van, meg pár műemlék. A többi városban sincs sokkal több. Nagyvárosokban, vagy kisebb városokban is alig van templom. Vagy ha vannak, akkor is kevesebb van, mint Magyarországon egy átlagos megyevárosban.

Ezek nem most épült templomok, ezek már meglévő templomok.

szept. 25. 12:44
1 2 3
 21/29 IstenGyermeke1 ***** válasza:
82%

Látom, nincsenek — elfogadható — forrásaid, kedves kérdező.

Ebben az esetben a kitalációként kell elkönyvelnem, amit leírtál; hiszen a tények ellened beszélnek. Sajnálom, nem tudlak úgy komolyan venni, ha tagadod a valóságot (példának okáért, te jobban tudod, hány templom van hol, mint a térkép).

Laudetur Iesus Christus!

szept. 25. 21:07
 22/29 A kérdező kommentje:

#21 Akkor könyveld el annak. Remélem csak viccelsz, hogy érdekel engem. A fél világ nem keresztény, mind kitalációnak könyvelik el, és sokan meg is mondják nekem. Nem igazán vette el az Istenben való hitem. Ami elvette, egy időre, az a hívők viselkedése. Nem az olyanoké, mint te, de nem tartozom neked magyarázattal, ha nem érted, akkor nem érted. Nekem sem tartozik magyarázattal innen senki, pedig sokmindent nem értek.

Nem tudom jobban, mint a térkép. Pont a térképről néztem, az mutatta, hol hány templom van. De az nem mutathat igazat, hiszen máshol azt írják, hogy több van. Biztos, csak nem került föl a térképre. Igazából a pontos okát nem tudom, de biztos a térkép téved, mondtam is, hogy inkább ne is nézzétek meg akkor a térképet, minthogy olyan vegyetek alapul, ami rossz. Belinkelték páran hány templom van, akkor ezek szerint annyi van.

szept. 25. 22:21
 23/29 A kérdező kommentje:
Mért pontoztátok le a #14-est?
szept. 25. 22:45
 24/29 A kérdező kommentje:

Igaza van. Mért akarjátok, hogy itt a gyakorin éljék le az emberek az életük?

Vagy egymásnak irogatva párcentis beszélgetésekben a telefonjukat nyomkodva?

szept. 25. 22:47
 25/29 anonim ***** válasza:
7%
Minden normális ember vallásos. A többi selejt
szept. 26. 03:47
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

"Berlinben, csak 3 látogatható templom van, meg pár műemlék."

Fú haver, ennyire látványosan azért ne kajáld be a fidesz-propagandát. Ha ott azt mondják, hogy a Notre Dame-ot a franciák épp mecsetté alakítják épp, azt is elhiszed?

Meg mi ez, hogy "pár templom van, a többi műemlék"? Magyarországon is - ahogy Nyugat-Európában is - egy csomó templom műemlék, és emellett természetesen használva van.

szept. 26. 07:32
 27/29 A kérdező kommentje:

Akkor mondjátok meg, hogy darabszámra hány látogatható templom van Budapesten, és hány darab van Rómában.

Csak számokat írjatok. Nem baj, hogyha azokat nézitek, amiket belinkeltek, de csak azokat számoljátok bele, ami tényleg látogatható, a műemlékeket ne.

szept. 27. 11:52
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Azt értsd meg, hogy a legtöbb templom műemlék ÉS egyben funkcionáló templom, rendszeres mesékkel, rendezvényekkel. Nagyon kevés az olyan templom, ami műemlék de nem tartanak benne misét és csak múzeum. Rómában ilyen a Pantheon, nem annak épült, de jó darabig katolikus templom volt, most már nem annak használják, de látogatható, oltár is van benne, padok is, lehet ott nyugodtan imádkozni, még mindig felszentelt hely.
szept. 27. 14:08
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

Budapest I. keruletben 11 mukodo templom van.

II. keruletben 25.

III. keruletben 24.

es igy tovabb, add ossze az osszes keruletet

ezt a listat nezem, tehat mind mukodo templomok: [link]

Berlinben 24 templom csak Kreuzberg keruletben.

Pelda talalomra Anglia: Birmingham varosban mukodo kereszteny templom minimum 200. A varos lakossaga 1,1 millio.

Finnorszagban ma is epulnek templomok, de a nagyvarosokban, pl. Helsinki metropolitan terulet (Helsinki- Espoo- Vantaa- Kauniainen, 1,2 millio lakos), un. evangelikus oriasgyulekezetek vannak, 6-8 tagu lelkeszcsoporttal. Ok a megkeresztelt egyhaztagokat tartjak szamon, temetnek es eskuvoket tartanak, de ezeknek az evangelikusoknak kb. tizede sem jar rendszeresen templomba. Ezt azert is mondom, hogy a templomok szama onmagaban nem sokat jelent.

Azert van videken tobb templom, mert minden falunak volt, mig a varosokban nagyobb, de kevesebb templomot epitettek, ertelemszeruen. De ha egy pici magyar faluban egy katolikus templomban 3 hetente van mise es a tobbi napokon be van zarva, akkor az mukodik, csak kocsival jobban at tudnak kozlekedni manapsag az emberek mas faluba, mint regen, amikor gyalog mentek.

Romaban csak katolikus templom 900 felett van. 2,75 millio lakosra.

szept. 27. 21:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!