Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért volt a főpap számára...

Miért volt a főpap számára Isten káromlás amit jézus mondott?

Figyelt kérdés

Mt 26,65

Mk 14,64

Lk 22,71

szept. 23. 15:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%

10

Kedves Komentelő.

Jól tudom, hogy az ilyen jellegű verseket használják fel sokan, kiszakítva a szövegkörnyezetből és a teljes Bibliából, a "szentháromság" bizonyítására.

Az "ó testamentum" vagy is a héberiratok nem tanított ilyesmit, és ezt maga Jézus is határozottan kiemelte, Isten egyetlen, egyedüli, amikor idézte az első parancsolatot.

Továbbá, mivel Isten szelleme leszállott Jézusra az alámerítkezésekor, ebből csak az tűnik ki, hogy addig az ideig Jézus nem volt felkenve a szellemmel. Eszerint, hogyan lehetett volna Jézus egy Háromság része, ahol a szent szellemmel mindig is egy kellett volna hogy legyen?

McClintock és Strong Cyclopedia of Biblical, Theological, and Ecclesiastical Literature (Bibliai, teológiai és egyházi irodalmi enciklopédia):

Az ilyen típusú hivatkozás csak azt bizonyítja, hogy „van három megnevezett alany, de önmagában ez nem bizonyítja azt, hogy mind a háromnak szükségképpen isteni természetűnek kell lennie és mindegyiknek egyforma isteni megtiszteltetésben kell részesülnie.

Ábrahám, Izsák, és Jákób neve többször is elhangzik együtt, de ettől nem lesz a három egy.

Péter, Jakab és János neve is együtt fordul elő, de őket sem teszi ez a körülmény eggyé.

Vannak más írás szöveg, ahol csak két személlyel foglalkozik, a harmadik még említésre sem méltatik.

Krisztus nem az egylényegűség mellett érvelt, hanem azt hangsúlyozta, hogy Atyjával mindenben egyetért.

Ilyen Pl. a János 17:3,

szept. 24. 10:01
 12/22 anonim ***** válasza:

11

Nem Krisztus lelke van Benned különben jól értenéd az Igét....nem is mentél át a Kapun Isten országába, ahol Jézus Krisztus az Úr az Atya Isten dicsőségére.

Mi lesz Veled, ha meghalsz ?

szept. 24. 10:21
 13/22 anonim ***** válasza:
0%

Igyekszem Jól érteni, mivel a Biblia megmagyarázza önmagát.

A Biblia tanítása szerint, a földre fogok feltámadásban részesülni, ha Isten méltónak talál az életre.

Isten "országa", nem csak az égben, hanem a Földre is kiterjeszti az áldásait. Erre tanította Jézus a követőit imádkozni, hogy kérjék, és várják.

(Máté 6:10) 10 Jöjjön el a királyságod. Legyen meg az akaratod, mint az égben, úgy a földön is.

Isten akarata a földön megvalósul, ez az akarata, nem változtat ezen.

Jahova nem hívott meg, hogy a fia ezer éves hatalma alatt, királya és papja legyek, a földön maradottakon.

Jézus nem kötött velem szövetséget erre a királyságra, ahogy sok más emberrel sem kötött ilyen szövetséget.

Ők Isten országának földi részében fognak élni, ahogy kezdetben is volt.

Jelenleg senki nem ment át "Isten országába", csak azok akiket erre elhívtak.

szept. 24. 11:12
 14/22 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Ezt a maszlagot…

A Szentírás nem magyarázza meg önmagát. Isten Szentlelke ad értelmet a megértéshez, anélkül csak holt betű, amit egyesek kényük-kedvük szerint kiforgatnak.

Megjegyezném, hogy a magyarázat, és a nekünk tetsző igehelyek egymás mellé rakása és kiforgatása két különböző dolog.

szept. 24. 12:02
 15/22 anonim ***** válasza:

13

Jézus azt mondta, aki Benne hisz, ha meg hal is él ...ez az amikor vki kapcsolatban van Jézus Krisztussal.

Nekem az Élet Krisztus, a meghalás is nyereség. Fil.1,21

Akkor hiába való a Biblia olvasásod, ha nem találkoztál Jézussal csak félre magyarázod az Igét.

Akik örök életet nyertek, mert megbocsátottak bűneik Jézusba vetett hitük miatt ...ezt a dicsértet éneklik.

[link]

A Te örök életed a tét és másoké, akiket félre vezetsz

Nekem örök életem van.

Egy dicsekvésem van ismerem Jézust. Ő az én Pásztorom, Uram, Királyom, Istenem....a Mindenem a legdrágább Kincsem.

Jól figyelj : az Ő Atyja, akit a JW tanúi Jehovának hívtok az én Mennyei Édesapám.

Szóval engem nem tudtok félre vezetni.

Keresd Jézust, mig megtalálható !

szept. 24. 12:22
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

14

Kedves Gyermek, Isten Szava, a Szentszellem által íródott. Tehát ebben az értelemben aki ezt tanulmányozza, olvassa, kutatja, az Isten szellemmével is összhangban van.

Nem véletlen íratta így le Isten, mert nem lexikális tudást adkar nekünk adni, hanem mélyebb értelmet is.

Ugyanakkor ezen felül kérhetjük Istent, hogy segítsen a szellemével, mélyebben is értelemre jutni.

Aki kér az kap.

Így teljes képet kapunk Isteről, a személyéről, a gondolkodásáról, a szándékáról, és azon az úton vezet minket amelyen járnunk kell.

szept. 24. 12:46
 17/22 A kérdező kommentje:

Kedves Tanúk!

A Szentháromság kimutatható mindkét szövetségben ezt a véneitek és a Biblia fordítóitok jól tudták valamint más Bibliai Igazságok leplezésére készült a JW szervezet saját fordítása (ferditése) és ezért írjátok ezen fordítástól elvakultan a tévtanításokkal teli hozzászólásokat....

szept. 24. 13:26
 18/22 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Tehát mégsem a Biblia magyarázza meg magát. Biblia != Szentlélek (vagy a te szentháromságtagadó hited kedvéért Isten).

szept. 24. 14:28
 19/22 anonim ***** válasza:
0%

17

Nem mutatható ki, még más Bibliával foglalkozó emberek is elismerik ezeket. A vének pedig nem tudják azt, ami nincs.

Isten az Izraeliták idejében nem imádtak háromságot, Isten monó Isten.

Egyedüli igaz Istennek nevezi, nincs rajta kivül mindenható Isten.

Ezt pedig maga Jézus is vallotta.

szept. 24. 16:58
 20/22 anonim ***** válasza:
47%

18

Sajnálom hogy a mondatomat kiforgatod. De hát mit is várhatnék.

Nem ezt írtam, legfeljebb te értelmezed úgy.

szept. 24. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!