Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért lett manapság ennyire...

Miért lett manapság ennyire felkapott Jehova Tanúinak megismerése?

Figyelt kérdés

Rengeteg kérdés születik róluk, amit büszke mosollyal válaszolnak meg legjobb tudásuk szerint. Hivatalos weboldaluk, a jw.org heti nézettségszintje már nagyobb, mint a catholicism.org

Ez azt jelenti, közelegnek az utolsó napok és egyre több ember óhajtja magát a biztos megváltásba tudni?

szept. 15. 15:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
45%

Nem lett felkapott, a rengeteg "kérdés" ugyanolyan, általuk kiírt álkérdés, mint ez is, azt a célt szolgálja csak, hogy terjesszék a tanaikat.

Önmagától senki nem lenne kíváncsi rájuk.

szept. 15. 15:57
 2/13 anonim ***** válasza:
51%

Régen talán még több kérdés volt, hosszú-hosszú oldalakat vitáztak végig velük.

Íme, egy klasszikus kérdés velük kapcsolatban, ahová 803 komment érkezett:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

Leginkább a viselkedésüknek, meg az extrém kijelentéseiknek köszönhetik, hogy így rájuk szálltak.

Ám! Tegyük hozzá, hogy elképzelhető, hogy mostanában 1 ember teszi fel a kérdések többségét velük kapcsolatban, szórakozásból. A stílusból erre tippelnék.

szept. 15. 19:36
 3/13 anonim ***** válasza:
64%

Részben egyetértek az 1-válaszolóval, pedig Tanú vagyok Én is.

Nem írok ki kamu kérdéseket, nem tartom helyesnek.

Viszont egy biztos, hogy inkább provokatív kérdéseket néha azok tesznek fel, akik azon élvezkednek, hogy a Tanúkat megalázhatja.

szept. 15. 19:44
 4/13 anonim ***** válasza:
56%

2

"Leginkább a viselkedésüknek, meg az extrém kijelentéseiknek köszönhetik,"

Ez nem teljesen igaz, ugyan is a Tanúk nem viselkednek szélsőségesen. Előfordulhat, hogy valaki ebben a névben lejárató kampányt indít.

Nem egy esetet tudnék mondani.

Az "extrém" kijelentés pedig csupán annyi, hogy nem fogadunk el bizonyos tanításokat. De ezt nem nevezném extrémnek.

szept. 15. 19:47
 5/13 anonim ***** válasza:
28%

De, igaz. Ezért van az, hogy más kisegyházakra nincsenek ennyire rászállva.

Rajtatok kívül talán a hitgyüli az, aki még ennyire céltábla, feltehetően ott is a viselkedés és az "extrém" kijelentések lehet az ok.

Persze megmagyarázhatjátok, hogy melyik bibliai jóslat teljesedik, de az csak porhintés a valódi okra. Szia.

szept. 15. 20:17
 6/13 anonim ***** válasza:
14%

3

Még mindig nem értem, hogy miért nem örülsz a megalázásnak ?

Jehova nem ad örömet, hogy örülni tudj ilyenkor is ?

szept. 15. 23:19
 7/13 anonim ***** válasza:
23%

6

Kedves válaszoló.

Ha megfigyelted volna a kérdést, akkor rájönnél, hogy itt nem erről van szó.

Egyébként pedig senki nem örül a megalázásnak, vagy az üldözésnek.

Amikor ilyesmi történik akkor az miatt örül, hogy jó helyen van. Mivel Jézus szavai teljesednek.

Jézus tanítványai sem annak örültek, hogy kivégzik őket. Annak örültek, hogy Jézus nevéért gyalázzák őket.

Nem magunkat akarjuk fényezni ha bántanak, ez Isten dicsőségére történik, hogy kitartottunk mellette ennek ellenére is. Eezért az öröm, és nem magáért a bántalmazásért.

szept. 16. 08:19
 8/13 anonim ***** válasza:

7

Rólam hazudtak és fájt szívemnek...nem értettem, miért érzem, hisz tudom nem tehet Róla.

Vittem Jézushoz a fájdalmamat és Jézus hallható hangon szólt hozzám, hogy érezzem megtiszteltetésnek Vele is ugyanezt tették. Ezzel együtt elmúlt a fájdalom a szívembe. S szívembe túl csordult az Úr öröme. Köszönöm Uram, jöhet a következő kavics !

Így igaz Bennem a boldogok, akik az igazságért üldöztetnek.

Az Úr öröme az én erősségem.

No ezt próbáltam kérdezni, hogy Jehova nem ad örömet ilyen helyzetben Nektek?

szept. 16. 10:11
 9/13 anonim ***** válasza:

8

Kedves Hozzászóló.

7-es válaszomban benne van a válasz.

szept. 16. 17:59
 10/13 anonim ***** válasza:
Szóval nem ad 🥴
szept. 16. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!